BARTIN Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Ankara’da Spor Toto Genel Müdürlüğü Teşkilat Başkanı Mehmet Kasapoğlu ile halı saha ve 75. Yıl Cumhuriyet İlkokuluna yapılacak basketbol ve
voleybol sahası yapımı işi için protokol imzaladı.
Bundan sonraki süreçte yapım işi için ihaleye çıkılarak, en kısa sürede halı sahanın yapılacağını belirten Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun; “Öncelikle gençlerimizden yoğun
şekilde talep gören bu
hizmeti ilçemize kazandırdığımız için mutluyum. İnşaat süresinin ardından bir projemiz daha hayata geçmiş olacak.
Bu sürenin de uzun bir süreç olmayacağını söyleyebilirim. Bu hizmetin ilçemize kazandırılmasında ki desteklerinden dolayı tüm Ulus halkı adına Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a çok teşekkür ederim” dedi.


Ulus’a Yeni Basketbol Voleybol ve Halı Saha
Vali Çağatay’dan orman yangını uyarısı
Köy ve Mahalle Muhtarları Hizmet İçi Eğitim Toplantısı, Vali Oktay Çağatay başkanlığında gerçekleştirildi.
3 Nisan Konferans Salonu’ndaki toplantıya Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İdare ve Denetim Müdürü Engin Eren ile kentteki köy ve mahalle muhtarları katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Çağatay, muhtarların vatandaşların talep ve ihtiyaçlarının ilgili kurumlara iletilmesinde kritik rol üstlendiğini vurguladı. Mahalle ve köylerde yürütülen çalışmaların sahadaki yansımalarının büyük önem taşıdığını belirten Çağatay, yerel yönetim birimleri ile merkezi idare arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.
Yaz mevsimiyle birlikte orman yangınları açısından hassas bir döneme girildiğini hatırlatan Vali Çağatay, geçtiğimiz yıl afet boyutlarına ulaşan yangınların yaşandığını anımsattı. Bu yıl benzer durumların tekrarlanmaması adına tüm kurumlar, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte büyük bir hassasiyet içinde hareket edeceklerini ifade etti.
Toplantıda ayrıca hizmet içi eğitim başlıkları ele alınırken, mahalle ve köylerde yürütülen çalışmalar ile sahada karşılaşılan ihtiyaç, talep ve önerilere ilişkin muhtarların görüşleri dinlendi.

