Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Aralık, 2015 10:44 tarihinde yayınlandı
0

Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Yapılacak

KASTAMONU Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışması başladı.
Yarışmanın tanıtımı, Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla tanıtıldı. Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübünün organize ettiği kahvaltı programında, katılımcılara 4’üncüsü düzenlenecek olan Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasının amacı ve yarışmanın tanıtımı gerçekleştirildi.Toplantıda konuşan Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Oğuz Kaplan, Ufka Yolculuğun bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceklerini belirterek, “Tüm Türkiye’ye yönelik, önce “ilmihal” sonra, “Kur’ân-ı Kerîm Meâli”, en son yıl ise “Son Peygamber (sav)” efendimizin hayatını konu edinen bilgi yarışmaları tertipledik. Bu yılki yarışma konumuz, “Hadis” yarışma kitabımız ise, “Riyâzu’s Salîhîn” Amacımız, “en doğru ve en temel bilgileri içeren kitapların” heyecan veren bir yarışma formatında okunmasını sağlayarak, tüm toplum kesimlerinin istifadesine sunmaktır. Bu çerçevede tüm Türkiye’yi, online olarak ise tüm dünyayı kapsayan yarışmalarımıza, toplamda 550 bin yarışmacı kayıt yaparak iştirak ettiler” dedi. Dünyanın 65 ülkesinden, Türkiye’nin tüm illerinden, 900’den fazla ilçeden ve yüzlerce cezaevinden Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasına katılımların olacağını ifade eden Kaplan, “İlimizde ise bütün ilçelerimizden, İnebolu ve Kastamonu cezaevlerinden kayıt alınmış, Merkez dahil 10 ilçede, 13 okul ve 2 cezaevinde yarışmamız yapılmıştır. Yüzde 100 gönüllülerce organize edilen, Türkiye’nin en büyük sivil yarışma organizasyonu Ufka Yolcuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasında merkez ve iller çapında sayıları binleri geçen ödüller verildi. Yüzlerce kurum ve kuruluş, bu ödüllere destek verip sponsor oldu. Fakat bu yarışma “kaybedeni olmayan bir yarışma” olduğu için, ödül kazananlar kadar, yarışmaya girenler, kaydolup giremeyenler, sponsor desteği verenler ve organizasyonda görev üstlenenlerin tümü kazançlı çıktılar. Ufka Yolculuk, herhangi bir yarışma değil. Yarışma vesilesi ile değerlerimizi öğrendiğimiz, edindiğimiz güzellikleri hayatımıza tatbik ederek, “Ufka Yolculuk’u, cennet yolculuğuna çevirdiğimiz” ve bunu “dostlar olarak birlikte” yaptığımız çok ulvi bir yolculuk. Katkı veren, katılım gösteren tüm gönül dostlarına teşekkür ediyorum. Yolumuz ve yolculuğumuz kutlu olsun” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokat sivas kara yolu yasanan taskin nedeniyle kisa sureli trafige kapandi AjvWaarx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı

Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.

Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.

Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin