Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Yapılacak - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Aralık, 2015 10:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Yapılacak

KASTAMONU Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışması başladı.
Yarışmanın tanıtımı, Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla tanıtıldı. Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübünün organize ettiği kahvaltı programında, katılımcılara 4’üncüsü düzenlenecek olan Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasının amacı ve yarışmanın tanıtımı gerçekleştirildi.Toplantıda konuşan Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Oğuz Kaplan, Ufka Yolculuğun bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceklerini belirterek, “Tüm Türkiye’ye yönelik, önce “ilmihal” sonra, “Kur’ân-ı Kerîm Meâli”, en son yıl ise “Son Peygamber (sav)” efendimizin hayatını konu edinen bilgi yarışmaları tertipledik. Bu yılki yarışma konumuz, “Hadis” yarışma kitabımız ise, “Riyâzu’s Salîhîn” Amacımız, “en doğru ve en temel bilgileri içeren kitapların” heyecan veren bir yarışma formatında okunmasını sağlayarak, tüm toplum kesimlerinin istifadesine sunmaktır. Bu çerçevede tüm Türkiye’yi, online olarak ise tüm dünyayı kapsayan yarışmalarımıza, toplamda 550 bin yarışmacı kayıt yaparak iştirak ettiler” dedi. Dünyanın 65 ülkesinden, Türkiye’nin tüm illerinden, 900’den fazla ilçeden ve yüzlerce cezaevinden Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasına katılımların olacağını ifade eden Kaplan, “İlimizde ise bütün ilçelerimizden, İnebolu ve Kastamonu cezaevlerinden kayıt alınmış, Merkez dahil 10 ilçede, 13 okul ve 2 cezaevinde yarışmamız yapılmıştır. Yüzde 100 gönüllülerce organize edilen, Türkiye’nin en büyük sivil yarışma organizasyonu Ufka Yolcuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasında merkez ve iller çapında sayıları binleri geçen ödüller verildi. Yüzlerce kurum ve kuruluş, bu ödüllere destek verip sponsor oldu. Fakat bu yarışma “kaybedeni olmayan bir yarışma” olduğu için, ödül kazananlar kadar, yarışmaya girenler, kaydolup giremeyenler, sponsor desteği verenler ve organizasyonda görev üstlenenlerin tümü kazançlı çıktılar. Ufka Yolculuk, herhangi bir yarışma değil. Yarışma vesilesi ile değerlerimizi öğrendiğimiz, edindiğimiz güzellikleri hayatımıza tatbik ederek, “Ufka Yolculuk’u, cennet yolculuğuna çevirdiğimiz” ve bunu “dostlar olarak birlikte” yaptığımız çok ulvi bir yolculuk. Katkı veren, katılım gösteren tüm gönül dostlarına teşekkür ediyorum. Yolumuz ve yolculuğumuz kutlu olsun” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ggg
İlyas Erbay Avatarı
İlyas Erbay
28 Nisan, 2026 09:59 tarihinde yayınlandı
0
0

ŞAMAR OĞLANI YUNANİSTAN’IN HAMİLİĞİNE SOYUNMUŞ !

Başlığı görünce kimden söz ettıliğimi anlamış olmalısınız. Hani şu karısından tokat yiyip dünyaya rezil olan sözde lider Emanuel Macron’dan söz ediyorum. Karısı Birigitte, Macron’un lisedeki edebiyat öğretmeni. Macron’dan tam 24 yaş büyük.
Yunanistan’ın hamiliğine soyunan bu artist kendisi bir hamiye ihtiyaç duymuş olmalı ki, anası yaşında bir kadınla evlenmiş. Neyse, özel hayatıdır bizi ilgilendirmez! Bizi ilgilendiren yanı Güney Kıbrıs ve Yunanistan’daki faaliyetleri.

“WE WILL BE HERE”

Emmanuel Macron, Atina’da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile katıldığı açık oturumda, “Türkiye tehdit ederse ne yaparsınız?” sorusuna dikkat çeken bir yanıt vermiş. Türkiye’nin adını doğrudan anmayan Macron, Fransa-Yunanistan ittifakına vurgu yaparak, “Egemenliğiniz risk altındaysa yapmanız gerekeni yaparsınız, biz burada olacağız” demiş. Konuşmasının videosunu izledim. İngilizce “We Will be here” ( “Biz burada olacağız”) diyor.

Şamar oğlanının bu sözleri Yunanistan basınında geniş yankı uyandırdı. Macron’un açıklamaları, Yunan gazetelerinde manşetlere taşınırken, Fransa-Yunanistan savunma iş birliği yeniden gündemin merkezine oturdu.
Kendisine yeni bir hami bulan Yunanistan’daki sevinç Putin’in açıklamalarıyla kısa sürdü.
Rusya, “Fransız nükleer bombardıman uçaklarına ev sahipliği yapan tüm Avrupa ülkeleri açık hedefimizdir” diyerek Yunanistan’ı doğrudan tehdit etti.
Eee, “çakalların sevinci arslan kükreyen kadardır” demişler.
Rusya’dan önce bizim kükrememiz gerekiyordu. Putin erken davrandı.

Macron’un “Türkiye, Yunanistan’ı tehdit ederse yanında olacağız” mesajını, diplomatik ve askeri temellere dayanması nedeniyle oldukça gerçekçi bir strateji olarak görmeliyiz. Bu mesajın arkasındaki somut unsurlar şunlardır:
1. Savunma İşbirliği Anlaşması

İki ülke arasında 2021 yılında imzalanan Savunma ve Güvenlik için Stratejik Ortaklık Anlaşması, Macron’un sözlerinin en güçlü hukuki dayanağıdır. Bu anlaşma, taraflardan birinin saldırıya uğraması durumunda diğerinin askeri yardım sağlamasını öngören bir “karşılıklı savunma” maddesi içerir.

2. Silah Satışları ve Modernizasyon

Fransa’nın Yunanistan’a yönelik desteği sadece sözde kalmamış, büyük çaplı askeri sevkiyatlarla perçinlenmiştir:
Rafale Savaş Uçakları: Yunanistan hava kuvvetlerini modernize etmek için Fransa’dan çok sayıda uçak satın almıştır.
Belharra Fırkateynleri: Ege ve Doğu Akdeniz’deki deniz gücünü artırmak amacıyla Fransız yapımı gelişmiş fırkateynler tedarik ettiler.

3. Doğu Akdeniz Stratejisi

Fransa, kendisini Avrupa Birliği’nin ana askeri gücü olarak konumlandırmakta ve Doğu Akdeniz’deki enerji kaynakları ile deniz yetki alanları konusunda Yunanistan-Güney Kıbrıs eksenini destekleyerek bölgede Türkiye’nin etkisini sınırlamaya çalışmaktadır. Macron’un son Atina ziyareti, AB’nin “stratejik özerkliğini” vurgulama ve Fransa’nın bölgedeki garantör rolünü pekiştirme amacı taşımaktadır.

4. Diplomatik Riskler ve Eleştiriler

Bu mesajlar Yunan kamuoyunda büyük bir güven oluştururken, Türkiye tarafından “tansiyonu yükselten bir tutum” olarak eleştirilmektedir. Macron’un bu çıkışlarının nedeni;
☆ İç Politika ve AB Liderliği: Fransa’nın AB içindeki liderlik iddiasını güçlendirme çabası.
☆ Afrika’daki Kayıplar: Fransa’nın Afrika’daki etkisinin azalması üzerine Doğu Akdeniz’de daha görünür olma çabası içinde olduğunu görüyoruz.

Yunanistan ve Fransa arasındaki hukuki anlaşmalar, askeri satışlar ve jeopolitik çıkarlar bir araya geldiğinde, Macron’un bu mesajını basit bir “gaz verme” hamlesinden ziyade, Fransa’nın bölgesel stratejisinin bir parçası olarak, ciddi ve gerçekçi kabul etmeli ve buna göre gardımızı almalıyız.

04bf34c0 722e 468a 8fe4 67d117c8c369

İlyas Erbay