Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2024 12:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Tuvalette doğurduğu bebeği çöpe atmıştı, hakim karşısındaki ifadesi kan dondurdu

Kastamonu’da tuvalette doğum yaptıktan sonra yeni doğmuş bebeğini çöp poşetine sarıp çöp konteynerinin yanına bırakan genç kadının yargılanmasına başlandı. Duruşmada kendisini savunan kadın, "Çocuğumu ölü doğdu sandım. Doğduğunda 10 dakika başında bekledim. Hiç hareket etmedi. Çocuğu çöp poşetine koydum ve babama verdim. Babama, ’evde çöpler var’ diyerek, bunları çöpe at dedim, o da gidip çöpe attı” dedi.
Olay, 2 Kasım 2023 tarihinde Kastamonu il merkezi Kuzeykent Mahallesi’nde Karadut Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar tarafından çöp konteynerinin yanında çöp poşetine sarılı vaziyette bebek bulundu. Sağlık ekipleri tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk müdahalesinin ardından yeni doğan bebek hayata döndürüldü. Olayın ardından Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, çöpte bulunan bebeğin annesinin Cansu Ç. olduğu tespit edildi. Ailesinden habersiz tuvalette doğum yaptığı belirlenen Cansu Ç. tutuklandı. Tedavi altına alınan bebeğin ise Ankara’daki tedavisinin ardından sağlığına kavuştuğu öğrenildi.
Yargılanmaya başlandı
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde, Cansu Ç. (18) hakkında “kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürme” suçlamasıyla açılan dava görülmeye başlandı. Duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığı ile katılan Cansu Ç. savunma yaptı.
“Babam zihinsel engelli, çocuğu çöp poşetine koydum ve ona verdim"
Hamile olduğunu ailesinden sakladığını belirten Cansu Ç., “Çocuğum ölü doğdu sandım. Doğduğunda 10 dakika başında bekledim. Hiç hareket etmedi. Hamile olduğumu ailem fark etmedi. Karnım çok az şişmişti. Tuvalette doğum yaptım. Benim adet dönemlerim ağrılı geçiyordu, bu sebeple doğum yaparken bağırmadım. Babam zihinsel engelli, çocuğu çöp poşetine koydum ve ona verdim. Poşetin ağzı açıktı, babam dışarı çıkınca poşetin ağzını kapatmış olabilir. Doğum yaparken üstüm kan oldu. Üzerimi çıkartıp çocuğu da üzerimdeki kıyafetlere sardım ve babama verdim. Baba, ’evde çöpler vardı’ diyerek, bunları çöpe at dedim, o da gidip çöpe attı” dedi.
“İnternetten doğum videoları izledim, tek başıma doğum yaptım”
İnternetten doğum videoları izleyerek doğum yaptığını kaydeden sanık, "Canlı doğsaydı, aileme söyleyecektim. Annem doğan çocuğu görseydi, o sırada bir şey yapacaklarını sandım. O sırada Ercan ile nişanlıydım. Fakat çocuk Kenan’dandı. Kenan’ı arayıp düşük yaptığımı söyledim. Çocuğun doğduğunu söylemedim. Bana baskı yapıp hakaret ediyordu. Ben, Kenan ile tanıştığımda daha 14 yaşındaydım. Çocuğu aldırmak istedi. Ben izin vermedim. Ercan ile hemen evlenip çocuğumu sağlıklı bir şekilde büyütmek istedim. Dışarıdan yargılanmak istiyorum. Tahliyemi istiyorum. Her şey için çok pişmanım. Çocuğumu çok seviyorum. Onu görmek istiyorum” diye konuştu.
“Bana çocuğun düştüğünü söyledi”
Duruşmada tanık olarak dinlenen çocuğun babası Kenan G. (40) ise, “Azdavay’da 2022 yılında tanıştık. Geçen yıl Nisan ayının başında Cansu’nun hamile olduğunu öğrendim. Cansu bana adet olamadığını söyledi. Ben de eczaneye gidip doğum testi aldım ve hamile olduğunu öğrendik. Geçen yıl Temmuz ayında bir kavga sonucu ben cezaevine girdim. 2 ay cezaevinde kaldım. Sonra çocuğun düştüğünü söyledi. Ondan sonra bir daha da görüşmemiz olmadı. Bana,’ sen olmasan da ben bu çocuğu büyütürüm’ dedi. Cansu’nun bilinçli bir şekilde çocuğu çöpe bıraktığını düşünmüyorum. Ailesinden korkmuş olabilir, bana çocuğun ölü doğduğunu ve panikle çöpe attığını söyledi” şeklinde konuştu.
