blank
Berkay Doğan tarafından
22 Ekim, 2025 11:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TUSAŞ ve KBÜ’den Savunma Sanayisi ve İş Birliği Görüşmesi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Yakup Arslan, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık'ı makamında ziyaret ederek, savunma sanayisi projeleri ve üniversite-sanayi iş birlikleri üzerine önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Arslan, Karabük Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğinde düzenlenen "Kariyer Söyleşileri" programına konuşmacı olarak katılmak üzere geldiği kentte, program sonrasında Rektör Kırışık ile bir araya geldi.

NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI VE GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Gerçekleşen görüşmede, TUSAŞ'ın yürüttüğü güncel projeler, üniversite-sanayi iş birliklerinin geliştirilmesi ve savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik adımlar ele alındı.

TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Arslan, Karabük Üniversitesi'nin nitelikli mühendislik eğitimi, Ar-Ge altyapısı ve genç insan kaynağıyla önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "TUSAŞ olarak üniversitelerle iş birliği yapmaya her zaman açığız." şeklinde konuştu.

"MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE KATKI SUNUYORUZ"

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, TUSAŞ'ın Türkiye'nin savunma sanayisindeki stratejik rolüne dikkat çekti. Kırışık, "Üniversite olarak milli teknoloji hamlesine katkı sunacak projeler geliştirmeye ve sektörle güçlü bağlar kurmaya büyük önem veriyoruz." dedi.

Toplantıda ayrıca, üniversite öğrencilerinin savunma ve havacılık sektörüne hazırlanması, müfredatın sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda güçlendirilmesi ve öğrencilere yönelik uygulamalı staj imkânlarının artırılması gibi konular da görüşüldü. Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Tekin ve merkez müdür yardımcıları da eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin