U18 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Grubu Karabük’te başladı
Karabük’te dört gün sürecek U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları başladı.
Karabük Onur Futbol Sahası’nın ev sahipliğini yaptığı U-18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında altı farklı şehirden 6 takım yer alıyor.
Şampiyona 25-28 Nisan tarihleri arasında oynanacak ve bu müsabakalardan birinci çıkacak takım 2. kademe mücadelelerine katılmaya hak kazanacak.
Karabük’ün futboluna, ekonomisine ve reklamına katkı sunması için U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında 6 takıma ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan Çevik, “Ankara Gölbaşıspor, Eskişehir DSİ Bentspor, Zonguldak Asmaspor, Kastamonu Köy Hizmetleri İdare Spor Kulübü, Bartınspor ve Bolu 14 FK takımları mücadele ediyor. Takımlarımızı en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Şehrimize elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar diliyoruz” dedi.
Başkan Çevik, 6 takımda ortalama 25 sporcudan 150 sporcu yar aldığını belirterek, “Bu etabı birincilikle bitiren takım 2. kademe müsabakalarına katılacak. Oradan da başarı ile çıkarsa 3. kademede final müsabakasında ter dökecekler. Karabük’teki mücadelelerden galip çıkacak takım yarı finallere hak kazanacak diyebiliriz” şeklinde konuştu.
U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarının final mücadelesi 28 Nisan Pazar günü saat 11.00’de Onur Futbol Sahası’nda oynanacak.
Safranbolu’da Yılbaşı Panayırı İçin Stant Başvuruları Başladı
Safranbolu Belediyesi tarafından her yıl büyük ilgi gören Yılbaşı Panayırı için stant ön başvuruları başladı.
Yerli ve yabancı turistleri ağırlayan panayır, kent ekonomisine katkı sağlarken esnafa da yeni yıl öncesinde önemli bir satış imkanı sunacak.
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, yıl boyunca süren turizm hareketliliğini artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Yılbaşı Panayırı da bu hedefimizin bir parçası. Amacımız Safranbolu’da turizmi sadece yaz aylarıyla sınırlı bırakmadan 12 aya yaymak ve esnafımıza her dönemde katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek” dedi.
El emeği ürünlerden hediyelik eşyalara, yerel lezzetlerden yılbaşı süslemelerine kadar birçok ürünün yer alacağı panayırda stant açmak isteyenler, Leyla Dizdar Kültür Merkezi ve Meydan Halk Masası üzerinden ön başvuru yapabilecek. Başvurular için son tarih 20 Ekim 2025 olarak belirlenirken, Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, yoğunluk yaşanmaması için işlemlerin son güne bırakılmaması çağrısında bulundu.