“Genellikle Cansu bol giyiniyordu, hamileliği belli olmuyordu”
Cansu Ç.’nin eski nişanlısı olan ve duruşmada tanık olarak dinlenen Ercan K. de, “Geçen yıl Nisan ayında nişanlandık. O tarihte Cansu Ç. hamileymiş. Benim, doğum aşamasından haberim olmadı. Genellikle bol kıyafetler giyiyordu, hamileliği belli olmuyordu. Ben Allah’ın emriyle gidip istettim. Başka biriyle ilişkisi olduğunu bilseydim istetmezdim. Düğünümüzü erkene çekmek için aileleri ikna etmeye çalışıyordum. Benim Cansu’nun hamileliğinden ya da çocuktan hiç haberim olmadı” dedi.
Duruşmada Cansu Ç.’nin annesi Halime Ç. ise tanıklıktan çekildi.
Mahkeme heyeti, Cansu Ç.’nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bayrama sayılı günler kala kurban pazarları hareketlendi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Türkiye genelinde olduğu üzere Bartın’da da kurban pazarı hareketlendi. Hijyen ve çağdaş kurallarda hizmet veren Bartın’daki hayvan pazarında alınan üst seviye önlemler nedeniyle kandırılma, dolandırma üzere olaylara fırsat tanınmıyor.
Ülke genelinde olduğu üzere Bartın’da da Kurban satışlarında son haftaya girildi. Bartın’da hayvan satışının yapıldığı tek pazar olan ve Vilayet Özel Yönetimi tarafından işletilen Akçamescit hayvan pazarı, Bartın’ın yanısıra, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük, Kastamonu üzere yaklaşık 10 ile de hizmet veriyor. 500 büyükbaş, 250 küçükbaş hayvan kapasiteli pazar, bu 10 ilin hayvan üreticilerinin yanı sıra hayvan satın almak isteyen insanlara da mesken sahipliği yapıyor. Sabahın birinci ışıkları ile birlikte, hayvan üreticileri ve müşterileri pazara akın ederken, tesisi son derece çağdaş ve hijyenik kaidelerde hizmet veriyor.
Sterilize edilmeyen, eksiği olan üretici alana giremiyor
Pazar girişinde oluşturulan kabinde hayvanlar ve araçlar sterilize edilerek içeri alınırken, tüm hayvanlar ve evrakları da tek tek denetim ediliyor.

Kandırma, dolandırma mümkün olmuyor
Pazarın içindeki yerlere alınan hayvanlar, daima Vilayet Özel yönetimi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü veteriner tabipleri tarafından çağdaş aygıtlarla denetim edilerek, denetleniyor.
Jandarma takımlarının de sık sık devriye atarak, asayiş olaylarına karşı tetikte beklediği pazarda, kandırılma, dolandırılma üzere olaylara fırsat verilmiyor.
Sürekli tarama yapılıyor
Hasta ve yaralı hayvanların içeriye alınmadığı pazar yerinde, veteriner tabipler de daima dolaşarak, evvelki kontrollerde gözden kaçabilecek olan hastalıklı, sıhhatsiz hayvanlara karşı sık sık tarama yapılıyor
Hijyene büyük önem
Bir yıl evvel hizmete açılan pazar, hayvanların tekrar getirildiği kamyonlara bindirilmesinin akabinde ise tekrar hiç kullanılmamış üzere pak ve hijyen hale getiriliyor.
Kantin, çay ocağı, karantina odası üzere hizmetleri de bulunan tesis, hayvan sahiplerini de, müşterilerini de mutlu bırakıyor.
Yoğun ilgi görüyor
Bartın Vali Yardımcısı Uğur Karakaya, sabahın erken saatinde hayvan pazarını gelerek incelemede bulundu. Hayvan sahipleri ve vatandaşlarla konuşarak, talep ve memnuniyet oranlarını soran Vali Yardımcısı Karakaya, "Hayvan pazarında son derece inançlı, pak, hijyen bir ortamda hizmet veriliyor. Hayvan sahipleri ve hayvan satın almak isteyenlerin hizmetlerden mutlu olması bizleri çok memnun etti. Verilen hizmetlerden duyulan memnuniyet nedeniyle etraf vilayetlerdeki üretici ve vatandaşlar da bölgemizdeki hayvan pazarını tercih etmeye başladı. Şimdiden herkesin Kurban Bayramını kutluyor, üreticilere bereketli kar, müşterilerine ise kurban görevlerini huşu ve huzur içerisinde yerine getirmelerini diliyoruz" dedi.
Arife günü de pazar kurulacak
Karakaya son bir aylık süreçte her hafta Pazar günü kurulan pazarın, kurbanlık alımını son güne bırakanlar için Arife Günü de akşam saatlere kadar hizmet vereceğini de duyurdu.
Hemen her köşesinde kurban alımı için yapılan sıkı pazarlıklardan kimileri muahede ile sonuçlanırken kimilerinde ise mutabakat sağlanamadı.
Yüzlerce küçükbaş ve büyükbaş hayvanın bulunduğu pazar yerinde kurbanlık fiyatları ise hayvanın cinsine ve yüküne nazaran 10 bin TL ile 250 bin TL ortasında değişiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin