Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde, Düzce Belediyesi ve Müftülük katkılarıyla düzenlenen “Uluslararası Doğal Afetler ve Din Sempozyumu” gerçekleştirilen oturumların ardından sona erdi.
Üç gün süresince gerçekleştirilen sempozyumun ikinci gününde farklı konu başlıklarındaki sunumlar katılımcılarla paylaşıldı. Üçüncü gün çevrim içi olarak gerçekleştirilen oturumlarda ise farklı ülkelerden katılım sağlayan akademisyenler ve bilim insanları birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.
Uluslararası Doğal Afetler ve Din Sempozyumu’nda; dünyada zaman zaman meydana gelen, birçok maddi ve manevi kayıplara, zararlara, ölümlere ve yaralanmalara sebep olan doğal afetler, Kur’an bütünlüğünde farklı açılardan analiz edilerek, nedenleri ve hikmetleri irdelenerek anlamlandırılmaya çalışıldı.
İlk iki gün 8 oturumda 32 akademisyenin bildiri sunduğu ve üçüncü gün ise çevrim içi olarak 8 farklı ülkeden bildirilerin paylaşıldığı sempozyumda, alanında uzman, Düzce Üniversitesi’nden, ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden akademisyenler doğal afetleri din perspektifiyle değerlendirerek farklı bakış açılarının geliştirilmesine de katkı sağladı. (İHA)


Uluslararası doğal afetler ve din sempozyumu ilgi gördü
Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi
HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.
Bolu’dan giden isimler
Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.
Bolu’ya atanan isimler
Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.


