blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Üç ayaklı bıldırcın yavrusu görenleri şaşırttı

Tokat’ta bıldırcın yetiştiriciliği yapan Ömer Onar, yeni doğan bıldırcın yavrusunu görünce gözlerine inanamadı. Bıldırcının 3 ayağı olduğunu gören Onar, hayrete düştü.
Tokat’ın Zile ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Ömer Onar, 10 yıl evvel hobi olarak başladığı bıldırcın yetiştiriciliğini vakitle meskeninde üretime dönüştürdü. 3 gün evvel dünyaya gelen bir bıldırcın yavrusu, Onar’ı şaşırttı. Yeni doğan yavruyu incelediğinde üçüncü bir ayağı olduğunu ve 7 tırnak olduğunu fark eden Onar, bu durum karşısında gözlerine inanamadı.

"3 ayağı ve 7 tırnağı var"
Daha evvel bu türlü bir durumla karşılaşmadığını belirten Ömer Onar, "Bıldırcın yetiştiriciliğine başladığımdan beri birçok yavru büyüttüm lakin birinci defa bu türlü bir durum görüyorum. Üç ayağı var ve bir ayağında 7 tırnak var. Onu en yeterli formda yaşatmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2025 10:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Emniyetten kumar denetimi: 4 iş yerine adli işlem, 22 kişiye 203 bin lira para cezası

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından kent genelinde kumar oynanmasının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde 4 iş yerinde kumar oynandığı tespit edildi. Söz konusu iş yerleri hakkında adli işlem başlatılırken, 22 kişiye toplam 203 bin 434 TL para cezası uygulandı.
Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından son bir ayda kent merkezinde yapılan denetimlerde 4 iş yerinde yasa dışı kumar oynandığı belirlendi. Kumar oynanmasına yer ve imkân sağladığı gerekçesiyle 4 kişi hakkında adli tahkikat başlatılırken, kumar oynadıkları tespit edilen 22 kişiye 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 34. maddesi gereğince kişi başı 9 bin 247 TL olmak üzere toplam 203 bin 434 TL idari para cezası kesildi.
Denetimlerde masa üzerinde bulunan 4 bin 500 TL paraya el konulurken, yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız av tüfeği de ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü, halkın huzurunu bozan ve vatandaşları mağdur eden yasa dışı faaliyetlerin önlenmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin