Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2023 00:24 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye’nin meşhur Mardar mısırında hasat başladı

Samsun’un Bafra Ovası’nda yetiştirilen ve Türkiye genelinde ağır talep gören Mardar süt mısırında hasat başladı.

Türkiye genelinde ağır talep gören Bafra’nın Mardar süt mısırının hasadı Çetinkaya Mahallesi’nde başladı. Çetinkaya Mahallesi’nde çabucak her çiftçinin ihtimamla yetiştirdiği meşhur Mardar süt mısırı hasadı 35 derecenin üzerinde hissedilen kuvvetli hava kurallarında yapılıyor. Tarlada mısırın tanesi 4 liradan alıcı buluyor.

Bu yıl dönemin beklentilerinin altında kaldığını belirten çiftçi Dündar Haspulat, Mardar mısırının dönüme yaklaşık 4 bin mısır verdiğini aktardı. Eserlerin; Ordu, Rize, Trabzon ve Artvin’e kadar tüm bölgeye gönderildiğini söyleyen Haspulat, Mardar mısırının bu kadar tutulmasının ve lezzetli olmasının kaynağı olarak da bölgenin toprağını ve havasını işaret etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda otomobil direge carpti 3 yarali 1XZKzseQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da otomobil direğe çarptı: 3 yaralı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde otomobilin direğe çarpması neticesinde meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, İnebolu ilçesi Kuzluk köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muzaffer B. yönetimindeki 81 BV 377 plakalı Kia marka otomobil virajı alamayarak elektrik diğerine çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Emine B. ve Fatma B. yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Araçta bulunan vatandaşların bayram tatili için köye geldikleri öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin