Türkiye’nin en eski Ramazan bandosu Amasya’da - Karabük Haber Postası
turkiyenin en eski ramazan bandosu amasyada huWikl2V
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mart, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin en eski Ramazan bandosu Amasya’da

Amasya’da 160 yıl aşkın müddettir her Ramazan ayının başlamasıyla kaleye çıkarak konser veren bando, Türkiye’nin en eski Ramazan bandosu olma özelliğini taşıyor. Bando bu yılki konserin açılışını 2 ay evvel hayatını kaybeden usta sanatçı Ferdi Tayfur’un “İçim yanar” isimli müziğiyle yaptı.

Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur vakitleri öncesi tarihi Harşena Kalesi’nde konser verip istek müzikleri çalan Amasya Belediye Bando grubu, 161 yıllık esaslı geleneği sürdürmenin memnunluğunu yaşıyor. Üstü açık otobüsten çaldıkları coşkulu müzikler ve marşlarla kent merkezinden kaleye tırmanan bando ekibi, gelen istek kesimlere da konserde yer veriyor. Kahramanlık türkülerini ve tanınan müzikleri seslendiren bando, şehzadeler kentinde Ramazan ayına coşku ile renk katıyor. Bando bu yılki konserin açılışını 2 ay evvel hayatını kaybeden usta sanatçı Ferdi Tayfur’un “İçim yanar” isimli müziğiyle yaptı.

Bando şefi Hakan Dinçer, “Türkiye’de bizden eski Ramazan bandosu yok. Konserlerimiz 161 yıldır devam etmektedir” dedi.

Elektriğin olmadığı devirlerde vatandaşlara iftar ve sahur vakitlerinin yaklaştığının bandoyla, vaktin dolduğunun ise top atışıyla duyurulduğunu anlatan davulcu Murat Çetin de, bandonun modülü olmanın memnunluğunu yaşadığını söyledi.

Kaleye çıkarak birinci iftar topunu kumandayla ateşleyen Amasya Valisi Lider Bakan, halkın birlik ve beraberlik ayı Ramazan ayını kutladı. Belediye Başkanı Turgay Sevindi ise 161 yıllık belediye bandosunun kültürel mirası devam ettirdiğini vurguladı. Birinci iftar topunun ateşlendiği programa AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz ile öteki yetkililer de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumun yuksek kesimleri beyaza burundu T4wzIyKp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’un yüksek kesimleri beyaza büründü

Çorum’da dün akşam saatleri itibarıyla etkili olan kar yağışı yüksek rakımlı bölgeleri beyaza bürüdü.

Çorum’da hava sıcaklığının düşmesinin ardından kar yağışı etkili olmaya başladı. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece boyunca yüksek rakımlı bölgelerde devam etti. Kar yağışının ardından Kargı ilçesinde bulunan Kargı Yaylası beyaza büründü.

Bizi sosyal medyadan takip edin