Türkiye'nin İlk Sağlık Bilimleri Festivali Başarıyla Gerçekleştirildi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
673b70edd386d
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Kasım, 2024 19:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin İlk Sağlık Bilimleri Festivali Başarıyla Gerçekleştirildi

KARABÜK – Karabük Üniversitesi tarafından 6-7 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye’nin İlk Sağlık Bilimleri Festivali (SAĞLIKFEST), Türkiye’nin dört bir yanından binlerce katılımcının iştirakiyle ve büyük bir coşkuyla tamamlandı.

İki gün boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırlayan festivalde, Türkiye genelinden 100’den fazla finalist projelerini tanıttı, sunumlarını gerçekleştirdi. Çeşitli kurum kuruluşlar, STK’lar, öğrenci kulüpleri ve öğrenciler tarafından kurulan onlarca stantta katılımcılara birbirinden ilginç ve unutulmaz deneyimler sunuldu. Onlarca söyleşi ve konferansın da izleyicilerle buluştuğu festivalde ilginç gösteriler sahnelendi, katılımcılara sağlık alanında çeşitli testler ve kontroller yapıldı.

Festivalin mimarı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yaptığı açıklamayla festivalin amacını özetledi. Kırışık, “Türkiye’nin ilk Sağlık Bilimleri Festivali Sağlıkfest’i, Karabük Üniversitesi Merkez Kampüsümüzde büyük bir başarıyla gerçekleştirdik. İki gündür Sağlıkfest organizasyonumuz Karabük Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde devam ediyordu. Olağanüstü bir katılım oldu; öğrencilerimizden, halkımızdan, farklı üniversitelerdeki hocalarımızdan, öğrencilerimizden, Türkiye çapındaki liselerden ve vatandaşlarımızdan çok büyük bir katılım oldu. Bu anlamda, bizi oldukça sevindiren, çok verimli ve başarılı bir organizasyon yaptığımızı görüyoruz. Projeler açısından baktığımızda ise dört kategoride sekiz yarışma başlığı açmıştık. Bu başlıklarda çok güzel, çok başarılı, üst düzey projeler geldi. Bu anlamda, Sağlık Bilimleri alanındaki sorunların çözülmesinde, yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesinde oldukça önemli projelerin sahada ortaya konulduğunu görüyoruz. Jürilerimiz oldukça zorlandı; birbirinden güzel projeler geldi. Bu projelerin hayata geçmesi için biz de bütün çabamızı ve gayretimizi göstereceğiz. Bundan sonraki süreçte de hem projelerin hayata geçirilmesinde hem de Karabük Üniversitesi olarak ilk defa yaptığımız, ülkemize, milletimize, devletimize çok faydalı, yararlı organizasyonları yapmaya; bilimde öncülük etmeye, bilimi toplumun, ticaretin ve sanayinin her alanında genişleme alanları oluşturmaya ve uygulamaya devam edeceğiz”

673b710da8801
673b710dcd976
673b710dbfe76
Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim6 3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 14:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Michael Eneramo hayatını kaybetti

Türkiye’de Sivasspor, Beşiktaş, Karabükspor, Başakşehir ve Manisaspor formaları da giyen Michael Eneramo, geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti.
Eski futbolcu Michael Eneramo’dan acı haber geldi. 2010-2011 sezonunda Sivasspor formasıyla Türkiye kariyerine başlayan ve Beşiktaş, Karabükspor, Başakşehir ve Manisaspor’da da top koşturmuş olan Eneramo, geçirdiği kalp krizi nedeniyle 40 yaşında hayatını kaybetti.
Nijeryalı eski futbolcu, söz konusu takımlarda çıktığı toplam 147 müsabakada 45 gole imza atmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin