Reklam
Reklam
673b70edd386d
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Kasım, 2024 19:58 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye’nin İlk Sağlık Bilimleri Festivali Başarıyla Gerçekleştirildi

KARABÜK – Karabük Üniversitesi tarafından 6-7 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye’nin İlk Sağlık Bilimleri Festivali (SAĞLIKFEST), Türkiye’nin dört bir yanından binlerce katılımcının iştirakiyle ve büyük bir coşkuyla tamamlandı.

İki gün boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırlayan festivalde, Türkiye genelinden 100’den fazla finalist projelerini tanıttı, sunumlarını gerçekleştirdi. Çeşitli kurum kuruluşlar, STK’lar, öğrenci kulüpleri ve öğrenciler tarafından kurulan onlarca stantta katılımcılara birbirinden ilginç ve unutulmaz deneyimler sunuldu. Onlarca söyleşi ve konferansın da izleyicilerle buluştuğu festivalde ilginç gösteriler sahnelendi, katılımcılara sağlık alanında çeşitli testler ve kontroller yapıldı.

Festivalin mimarı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yaptığı açıklamayla festivalin amacını özetledi. Kırışık, “Türkiye’nin ilk Sağlık Bilimleri Festivali Sağlıkfest’i, Karabük Üniversitesi Merkez Kampüsümüzde büyük bir başarıyla gerçekleştirdik. İki gündür Sağlıkfest organizasyonumuz Karabük Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde devam ediyordu. Olağanüstü bir katılım oldu; öğrencilerimizden, halkımızdan, farklı üniversitelerdeki hocalarımızdan, öğrencilerimizden, Türkiye çapındaki liselerden ve vatandaşlarımızdan çok büyük bir katılım oldu. Bu anlamda, bizi oldukça sevindiren, çok verimli ve başarılı bir organizasyon yaptığımızı görüyoruz. Projeler açısından baktığımızda ise dört kategoride sekiz yarışma başlığı açmıştık. Bu başlıklarda çok güzel, çok başarılı, üst düzey projeler geldi. Bu anlamda, Sağlık Bilimleri alanındaki sorunların çözülmesinde, yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesinde oldukça önemli projelerin sahada ortaya konulduğunu görüyoruz. Jürilerimiz oldukça zorlandı; birbirinden güzel projeler geldi. Bu projelerin hayata geçmesi için biz de bütün çabamızı ve gayretimizi göstereceğiz. Bundan sonraki süreçte de hem projelerin hayata geçirilmesinde hem de Karabük Üniversitesi olarak ilk defa yaptığımız, ülkemize, milletimize, devletimize çok faydalı, yararlı organizasyonları yapmaya; bilimde öncülük etmeye, bilimi toplumun, ticaretin ve sanayinin her alanında genişleme alanları oluşturmaya ve uygulamaya devam edeceğiz”

673b710da8801
673b710dcd976
673b710dbfe76
Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin