Uluslararası Öğrencilerden BEUN’a Yoğun İlgi - Karabük Haber Postası
uluslararasi ogrencilerden beuna yogun ilgi z741x92v
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Uluslararası Öğrencilerden BEUN’a Yoğun İlgi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN), 23 Haziran-6 Temmuz 2025 tarihleri ortasında alınan memleketler arası öğrenci müracaatlarının kıymetlendirme süreci başladı. Bu yıl üniversitenin 117 farklı programı için ilan edilen 1.550 kontenjana, 74 farklı ülkeden toplam 3.500 memleketler arası öğrenci tarafından müracaat yapıldı.

BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, müracaat kıymetlendirme sürecini yürüten kurulu ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yerinde bilgi aldı. Sürece ait gösterilen hassasiyet ve özverili çalışmalar hasebiyle kurul üyelerine teşekkür eden Rektör Özölçer, kıymetlendirme sürecinin üniversitenin milletlerarasılaşma vizyonu açısından büyük değer taşıdığına dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer bahis ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri lisana getirdi:

“Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak her yıl daha fazla sayıda memleketler arası öğrencinin tercih ettiği, global ölçekte başarılarıyla isminden kelam ettiren, saygınlığı artan bir üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz. 74 ülkeden gelen 3.500 müracaat, Üniversitemize olan ilgilinin ve itimadın apaçık bir göstergesidir. Kurulumuz, bu müracaatları büyük bir hassasiyetle ve şeffaflık çerçevesinde kıymetlendiriyor. BEUN ailesine katılacak her memleketler arası öğrencimiz, kültürel çeşitliliğimizi zenginleştirecek ve üniversitemizin global görünürlüğündeki vizyonuna paha katacaktır.”

11 Temmuz’da Sonuçlanacak

Başvuru kıymetlendirme süreci, BEUN’un belirlediği takvim doğrultusunda 11 Temmuz 2025 Cuma günü sona erecek. Süreç sonunda uygun bulunan adaylar, BEUN’un milletlerarası öğrenci ailesine katılma hakkı kazanacak.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, son yıllarda yürüttüğü milletlerarasılaşma siyasetleri, Erasmus+ mutabakatları ve farklı coğrafyalardan gelen öğrencilere sunduğu kaliteli eğitimle yalnızca bölgesel değil, küresel bir

yükseköğretim kurumu olma yolunda kıymetli adımlar atmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda 2 sanik 45 ruhsatsiz silahla yakalanmislardi 11 yil hapis cezasi aldilar t5FxmnYZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 2 sanık 45 ruhsatsız silahla yakalanmışlardı: 11 yıl hapis cezası aldılar

Kastamonu’da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 45 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mühimmatla yakalanan 2 sanık, 11 yıl 3’er ay hapis cezasına çaptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 24 Eylül 2025 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda, 45 adet ruhsatsız tabanca, 78 adet tabanca şarjörü, suçtan elde edildiği değerlendirilen 120 bin TL, 2 cep telefonu ve 2 SIM kart ele geçirildi. Konuyla ilgili A.A. V.E. ve Y.N. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden V.E. ve Y.N. tutuklandı.

Sanıklar hakkında Kastamonu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ikinci celsesi görüldü. Duruşmada sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Son kez savunmaları istenen sanıklardan A.A., “Dosya incelendiğinde suçsuz olduğum zaten bellidir. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

5 aydır tutuklu olduğunu belirten ve tahliyesini isteyen V.E. ise, “5 aydır uyuz tedavisi görüyorum, ayrıca prostat rahatsızlığım vardı. Gece sürekli tuvalete çıkıyorum, bu yüzden koğuşum değiştirildi. Tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

Pişman olduğunu söyleyen Y.N. de, “Bilmeden, istemeden böyle bir suçta bulundum, pişmanım. Hatır için gittim, bilseydim gitmezdim. Bir günümü değerlendirmek için yevmüyeyle gittim. Tahliyemi istiyorum, perişanım, evim yandı” şeklinde konuştu.

Savunmaların dinlenmesinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, V.E. ve Y.N.’ye ’iki veya daha fazla kişiyle birlikte izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma’ suçundan 11 yıl 3’er ay hapis cezası ve 150 bin TL adli para cezası verdi. A.A. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına ve yurt dışı çıkış yasağı uygulanmasına karar verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin