Uluslararası Robot Olimpiyatları Karadeniz Bölge Şampiyonası - Karabük Haber Postası
uluslararasi robot olimpiyatlari karadeniz bolge sampiyonasi ilmsMZFH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mart, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Uluslararası Robot Olimpiyatları Karadeniz Bölge Şampiyonası

Samsun’un Atakum Belediyesi, dünyanın en büyük robotik aktifliği Fibonacci Memleketler arası Robot Olimpiyatları Karadeniz Bölge Şampiyonası’na mesken sahipliği yaptı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin(OMÜ) katkılarıyla gerçekleştirilen turnuvada 10 farklı vilayetten 72 kadro grup yarıştı. Atakum Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen tertipte 500’ün üzerinde iştirakçi, robot teknolojisi ve mühendislik marifetlerini sergileme fırsatını buldu.

Her kategoride başka heyecan

Takımlar girişimcilik, çizgi izleyen, sumo, labirent çözen ve futbol oynama özelliğine sahip robotlar üzere birbirinden enteresan kategorilerde teknolojik hünerlerini sergilediler. Fibonacci’nin büyüleyici diziliminden ilham alan genç yetenekler, tasarladıkları robotlarla kıyasıya yarıştı. Strateji ile teknolojinin bir ortaya geldiği müsabakada her kategoride başka bir heyecan yaşandı.

“Gençlerimizin ufkunu açacak”

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel organizasyonun teknolojinin genç yıldızlarını buluşturduğunu belirterek, “Gençlerimize, robotik ve mühendislik marifetlerini sergileme fırsatı sunmanın yanı sıra gençlerimizin global arenada yeteneklerini göstermelerine imkan tanıyan bu tertibe konut sahipliği yapmaktan büyük onur duyduk. Teknoloji tutkunlarını buluşturan arenamız, gençlerimizin ufkunu açacağı üzere süratle gelişen dijital dünyaya ahenklerini artıracak. Geleceğin istihdam alanlarında donanımlı biçimde kendilerini ve ülkelerini en güzel formda temsil etme fırsatı sunacak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
denizlerde av yasaginin baslamasinin ardindan tezgahlar kultur baliklarina kaldi Kx62SypU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Denizlerde av yasağının başlamasının ardından tezgahlar kültür balıklarına kaldı

Türkiye’de 15 Nisan itibariyle denizlerde av yasağının başlamasının ardından balık tezgahları artık kültür balıklarına kaldı. Sezon boyunca tezgahların vazgeçilmezi olan hamsi ve istavrit yerini levrek, çupra ve özellikle somona bıraktı.

Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, av yasağıyla birlikte tezgahlarda kültür balıklarının ön plana çıktığını belirterek “Artık sıra yetiştirme balıklarına geldi, onların satışı başladı. Şu an levrek, çupra ve somon ağırlıklı olarak satılıyor. Ancak somon bu yetiştirme balıklar arasında daha fazla talep görüyor. Somon halkımızdan bayağı bir talep görüyor. Tezgahlarda da daha fazla yoğunluğu artmaya başladı. Tezgahlarda istavrit ve hamside bulunan tahtı somona bıraktılar gibi görünüyor. Ayrıca somonun fiyatı uygun. 300 TL’den kilosu satılıyor. Somonun tüketimi de günden güne artıyor” dedi.

Çoğalmış, diğer balık fiyatlarına da değinerek, “Somon dışında geçtiğimiz hafta fiyatı 250 TL’ye çıkmış olan istavrit bugün 150 TL’den satılıyor. Levrek, çupra ve alabalık var. Hamsi haricinde diğer balıklar şu an mevcut. Levrek 500 TL, çupra 400-500 TL, alabalık 300 TL” ifadelerini kullandı.

Balıkçı esnaflarından Emin Avcı ise av yasağının ardından sınırlı miktarda kıyı balığı geldiğini ancak genel satışın kültür balıklarına döndüğünü ifade ederek “15 Nisan’da malumunuz av yasağı başladı. Şu sıralar olta istavrit, mezgi, barbun ve kıyı balıkları geliyor ancak bundan sonra daha çok yetiştirme balıkları daha fazla satılacak. Alabalık, somon, çupra, levrek gibi balıkları satacağız. Vatandaşın somona karşı bir talebi var. Bunun buğulamasını, ekşilisini yapıyorlar. Hatta bunun ızgarası bile oluyor. Fiyatı da uygun 300-350 TL. Vatandaşımız da somona talep ediyor” diye konuştu.

Avcı, önümüzdeki süreçte tezgahlardaki çeşitliliğin sınırlı olacağını vurgulayarak “Tezgahlar kültür balıklarına kaldı. Bundan sonra az miktarda istavrit ve mezgit gelir. Ama genel olarak çupra, levrek, somon, alabalık gibi balıklar daha çok satılır. Somon ağırlıklı satışlar oluyor. Ama levrek de satılıyor. Izgara yapanlar çuprayı da tercih ediyor. Vatandaşın ilgisi de çok iyi” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin