blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Şubat, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Türü koruma altındaki kartal yaralı bulundu

Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde türü koruma altında olan yaralı halde bulunan kartal, tedavisinin ardından doğaya salınacak.
Edinilen bilgiye göre, Dörtdivan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimler, Dörtdivan ilçesine bağlı Çardak köyü yakınlarında yaralı şahin buldu. Türü koruma altında olan yaralı kartal ekipler tarafından yakalandı. Veteriner hekimler tarafından yaralı kartal, Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Yaralı kartala yapılan kontrollerde açık yarası olduğu tespit edildi. İyileşme sürecinde olan kartal, tedavilerinin ardından 5 gün sonra doğal yaşam alanına bırakılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin