blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ağustos, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Türkoğlu, “Üreticinin emeğini yok saymayın”

ZONGULDAK (İHA) – Karadeniz Bölgesi’nin en kıymetli tarım eserlerinden biri olan fındıkta fiyatlar süratle yükseliyor. Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde özgür piyasada 255 TL’yi gören fındık fiyatlarının, kısa müddette 300 TL düzeyine ulaşabileceği belirtiliyor.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, bu yıl fındık fiyatlarının dolar bazında 10 düzeyine çıkmasının kimseyi şaşırtmaması gerektiğini söyledi. Türkoğlu, "Sezon başında 200 TL’den başlayan fiyatlar, arzın azalması ve talebin sabit kalması nedeniyle yükselişini sürdürüyor. Dolar karşılığı 400 TL’ler artık konuşuluyor" dedi.
Fiyatlardaki artışın en değerli nedenlerinden birinin zirai don ve kahverengi kokarca üzere zararlılar olduğunu belirten Türkoğlu, düşük rekoltenin piyasada önemli daralma yaşandığını tabir etti.

"Üreticinin emeğini yok saymayın"
Tüccarlara davette bulunan Türkoğlu, üreticinin alın terinin karşılığını alması gerektiğini vurgulayarak, "Geçtiğimiz yıl kahverengi kokarca ziyanı mazeret edilerek fındık 30 TL üzere çok düşük fiyatlardan alındı. Bu yıl da emsal oyunlar oynanmak isteniyor. Tüccarlara sesleniyorum; üreticinin eserini yok kıymetine almayın" dedi.

"Bu yıl üretici daha bilinçli"
Düşük rekolte nedeniyle fındığın paha kazandığını kaydeden Türkoğlu, çiftçilerin eserine sahip çıkacağını belirterek, "Ne yaparsanız yapın, bu yıl üreticinin fındığına muhtaçsınız. Biz bunun şuurundayız. Çiftçinin düşmanı olmayın, adil fiyat siyaseti izleyin" tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lise pansiyonunda kurtarma tatbikatı

Düzce’de lise pansiyonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Mahsur kalanlar itfaiye gruplarınca kurtarılırken, yaralananlar UMKE takımlarınca müdahale yapıldı.
Düzce’de 6.3 büyüklüğünde senaryo gereği orta ölçekli sarsıntı meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda da yangın çıktı. Senaryo gereği kısa mühlet içerisinde bölgeye gelen sıhhat, itfaiye ve arama kurtarma grupları okulda mahsur kalan çocukların itfaiye merdivenleri ile kurtardı. Yaralanan çocuklar ise sıhhat ve UMKE gruplarının çalışması ile birinci yardımları yapılmasının akabinde hastaneye kaldırıldı. Tatbikat gerçeğini aratmazken, Düzce Valisi Selçuk Aslan’da tatbikatı yerinde takip etti.
Gerçeğini aratmayan tatbikatın muvaffakiyet ile sonuçlandığını belirten Vali Aslan, "Düzce’de Fen Lisesi pansiyonunda yapmış olduğumuz afet hazırlık ve uyum tatbikatı gerçekleştirildi. Gölyaka ilçemizde 6.3 büyüklüğünde bir zelzele meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda çıkan yangın senaryosunun işlendiği tatbikatta AFAD’ımız, itfaiyemiz, MEB AKUB ve UMKE Takımlarımız süratli bir halde verilen alarm ile birlikte intikal ederek belirlenmiş senaryo çerçevesinde tam nir uyum içerisinde tatbikatı muvaffakiyet ile sonuçlandırdılar. Öncelikli olarak rabbim memleketimizi her türlü afetten korusun. Lakin başımıza bir afet geldiğinde bugünde olağan vakitlerde yapmış olduğumuz tatbikatlar inşallah bizim müdahale süratimizi katlayacaktır ve afet şuurunun tüm toplumda, personelimizde daha fazla yerleşmesiyle de ihtimal hasarlarımızı minimize etme imkanımız bulunacaktır. Bu saatte tatbikata katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum afetsiz günler diliyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin