Ulus'ta 150 Kursiyer İnşaatçılık Belgelerini Aldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Mayıs, 2015 10:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Ulus’ta 150 Kursiyer İnşaatçılık Belgelerini Aldı

BARTIN Ulus Milli Eğitim Müdürlüğü, Ulus Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliği ile ‘Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İnşaat’ kursları tamamlandı. Kursa katılarak sertifikalarını almaya hak kazanan toplan 150 kursiyer Ulus Öğretmen Evinde düzenlenen bir törenle ustalık belgelerini Ulus Milli Eğitim Müdürü Levent Ok ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kubilay Kocamanel’den aldı. Konuyla ilgili Ulus Halk Eğitim Merkezi’nden yapılan açıklamada:”Ustalarımıza verilmiş olan bu belge ile 6331 sayılı iş kanunu gereğince ustalarımız inşaatlarda çalışabileceklerdir. Aynı kursun tarihi belirtilerek ikincisi Kumluca Beldemizde açılacaktır. Ustalık Belgelerimizin hayırlı uğurlu olmasını dileriz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin