Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2024 13:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uludağ’da teleferik ve telesiyej izdihamı, metrelerce kuyruk oluştu

Türkiye’nin en gözde kış turizm merkezlerinin başında gelen Uludağ’da yarıyıl tatili ve hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Yerli ve yabancı binlerce turist teleferik ile Uludağ’a çıkmak isteyince metrelerce kuyruk oluştu. Sömestr tatilcilerine günübirlikçiler de eklenince kayak pistlerinde de telesiyej kuyruğu yaşandı. Uludağ’daki pistlerde yoğunluk yaşanırken, acemi kayakçılar da zaman zaman düşe kalka kaza atlattılar.

Türkiye’nin önemli kayak ve kış turizm merkezlerinden Uludağ’da yarıyıl tatili ve hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Bursa kent merkezinden Uludağ’a yarım asrı aşkın süredir alternatif ulaşım sağlayan teleferik istasyonunda insanların akın etmesi sonrası metrelerce kuyruk oluştu. Uludağ, eksi 9 derece soğuğa rağmen adeta tatilcilerin akınına uğradı. Yerli ve yabancı binlerce tatilci, teleferiğe binmek için sıra bekledi. Uludağ’a teleferik ile çıkan vatandaşlar ise yaptıkları günübirlik tatilin ardından teleferik ile aşağı inmek isteyince yeniden metrelerce kuyruk oluştu. Uludağ’a misafirleri ile birlikte gelen Seyit Dönmez, "Şu an dönüşü bekliyoruz. Misafirlerimiz ve özellikle çocuklar Uludağ’ı çok beğendi. Teleferik sırasını biraz bekledik o da olacak sömestr tatili. Teleferik ile Bursa manzarası zaten muhteşem" dedi. Telesiyejde uzun kuyrukların oluşmasından dolayı vatandaşlar soğukta üşüdüklerini belirtirken, telesiyejde ilk defa sırayla karşılaşan vatandaşlar "İlk defa böyle bir sıraya giriyorum. Beklemekten üşüdük. Normalde az sıra olurdu. İnşallah beklediğime değecek. Eğlenmek istiyorum. Uludağ’da zaten teleferiğe biniyorsun, kayıyorsun çok bir şey yapmıyorsun. O yüzden beklemeye değeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. Bunun yanı sıra pistlerde bulunan telesiyeje binmek isteyen tatilciler de metrelerce kuyruk oluşturdu. Teleferik ücretleri ise tam bilet gidiş-dönüş 230 TL olurken, öğrenci bilet gidiş-dönüş ücretinin ise 115 lira olduğu kaydedildi. Öte yandan Uludağ’da ilk defa kayak yapanlar ufak kazalar yaparken o anlar objektiflere yansıdı.(İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
03 Ekim, 2025 11:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi Senatosunda Bilimde Zirve Hedefi

Akademik başarılar, uluslararası projeler ve yeni vizyon çalışmalarının görüşüldüğü KBÜ'nün Ekim ayı senatosunda Rektör Kırışık, "Türkiye’yi bilimde zirveye çıkaracak çalışmaları, sosyal modelleri ortaya koymalıyız" dedi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Ekim Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.

“BİLİMDE EN İLERİ ÜLKELERİN BÜYÜK SORUNLARI YOK”

Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, bilimsel yükselişin önemine dikkat çekti. “Üniversitemiz adım adım dünya çapında bir bilim merkezi oluyor” diyen Kırışık, şunları kaydetti:

“Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şey bilimdir. Bütün sorunlarımızın çözümü bilimden geçmektedir. Bilimde en ileri ülkelerin ekonomik, teknolojik ve toplumsal sorunlarının ortadan kalktığını görüyoruz. Bilimde geri kalan ülkelerin ise sorunlarının giderek çoğaldığını biliyoruz. Dolayısıyla bizim en önemli ihtiyacımız, bilimin zirvesine ulaşmaktır.”

“TÜRKİYE’Yİ BİLİMDE ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ”

Türkiye’nin dünya biliminde önemli bir noktaya ulaştığını vurgulayan Kırışık, hedeflerinin ülkeyi zirveye taşımak olduğunu söyledi:

“Türkiye şu anda dünya biliminde 15. sıradadır. İnşallah hedefimiz bu perspektifle, bu yaklaşımla Türkiye’yi bilimde 1. sıraya çıkaracak çalışmaları ve sosyal modelleri ortaya koymaktır. Bunu da hep birlikte, takım halinde çalışarak başaracağımıza gönülden inanıyorum.”

“ÜNİVERSİTEMİZ MARKA DEĞERİNİ ARTIRIYOR”

Karabük Üniversitesinin hem akademisyenlerin bireysel başarılarıyla hem de kurumsal projelerle yükselişini sürdürdüğünü dile getiren Rektör Kırışık, şu ifadeleri kullandı:

“Her alanda; dünyanın en etkili bilim insanları listesinde, Teknofest yarışmalarında, akademisyenlerimizin bireysel başarılarında ve kurumumuzun uluslararası temsilinde güçlü adımlar atıyoruz. Bilimsel yükselişimiz üniversitemizin marka değerini Türkiye’de ve dünyada artırıyor. Hedefimiz dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girmek. Bu vizyonla gayretimize ve üretimimize devam etmeyi düşünüyoruz. Her birimizin de bu vizyona sahip çıkarak geleceğin Karabük Üniversitesini inşa etmesini arzu ediyoruz.”

AKADEMİK PROJELER VE KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMALARI DA MASADAYDI

Toplantıda ayrıca akademik birimlerin güncel çalışmaları, öğretim üyelerinin projeleri ve üniversitenin önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığı yeni akademik atılımlar ele alındı. Senato üyelerinin görüşleri doğrultusunda profesyonel bir kurumsal kimlik çalışması yapılması da gündeme alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin