Reklam
Reklam
turkiyenin en hizli akan cayi buz tuttu OY82PtB3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye’nin en hızlı akan çayı buz tuttu

Son 25 yılın en soğuk Şubat aylarından birini yaşayan Gümüşhane’de, Türkiye’nin en süratli akan çaylarından birisi olan Harşit Çayı buz tuttu.

Gümüşhane’de ağır kar yağışının akabinde hava sıcaklıklarının sıfırın altında 10 derecenin altına düşmesiyle birlikte kent adeta buz tuttu. Kent merkezinde hava sıcaklığı son olarak eksi 17,1 dereceye kadar fikir Türkiye’nin en süratli akan çaylarından Harşit Çayı da buz tuttu. Uzun yıllardır kar yağışının az olması nedeniyle sitem ettiklerini söyleyen vatandaşlar ise kar yağışından mutlu olduklarını fakat bu kadar soğuk olmasını beklemediklerini tabir etti.

“Kar gelsin diye bekliyorduk felaket geldi”

Uzun yıllardır Gümüşhane’ye eskisi üzere kar yağmadığını ve bu nedenle kar beklediklerini lakin pişman olduklarını söyleyen Zafer Akyıldız, “Uzun yıllardır Gümüşhane’ye kar gelsin diye bekliyorduk Altay Kar Fırtınası’ndan sonra Gümüşhane’ye kar geldi fakat felaket formda geldi. Çok soğuk oldu, her yer buz tuttu. Harşit Çayı bile buz tuttu. Soğuk eksilere iniyor biz yıllardır eksi 15’leri 20’leri görmüş değildik bu sene fazlaca gördük” dedi.

“Soğuktan dışarı çıkamıyoruz”

Son 25 yılda bu türlü bir soğuk görmediklerini ve sokağa dahi çıkamadıklarını aktaran Yaşar Üzüm, “Gümüşhane’de bayağı bir soğuk var, son yıllara nazaran bu sene çok hoş kar yağdı. Soğuklar felaket, çok bir soğuk var dışarı çıkamıyoruz aslında. 2000 yılından sonra ben bu türlü bir soğuk görmedim. Harşit Çayı bu sene daha fazla buz oldu” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin