Uluslararası doğal afetler ve din sempozyumu ilgi gördü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2023 14:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Uluslararası doğal afetler ve din sempozyumu ilgi gördü

Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde, Düzce Belediyesi ve Müftülük katkılarıyla düzenlenen “Uluslararası Doğal Afetler ve Din Sempozyumu” gerçekleştirilen oturumların ardından sona erdi.
Üç gün süresince gerçekleştirilen sempozyumun ikinci gününde farklı konu başlıklarındaki sunumlar katılımcılarla paylaşıldı. Üçüncü gün çevrim içi olarak gerçekleştirilen oturumlarda ise farklı ülkelerden katılım sağlayan akademisyenler ve bilim insanları birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.
Uluslararası Doğal Afetler ve Din Sempozyumu’nda; dünyada zaman zaman meydana gelen, birçok maddi ve manevi kayıplara, zararlara, ölümlere ve yaralanmalara sebep olan doğal afetler, Kur’an bütünlüğünde farklı açılardan analiz edilerek, nedenleri ve hikmetleri irdelenerek anlamlandırılmaya çalışıldı.
İlk iki gün 8 oturumda 32 akademisyenin bildiri sunduğu ve üçüncü gün ise çevrim içi olarak 8 farklı ülkeden bildirilerin paylaşıldığı sempozyumda, alanında uzman, Düzce Üniversitesi’nden, ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden akademisyenler doğal afetleri din perspektifiyle değerlendirerek farklı bakış açılarının geliştirilmesine de katkı sağladı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
mobil sigara birakma poliklinigine kadin iscilerden yogun ilgi BWEm8ShK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Mobil sigara bırakma polikliniğine kadın işçilerden yoğun ilgi

Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilere yönelik verilen mobil sigara bırakma polikliniğine erkek çalışanlara göre kadın işçiler yoğun ilgi gösterdi.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Burcu Acar ve merkezde görev yapan sağlık personellerimiz tarafından, Bartın Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına yönelik “Mobil Sigara Bırakma Hizmeti” kapsamında yerinde poliklinik hizmeti verildi. Bu doğrultuda çalışanların karbonmonoksit ölçümleri yapılarak bireylerin bağımlılık düzeylerini somut verilerle görmeleri sağlandı. Ayrıca elde edilen veriler doğrultusunda gerekli bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuldu.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise

’’Sigaranın başta kalp ve damar hastalıkları, çeşitli kanser türleri ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına bir kez daha dikkat çekiyor; sigara kullanan vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde hizmet veren tüm sigara bırakma polikliniklerimizle bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz’’ denildi.

Saha çalışmaları kapsamında sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekilerek, profesyonel destek mekanizmaları hakkında kapsamlı rehberlik sağlanan hizmete erkeklerden daha çok kadın işçilerin ilgi göstermesi dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin