Uluslararası Robot Olimpiyatları Karadeniz Bölge Şampiyonası - Karabük Haber Postası
uluslararasi robot olimpiyatlari karadeniz bolge sampiyonasi ilmsMZFH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mart, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Uluslararası Robot Olimpiyatları Karadeniz Bölge Şampiyonası

Samsun’un Atakum Belediyesi, dünyanın en büyük robotik aktifliği Fibonacci Memleketler arası Robot Olimpiyatları Karadeniz Bölge Şampiyonası’na mesken sahipliği yaptı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin(OMÜ) katkılarıyla gerçekleştirilen turnuvada 10 farklı vilayetten 72 kadro grup yarıştı. Atakum Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen tertipte 500’ün üzerinde iştirakçi, robot teknolojisi ve mühendislik marifetlerini sergileme fırsatını buldu.

Her kategoride başka heyecan

Takımlar girişimcilik, çizgi izleyen, sumo, labirent çözen ve futbol oynama özelliğine sahip robotlar üzere birbirinden enteresan kategorilerde teknolojik hünerlerini sergilediler. Fibonacci’nin büyüleyici diziliminden ilham alan genç yetenekler, tasarladıkları robotlarla kıyasıya yarıştı. Strateji ile teknolojinin bir ortaya geldiği müsabakada her kategoride başka bir heyecan yaşandı.

“Gençlerimizin ufkunu açacak”

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel organizasyonun teknolojinin genç yıldızlarını buluşturduğunu belirterek, “Gençlerimize, robotik ve mühendislik marifetlerini sergileme fırsatı sunmanın yanı sıra gençlerimizin global arenada yeteneklerini göstermelerine imkan tanıyan bu tertibe konut sahipliği yapmaktan büyük onur duyduk. Teknoloji tutkunlarını buluşturan arenamız, gençlerimizin ufkunu açacağı üzere süratle gelişen dijital dünyaya ahenklerini artıracak. Geleceğin istihdam alanlarında donanımlı biçimde kendilerini ve ülkelerini en güzel formda temsil etme fırsatı sunacak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesi didik didik araniyor 3 kisi hakkinda daha gozalti karari verildi ugRbQOW5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi didik didik aranıyor: 3 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen ‘icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında sabah saatlerinde belediye binasına gelen çok sayıda jandarma ekibi arama yapıyor. Soruşturma kapsamında 3 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı arama başlatıldı. Jandarma, belediyenin bilgi işlem sorumlusu eşliğinde yaptığı aramalarda kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına aldı.

Öte yandan soruşturma kapsamında 3 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin