Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Mayıs, 2015 10:21 tarihinde yayınlandı
0

Ulus’ta 150 Kursiyer İnşaatçılık Belgelerini Aldı

BARTIN Ulus Milli Eğitim Müdürlüğü, Ulus Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliği ile ‘Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İnşaat’ kursları tamamlandı. Kursa katılarak sertifikalarını almaya hak kazanan toplan 150 kursiyer Ulus Öğretmen Evinde düzenlenen bir törenle ustalık belgelerini Ulus Milli Eğitim Müdürü Levent Ok ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kubilay Kocamanel’den aldı. Konuyla ilgili Ulus Halk Eğitim Merkezi’nden yapılan açıklamada:”Ustalarımıza verilmiş olan bu belge ile 6331 sayılı iş kanunu gereğince ustalarımız inşaatlarda çalışabileceklerdir. Aynı kursun tarihi belirtilerek ikincisi Kumluca Beldemizde açılacaktır. Ustalık Belgelerimizin hayırlı uğurlu olmasını dileriz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 6
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Mayıs, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0

İŞKUR’dan kapsamlı saha çalışması

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürlüğü tarafından, İşgücü Piyasası Araştırması kapsamında kent genelinde saha çalışması yürütüldü. Çalışmalar çerçevesinde 260 iş yeri ziyaret edilerek iş gücü piyasasına ilişkin güncel veriler toplandı.

Karabük’te gerçekleştirilen araştırmada sektörlerin mevcut durumu, işverenlerin eleman ihtiyacı, açık iş talepleri ve meslek bazlı istihdam eğilimleri detaylı şekilde incelendi. Elde edilen verilerle bölgedeki iş gücü piyasasının mevcut yapısının ortaya konulması hedeflendi.

İŞKUR yetkilileri, saha çalışmalarından elde edilen verilerin analiz edilerek rapor haline getirileceğini, bu raporların ise istihdam politikalarının geliştirilmesine katkı sunacağını ifade etti. Ayrıca işveren ile iş arayan arasındaki uyumun güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin