Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Yapılacak - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Aralık, 2015 10:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Yapılacak

KASTAMONU Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışması başladı.
Yarışmanın tanıtımı, Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla tanıtıldı. Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübünün organize ettiği kahvaltı programında, katılımcılara 4’üncüsü düzenlenecek olan Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasının amacı ve yarışmanın tanıtımı gerçekleştirildi.Toplantıda konuşan Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Oğuz Kaplan, Ufka Yolculuğun bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceklerini belirterek, “Tüm Türkiye’ye yönelik, önce “ilmihal” sonra, “Kur’ân-ı Kerîm Meâli”, en son yıl ise “Son Peygamber (sav)” efendimizin hayatını konu edinen bilgi yarışmaları tertipledik. Bu yılki yarışma konumuz, “Hadis” yarışma kitabımız ise, “Riyâzu’s Salîhîn” Amacımız, “en doğru ve en temel bilgileri içeren kitapların” heyecan veren bir yarışma formatında okunmasını sağlayarak, tüm toplum kesimlerinin istifadesine sunmaktır. Bu çerçevede tüm Türkiye’yi, online olarak ise tüm dünyayı kapsayan yarışmalarımıza, toplamda 550 bin yarışmacı kayıt yaparak iştirak ettiler” dedi. Dünyanın 65 ülkesinden, Türkiye’nin tüm illerinden, 900’den fazla ilçeden ve yüzlerce cezaevinden Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasına katılımların olacağını ifade eden Kaplan, “İlimizde ise bütün ilçelerimizden, İnebolu ve Kastamonu cezaevlerinden kayıt alınmış, Merkez dahil 10 ilçede, 13 okul ve 2 cezaevinde yarışmamız yapılmıştır. Yüzde 100 gönüllülerce organize edilen, Türkiye’nin en büyük sivil yarışma organizasyonu Ufka Yolcuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasında merkez ve iller çapında sayıları binleri geçen ödüller verildi. Yüzlerce kurum ve kuruluş, bu ödüllere destek verip sponsor oldu. Fakat bu yarışma “kaybedeni olmayan bir yarışma” olduğu için, ödül kazananlar kadar, yarışmaya girenler, kaydolup giremeyenler, sponsor desteği verenler ve organizasyonda görev üstlenenlerin tümü kazançlı çıktılar. Ufka Yolculuk, herhangi bir yarışma değil. Yarışma vesilesi ile değerlerimizi öğrendiğimiz, edindiğimiz güzellikleri hayatımıza tatbik ederek, “Ufka Yolculuk’u, cennet yolculuğuna çevirdiğimiz” ve bunu “dostlar olarak birlikte” yaptığımız çok ulvi bir yolculuk. Katkı veren, katılım gösteren tüm gönül dostlarına teşekkür ediyorum. Yolumuz ve yolculuğumuz kutlu olsun” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
emekli ogretmen evinde olu bulundu yyNXHOv6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekli öğretmen evinde ölü bulundu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Olay, Daday ilçesi Çölmekçiler köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yalnız yaşayan emekli müzik öğretmeni Ali Özcan’dan (69) haber alamayan komşuları, şüphe üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, 69 yaşındaki Ali Özcan’ı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Özcan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenazesi morga kaldırılan Özcan’ın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Özcan’ın kesin ölüm sebebinin ise otopsi incelemesi neticesinde kesinleşeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin