Amasya’nın Taşova ilçesinde hentbol grubunda forma giyen üçüz kardeşler birlikte ter döküyor.
Taşova Belediyesi Spor Kulübü hentbol branşında forma giyen 6 yaşındaki üçüz kardeşler, 7 kişilik ekibin bir kısmını oluşturuyor. 6 yaşındaki üçüzler Muhammet Buyruk, Ali Eren ve Engin Ege Soyal’ın amaçları ulusal ekipte çaba etmek. Arkadaşları ve Antrenörleri Onur Taş ile birlikte spor salonunda gruplarının başarısı için çaba eden üçüzler, gelecekte isimlerinden kelam edilen sportmenler olmak istiyor. Üçüzlerin ve grubun başından ayrılmayan Antrenör Onur Taş, Taşova Belediyesi Spor Kulübü Lideri Ömer Sayar ve Taşova Gençlik Spor İlçe Müdür Vekili Sercan Şenel, ekibin şampiyon olması için var gücüyle çalıştıklarını söyledi.
Antrenör Onur Taş, “Minik yaş kategorisinde öğrencilerimizle idmanlara başladık. Öğrencilerimizden en ufakları da üçüz kardeşler olarak ekibimize sevinç katıyorlar. İleride kendilerini ulusal atlet olarak görmek istiyoruz. Onların toplumsal yaşantısına katkıda bulunmak, marifet kazandırmak maksadımız. Genelde ikizlere rastlanıyor lakin üçüz duymadım. Üçüz olarak birinci diyebiliriz yani. kadronun yarısını kurmuş bulunmaktayız. İçerisinden birisi de solak, bu da çok değerli. Üçüz olarak nadir hatta birinci diyebiliriz. Avantajları çok küçük yaşta bu spor branşına başlayıp, sporu, hentbolu öğreniyoruz. Bu formda ilerlediklerinde ulusal grupta olacaklar inşallah” dedi.
Taşova Belediyesi Spor Kulübü Lideri Ömer Sayar üçüzlerin kulüplerinde forma giyiyor olmasından memnun olduklarını aktararak, “Çocuklarımızın üçüz olarak hentbol branşında çaba ediyor olmaları, bizi ziyadesiyle memnun etti. Üçüz çocuklarımızla birlikte bizlerinde amaçları var. En büyük amacımız buradan sportmen yetiştirmek lakin en değerlisi toplumla düzgün beşerler yetiştirmek. Üçüzlerimizin tıpkı ekipte, kadronun yarısını omuzlayacak düzeye getiriyor olmamız, spor tarihi açısından değerli bir kırılma olacaktır. Bizim için en büyük kazanımdır” diye konuştu.


Üçüz minik kardeşler birebir grupta ter döküyor
Samsun’da fuhuş şebekesine darbe: Karı-koca gözaltına alındı
Samsun’da fuhuş şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan karı-kocadan erkek şüpheli tutuklanırken, hamile olduğu öğrenilen kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, insan ticareti ve fuhuş suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, T.A. ile Özbekistan uyruklu eşi N.E.’nin Özbekistan’dan kadınları Türkiye’ye getirerek Samsun’da fuhuş yaptırdığı tespit edildi. Yapılan çalışmada 6 Özbekistan uyruklu mağdur kadın belirlendi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alınan karı-koca emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüphelilerden T.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hamile olduğu öğrenilen Özbekistan uyruklu N.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

