Türkiye’nin en hızlı akan çayı buz tuttu - Karabük Haber Postası
turkiyenin en hizli akan cayi buz tuttu OY82PtB3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin en hızlı akan çayı buz tuttu

Son 25 yılın en soğuk Şubat aylarından birini yaşayan Gümüşhane’de, Türkiye’nin en süratli akan çaylarından birisi olan Harşit Çayı buz tuttu.

Gümüşhane’de ağır kar yağışının akabinde hava sıcaklıklarının sıfırın altında 10 derecenin altına düşmesiyle birlikte kent adeta buz tuttu. Kent merkezinde hava sıcaklığı son olarak eksi 17,1 dereceye kadar fikir Türkiye’nin en süratli akan çaylarından Harşit Çayı da buz tuttu. Uzun yıllardır kar yağışının az olması nedeniyle sitem ettiklerini söyleyen vatandaşlar ise kar yağışından mutlu olduklarını fakat bu kadar soğuk olmasını beklemediklerini tabir etti.

“Kar gelsin diye bekliyorduk felaket geldi”

Uzun yıllardır Gümüşhane’ye eskisi üzere kar yağmadığını ve bu nedenle kar beklediklerini lakin pişman olduklarını söyleyen Zafer Akyıldız, “Uzun yıllardır Gümüşhane’ye kar gelsin diye bekliyorduk Altay Kar Fırtınası’ndan sonra Gümüşhane’ye kar geldi fakat felaket formda geldi. Çok soğuk oldu, her yer buz tuttu. Harşit Çayı bile buz tuttu. Soğuk eksilere iniyor biz yıllardır eksi 15’leri 20’leri görmüş değildik bu sene fazlaca gördük” dedi.

“Soğuktan dışarı çıkamıyoruz”

Son 25 yılda bu türlü bir soğuk görmediklerini ve sokağa dahi çıkamadıklarını aktaran Yaşar Üzüm, “Gümüşhane’de bayağı bir soğuk var, son yıllara nazaran bu sene çok hoş kar yağdı. Soğuklar felaket, çok bir soğuk var dışarı çıkamıyoruz aslında. 2000 yılından sonra ben bu türlü bir soğuk görmedim. Harşit Çayı bu sene daha fazla buz oldu” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda kooperatif ve meslek odasina rusvet operasyonu P5VsyUgu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da kooperatif ve meslek odasına ’rüşvet’ operasyonu

Bolu’da jandarma ekiplerinin, Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturmasının devamı niteliğinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda ’rüşvet’ iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden Oda Başkanı Mustafa Altındal ve 1 oda personeli tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, dün öğle saatlerinde Bolu Köroğlu Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Bolu Manavlar ve Pazarcılar Odası binalarına yönelik eş zamanlı baskın düzenlenmişti. Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturmasıyla doğrudan bağlantılı olarak genişletilen operasyon kapsamında, kurumlardaki bilgisayarlar, evrak ve belgeler üzerinde detaylı incelemeler yapılarak suç unsurlarına el konulmuştu. Soruşturmanın derinleştirilmesiyle gündeme gelen ’rüşvet’ iddiaları üzerine Oda Başkanı Mustafa Altındal ile 2 oda personeli jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Jandarmadaki ifade işlemleri tamamlandıktan sonra Bolu Adliyesi’ne sevk edilen 3 şüpheli, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

2 kişi tutuklandı

Hakim karşısına çıkan şüphelilerden Oda Başkanı Mustafa Altındal ve oda personeli Mesut Kalafat, üzerlerine atılı ’rüşvet’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan diğer oda personelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin