Karabük Postası tarafından
27 Nisan, 2016 14:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ulaştırma Bakanı Yıldırım’dan Çevre Yolu Müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Çevre yolu Karabük’ün merak ettiği bir proje. Yaklaşık 16 kilometrelik ve zor bir yol olacak. Bu proje içinde 4 tünel ve 2 viyadük var. 5 tane köprülü kavşak var. Proje çalışmalarına başladık” dedi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karabük’e 500 milyon TL tutarında 16 kilometre uzunluğunda çevre yolu yapacakları söyledi. Karabük - Zonguldak demiryolu hattının açılışı için geldiği Karabük’te Valilik ziyareti sırasında müjdeler veren Bakan Yıldırım, Karabük’te kendi bakanlıkları tarafından 12 yılda 861 milyon lira tutarında yatırım yapıldığını kaydederek, “AK Parti iktidarından önceki 12 yılda ise Karabük’e 84 milyon lira para harcanmış. Biz 12 yılda bunun on katı yatırım yapmışız. Bizim göreve başladığımızda Karabük’te 7 kilometre bölünmüş yol vardı şimdi ise 108 kilometre duble yol var. Önemli projeler var ve devam eden projelerimiz var. Bunun tutarı ise 1 milyar 120 milyon lira. Bunların tamamlanan bölümleri var ve 540 milyon liralık kısmı kaldı” dedi. Karabük’ün bizden duymak istediği çevre yolu beklentisi de var diyen Bakan Binali Yıldırım, “ Çevre yolu Karabük’ün merak ettiği bir proje. Yaklaşık 16 kilometrelik ve zor bir yol olacak. Bu proje içinde 4 tünel ve 2 viyadük var. 5 tane köprülü kavşak var. Proje çalışmalarına başladık. Proje çalışması tamamladıktan sonra çevre yolun yapımını planlayacağız. Yaklaşık 500 milyon lira tutarında bir proje. Bir başka projemiz ise Karabük - Safranbolu - Bartın yolu ve buda 40 kilometrelik bir yol. Tünelli geçiş çok fazla. Bunun da projesi devam ediyor. 2017’de projelendirilmesi sona erecek ve keşif bedeli 560 milyon lira” ifadesinde bulundu. Karabük’ün şehir merkezinde bulunan KARDEMİR kavşağında trafik sıkışıklığı olduğu bildiklerini de sözlerine ekleyen Bakan Yıldırım, “ İnşallah burası çevre yolu olunca kısmi bir çözüm olacak. Buraya üstten geçiş düşünülüyor ama bunu şehrin esnekliğini bakımından çok iyi düşünmemiz lazım. Bazı yerlerde çok ısrar edildiğinden yaptık ve sonradan pişmanlıklar oluştu. Onun için enine boyuna bu işi görüşmek lazım. Bin sefer düşünüp bir kere yapmak daha güzel. Zonguldak ile Bartın ve Kastamonu tarafından gelen trafiği çevre yoluna verdiğimizde yerel trafik rahatlar” diye kaydetti. VERGİLİ’NİN PROJESİNE BAKAN’DAN DESTEK SÖZÜ Bakan Yıldırım, ayrıca Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin daha önce şehrin ortasında yer alan DDY arazisi konusunda destek istediği projeye de destek vererek,  “Daha önce bir akdiniz varsa ona uyarız ve gereğini yaparız. Kazan, kazana prensibine uygun olarak adil bir paylaşımla hem şehri güzelleştirelim, hem de demir yollarının kaynak ihtiyacını da görmüş oluruz. Bu çerçevede ne gerekiyorsa yaparız. Biz gereğini yaparız ve makul olan yapılması gereken hem şehircilik açısından hem de demir yolunun beklentileri açısından ne lazımsa yaparız. Projeniz güzel gözüküyor ama binalar çok katlı. Şehrin estetikliğini bozmayacak şekilde bunu gözden geçirelim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
03 Şubat, 2026 10:10 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Sosyalfest, ülke çapında üniversiteler hareketine dönüşüyor

 “Türkiye Sosyal Bilimler Hamlesi” vizyonuyla yürütülen Sosyalfest’e üniversitelerin ilgisi artıyor. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi imzalanan protokolle, özellikle sağlık kategorisindeki yarışmalara destek ve organizasyona aktif katkı sağlayacak.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), Sosyalfest Sosyal Bilimler Festivali’ne kurumsal paydaş olarak katıldı. Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen törende imzalanan protokolle AFSÜ’nün sağlık kategorisindeki yarışmalara destek vermesi, 10-11 Mayıs 2026’da İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde gerçekleştirilecek organizasyonda aktif rol üstlenmesi hedefleniyor.

İnsan ve toplum odaklı yaklaşımıyla Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaçlarına yenilikçi sosyal modeller geliştirmeyi amaçlayan Sosyalfest, üniversiteler arası iş birliğini genişleten yapısıyla dikkat çekiyor. Paydaş sayısının 100’e yaklaştığı Sosyalfest, Türkiye genelinde üniversitelerin katılımıyla kurumsal yapısını daha da güçlendiriyor.

KIRIŞIK: “SOSYALFEST, TÜRKİYE ÇAPINDA ÜNİVERSİTELER HAREKETİ OLARAK GELİŞİYOR”

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sosyalfest’in giderek daha geniş bir etki alanına ulaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de çok sayıda üniversitemiz Sosyalfest Kurumsal Paydaşlık Protokolünü imzalamış durumda. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemiz de özellikle sağlık kategorisindeki yarışmalara destek verecekler, katılacaklar. Sosyalfest giderek güçleniyor ve Türkiye çapında bir üniversiteler hareketi olarak gelişiyor. İnşallah bu çalışmanın Türkiye ve dünya çapında, bilimde Türkiye Yüzyılı’nı sağlayacak bir gelişmeye vesile olmasını diliyoruz.”

ASLAN: “SOSYAL BİLİMLER ALANINDAKİ HER ÇALIŞMAYA DESTEK VERECEĞİZ”

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan ise sosyal bilimlerin önemine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: “İslam dünyasının, bizim coğrafyamızın şu andaki sorununun, sosyal bilimler alanındaki çalışmaların daha az olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu alanda yapılacak olan her bir çalışmanın; eskideki gücümüzü tekrar kazanmamız ve bu birliğimizi tekrar sağlamamız açısından önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu alanda yapılacak her türlü çalışmaya biz destek vereceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin