Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2023 15:46 tarihinde yayınlandı
0

Ukraynalı Bakan Kuleba: ‘Düşman hatlarının gerisindeki herhangi bir kaos bizim çıkarımızadır’

Rusya’daki paralı asker grubu Wagner’in, Kremlin ve Rusya Savunma Bakanlığı’na karşı isyan başlatıp daha sonra geri çekilmesinin ardından Ukrayna tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba yaptığı açıklamada, Ukrayna için herhangi bir sonuçtan bahsetmenin henüz erken olduğunu belirterek, “Düşman hatlarının gerisindeki herhangi bir kaos bizim çıkarımızadır” ifadelerini kullandı.

ABD’nin eski Ukrayna Büyükelçisi Bill Taylor ise Ukrayna kuvvetlerinin, Prigozhin’in isyan girişiminin Rusya ordusunda neden olduğu zayıflıkları kullanmak için iyi bir konumda olduğunu söyledi. “Ukrayna’nın, ayaklanmadan önce güçlerini karşı saldırıya geçirmeye hazırlandığını ve düşmanlarının kargaşa içinde olmasından memnun olduğunu” ifade eden Taylor, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in güçlerini uzun vadede yeniden toparlayabileceği için Ukrayna askerlerinin hemen harekete geçmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ayrıca, Bakan Kuleba’nın dün Kiev’in Rusya’ya karşı saldırılarını ele almak üzere ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşme sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, “Washington’ın durum geliştikçe Kiev ile yakın iş birliği içinde kalacağı” belirtildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
denet
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
08 Mayıs, 2026 13:53 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te gübre takip sistemi ile sıkı denetim

Karabük’te tarımsal üretimde kullanılan gübrelerin üretimden çiftçiye ulaşıncaya kadar geçen sürecin dijital ortamda izlenmesini sağlayan Gübre Takip Sistemi (GTS) ile denetimler sıklaştırıldı. Sistem sayesinde gübrelerin kaynağı, hareketi ve piyasaya arz süreci karekod ve DNA barkod teknolojileriyle anlık olarak takip ediliyor.

GTS uygulaması kapsamında DSPN cihazı kullanılarak, GTS yetkili teknik ekipleri ile Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ortak denetimler gerçekleştiriyor. Üretim tesisleri ve gübre bayilerinden alınan numuneler laboratuvarlarda analiz edilerek ürünlerin standartlara uygunluğu ve güvenilirliği kontrol ediliyor.

Yetkililer, yürütülen çalışmalarla birlikte sahte ve standart dışı gübrelerin piyasaya girişinin engellenmesinin hedeflendiğini belirtti. Uygulamanın, hem çiftçilerin korunması hem de tarımsal verimliliğin artırılması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

GTS ile birlikte gübre sektöründe izlenebilirliğin güçlendiği, kayıt dışı ürünlerle mücadelenin daha etkin hale geldiği kaydedildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin