Türkünün Kalbi Bu Hafta Karabük’te Atıyor! - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
30 Ocak, 2025 20:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkünün Kalbi Bu Hafta Karabük’te Atıyor!

TRT Müzik’in sevilen programı “Türkünün Doğduğu Yer”, bu hafta Karabük’e konuk oluyor.
Karabük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan bu özel program, Cumartesi günü saat 12.00’de izleyicilerle buluşacak.

Her hafta farklı bir bölgenin müzikal mirasını ekrana taşıyan “Türkünün Doğduğu Yer”, bu bölümde Karabük’ün zengin halk müziği geleneğini ele alacak. Karabük’e özgü türkülerin doğuş hikâyeleri, yöresel müzik kültürü ve bölgenin sanatsal değerleri izleyicilere aktarılacak. Programda, aynı zamanda Karabük’ün doğal güzellikleri ve tarihî dokusu da ekranlara taşınarak izleyicilere görsel bir şölen sunulacak.

Türk halk müziğinin köklerine inen bu özel yapımda, Karabük’ün geçmişten günümüze taşıdığı kültürel zenginlikler ve müzikal değerler uzman konuklar ve müzisyenler eşliğinde anlatılacak. Karabük’ün yerel sanatçıları, geleneksel enstrümanları ve unutulmaz türküleriyle program, müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak.

679bb6ed17379
679bb6ed03ab3
Bizi sosyal medyadan takip edin
e 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 14:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bitki koruma ürünleri bayilerine denetim

Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından, Bitki Koruma Ürünleri (BKÜ) satışı yapan bayilere yönelik denetimler gerçekleştirildi.

Yapılan kontrollerde, bayilerin mevzuata uygun faaliyet gösterip göstermediği titizlikle incelendi. Denetimlerde ayrıca ürünlerin ruhsat durumları, saklama koşulları ve kayıt düzeni detaylı şekilde kontrol edildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Kaya, çiftçilerin güvenli ve doğru ürün kullanımı açısından denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirtti. Kaya, bitki koruma ürünlerinin bilinçsiz kullanımının hem insan sağlığına hem de çevreye zarar verebileceğine dikkat çekerek, üreticilerin yalnızca yetkili bayilerden alışveriş yapmaları ve teknik tavsiyelere uymaları gerektiğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin