Türkiye’nin en büyük panayırlarından biri başladı - Karabük Haber Postası
turkiyenin en buyuk panayirlarindan biri basladi DYNJNnas jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin en büyük panayırlarından biri başladı

Türkiye’nin en eski ve en büyük 5 panayırından biri olarak bilinen Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı başladı. Gerede Panayırı’nın ilk etabı 13-15 Eylül, 2. etabı ise 27-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin en eski ve en büyük 5 panayırından biri olarak bilinen yaklaşık 500 yıldır devam eden Bolu’nun Gerede ilçesinde büyük panayır başladı. Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı’na her yıl 100 bin kişiye yakın vatandaş geleneksel panayırı ziyaret ediyor. Gerede Panayırı’nın ilk etabı 13-15 Eylül, 2. etabı ise 27-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak. İlk günde panayırın simge lezzetleri olan kaz eti, şakşak helvası, köfter ve keşin yanı sıra el işleri, kışlık bakliyat ve konfeksiyon ürünleri yoğun ilgi gördü.

Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı’nın açılış programına katılan Bolu Valisi Erkan Kılıç, panayırın bölge ekonomisi için önemli olduğunu vurguladı. Panayırın açılışında konuşan Vali Erkan Kılıç, “Bugün açılışını yaptığımız panayır sadece ticari bir etkinlik değil, aynı zamanda ilimiz ekonomisine ve sosyal hayatına büyük katkılar sağlayan bir buluşma noktasıdır. Kadim tarihimizden günümüze korunarak ulaşan, ülkemizin eski panayırlarından biri olan bu geleneğimizin yaşatılmasında emeği geçenleri gönülden kutluyor, esnafımıza bol kazançlar diliyorum” dedi.

Açılışın ardından stantları gezen protokol, Türkiye’nin dört bir yanından gelen esnafla ve çevre illerden gelen misafirler ile sohbet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ak parti
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Mayıs, 2026 13:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Ak Parti heyeti Eskipazar’da: yatırımlar yerinde incelendi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, İl Genel Meclis Üyesi İsmail Bağçe, AK Parti Eskipazar İlçe Başkanı Ahmet Aydemir ile AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Eskipazar Belediyesi meclis üyeleri, Eskipazar ilçesinde devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Heyet, ilk olarak yapımına başlanan ve hızla yükselen Eskipazar İlçe Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi alan heyet, ayrıca yapımı büyük ölçüde tamamlanan 500 kişilik öğrenci yurdu ve yüzme havuzu, millet bahçesi ve sosyal donatı alanları ile Halk Eğitim Merkezi hizmet binasını da ziyaret etti.

Program kapsamında Eskipazar Belediyesi’ni de ziyaret eden heyet, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa’dan yürütülen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında kapsamlı bilgi aldı. İlçenin ihtiyaçları ve öncelikleri üzerine yapılan değerlendirmelerde, hizmetlerin daha etkin ve hızlı şekilde hayata geçirilmesi için iş birliği ve koordinasyonun önemine dikkat çekildi.

İncelemelerin ardından heyet, yapımı tamamlanan kapalı halı sahada düzenlenen dostluk maçına katılarak sporun birleştirici gücüne dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin