Türkiye’nin en eski Ramazan bandosu Amasya’da - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
turkiyenin en eski ramazan bandosu amasyada huWikl2V
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mart, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin en eski Ramazan bandosu Amasya’da

Amasya’da 160 yıl aşkın müddettir her Ramazan ayının başlamasıyla kaleye çıkarak konser veren bando, Türkiye’nin en eski Ramazan bandosu olma özelliğini taşıyor. Bando bu yılki konserin açılışını 2 ay evvel hayatını kaybeden usta sanatçı Ferdi Tayfur’un “İçim yanar” isimli müziğiyle yaptı.

Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur vakitleri öncesi tarihi Harşena Kalesi’nde konser verip istek müzikleri çalan Amasya Belediye Bando grubu, 161 yıllık esaslı geleneği sürdürmenin memnunluğunu yaşıyor. Üstü açık otobüsten çaldıkları coşkulu müzikler ve marşlarla kent merkezinden kaleye tırmanan bando ekibi, gelen istek kesimlere da konserde yer veriyor. Kahramanlık türkülerini ve tanınan müzikleri seslendiren bando, şehzadeler kentinde Ramazan ayına coşku ile renk katıyor. Bando bu yılki konserin açılışını 2 ay evvel hayatını kaybeden usta sanatçı Ferdi Tayfur’un “İçim yanar” isimli müziğiyle yaptı.

Bando şefi Hakan Dinçer, “Türkiye’de bizden eski Ramazan bandosu yok. Konserlerimiz 161 yıldır devam etmektedir” dedi.

Elektriğin olmadığı devirlerde vatandaşlara iftar ve sahur vakitlerinin yaklaştığının bandoyla, vaktin dolduğunun ise top atışıyla duyurulduğunu anlatan davulcu Murat Çetin de, bandonun modülü olmanın memnunluğunu yaşadığını söyledi.

Kaleye çıkarak birinci iftar topunu kumandayla ateşleyen Amasya Valisi Lider Bakan, halkın birlik ve beraberlik ayı Ramazan ayını kutladı. Belediye Başkanı Turgay Sevindi ise 161 yıllık belediye bandosunun kültürel mirası devam ettirdiğini vurguladı. Birinci iftar topunun ateşlendiği programa AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz ile öteki yetkililer de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.04.2026 15:20
0
0

KARABÜK’TE 3 BİN KİŞİLİK FAKÜLTE HAYAL Mİ OLDU?

Karabük’te uzun süredir gündemde olan 3 bin kapasiteli yeni fakülte projesinde somut bir ilerleme kaydedilmemesi, kamuoyunda soru işaretlerine yol açtı

Karabük’te uzun süredir gündemde olan 3 bin öğrenci kapasiteli yeni fakülte projesine ilişkin belirsizlik sürüyor. 2024 yılının sonunda kamuoyuna duyurulan ve kentte büyük beklenti oluşturan projede, aradan geçen zamana rağmen somut bir ilerleme kaydedilmemesi dikkat çekiyor.

Karabük Üniversitesi ile Karabük Belediyesi arasında yapılan görüşmelerin ardından 26 Aralık 2024 tarihinde açıklanan proje kapsamında, şehir merkezine 3 bin öğrenci kapasiteli modern bir fakülte binası kazandırılması planlanmıştı. Söz konusu mutabakat, hem eğitim camiasında hem de esnaf kesiminde olumlu karşılanmış, kentin ekonomik ve sosyal yapısına önemli katkılar sağlayacağı değerlendirilmişti.

Ancak proje duyurusunun üzerinden aylar geçmesine rağmen ne inşaat sürecine ilişkin bir adım atıldı ne de yetkili kurumlardan sürecin hangi aşamada olduğuna dair resmi bir bilgilendirme yapıldı. Bu durum, kamuoyunda projenin akıbetine ilişkin soru işaretlerinin artmasına neden oldu.

Daha önce yapılan açıklamalarda, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya projenin hızla hayata geçirileceğini ve şehrin geleceği açısından stratejik bir yatırım olduğunu ifade etmişti. Sürece destek veren isimler arasında Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt da yer alıyordu.

Öte yandan, projede olası bir gecikme, revizyon ya da iptal söz konusuysa bunun şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerektiği vurgulanıyor. Aksi halde, daha önce gündeme gelmesine rağmen hayata geçirilemeyen yatırımlar gibi bu projenin de akamete uğrayabileceği ifade ediliyor.

Kentte 3 bin kişilik fakülte projesi yalnızca bir eğitim yatırımı olarak değil, aynı zamanda ekonomik canlılık, sosyal hareketlilik ve kültürel gelişim açısından önemli bir fırsat olarak görülüyor. Ancak mevcut belirsizlik ortamı, beklentilerin yerini endişeye bırakmış durumda.

Karabük kamuoyu, hem belediye hem de üniversite yönetiminden projenin son durumuna ilişkin net ve kapsamlı bir açıklama yapılmasını bekliyor. Projenin devam edip etmediği, ediyorsa ne zaman başlayacağı soruları ise yanıt beklemeyi sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin