Türkünün Kalbi Bu Hafta Karabük’te Atıyor! - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
30 Ocak, 2025 20:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkünün Kalbi Bu Hafta Karabük’te Atıyor!

TRT Müzik’in sevilen programı “Türkünün Doğduğu Yer”, bu hafta Karabük’e konuk oluyor.
Karabük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan bu özel program, Cumartesi günü saat 12.00’de izleyicilerle buluşacak.

Her hafta farklı bir bölgenin müzikal mirasını ekrana taşıyan “Türkünün Doğduğu Yer”, bu bölümde Karabük’ün zengin halk müziği geleneğini ele alacak. Karabük’e özgü türkülerin doğuş hikâyeleri, yöresel müzik kültürü ve bölgenin sanatsal değerleri izleyicilere aktarılacak. Programda, aynı zamanda Karabük’ün doğal güzellikleri ve tarihî dokusu da ekranlara taşınarak izleyicilere görsel bir şölen sunulacak.

Türk halk müziğinin köklerine inen bu özel yapımda, Karabük’ün geçmişten günümüze taşıdığı kültürel zenginlikler ve müzikal değerler uzman konuklar ve müzisyenler eşliğinde anlatılacak. Karabük’ün yerel sanatçıları, geleneksel enstrümanları ve unutulmaz türküleriyle program, müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak.

679bb6ed17379
679bb6ed03ab3
Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda iki genci silahla yaralayan 3 supheli tutuklandi rxg6yCqN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da iki genci silahla yaralayan 3 şüpheli tutuklandı

Bolu’da konuşmak için çağırdıkları sokakta iki genci silahla vurarak yaralayan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay, Çıkınlar Mahallesi 20. Cadde üzerinde meydana gelmişti. F.K. (22) ve Ç.G. (27), konuşmak için çağrıldıkları caddede araçtan inen E.C.’nin silahlı saldırısına uğrayarak ayaklarından yaralanmıştı. Olayın ardından araçla kaçan E.C. ve yanında bulunan B.K. ile O.S., Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uzun süren takibi ve kovalamacası sonucu gece saatlerinde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından E.C., B.K. ve O.S., güvenlik önlemleri altında Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Aileleri basın mensuplarını engellemeye çalışmıştı

Öte yandan, şüphelilerin adliyeye getirilişi sırasında bina önünde bekleyen aileleri ve yakınları, görevini yapan basın mensuplarına zorluk çıkarmıştı. Görüntü alınmasını engellemek isteyen aile yakınları gazetecilere, “Allah belanızı versin, biz çekilmesini istemiyoruz. Daha 18 yaşında” diyerek tepki göstermiş, şüphelilere ise “Çıkışın daha dik olacak, arkandayız oğlum” diyerek seslenmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin