Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2023 00:24 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye’nin meşhur Mardar mısırında hasat başladı

Samsun’un Bafra Ovası’nda yetiştirilen ve Türkiye genelinde ağır talep gören Mardar süt mısırında hasat başladı.

Türkiye genelinde ağır talep gören Bafra’nın Mardar süt mısırının hasadı Çetinkaya Mahallesi’nde başladı. Çetinkaya Mahallesi’nde çabucak her çiftçinin ihtimamla yetiştirdiği meşhur Mardar süt mısırı hasadı 35 derecenin üzerinde hissedilen kuvvetli hava kurallarında yapılıyor. Tarlada mısırın tanesi 4 liradan alıcı buluyor.

Bu yıl dönemin beklentilerinin altında kaldığını belirten çiftçi Dündar Haspulat, Mardar mısırının dönüme yaklaşık 4 bin mısır verdiğini aktardı. Eserlerin; Ordu, Rize, Trabzon ve Artvin’e kadar tüm bölgeye gönderildiğini söyleyen Haspulat, Mardar mısırının bu kadar tutulmasının ve lezzetli olmasının kaynağı olarak da bölgenin toprağını ve havasını işaret etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasrada bir evde cikan yangin koy konagina ve camiye sicradi Xuv44AVw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasra’da bir evde çıkan yangın köy konağına ve camiye sıçradı

Bartın’ın Amasra ilçesinde bir evde çıkan yangın, köy konağı ve camiye sıçradı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre Amasra’ya bağlı Şükürler köyünde bir evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede evin yanından bir cami ve köy konağına sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangını söndürme çalışmaları devam ederken, ev cami ve köy konağında büyük çaplı hasar meydana geldiği öğrenildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin