blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2024 04:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’nin dört bir yanından KBB uzmanları Samsun’da buluştu

Samsun’da, Türkiye’nin birçok ilinden hekimlerin katıldığı "19 Mayıs Kulak Burun Boğaz (KBB) Günleri" gerçekleşti.
Medicana International Samsun Hastanesi bünyesinde 19 Mayıs KBB Günleri düzenlendi. Medicana Int. Samsun’da gerçekleştirilen sunuma hastane bünyesinde çalışan doktorların yanı sıra, birçok ilden hekimlerin de yer aldığı toplam toplantı 75 kulak burun boğaz hekimi tarafından yüz yüze gerçekleştirildi. Ayrıca on-line katılımı da olan toplantıya, yurt içinden yaklaşık 500, yurt dışından Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan’dan ve diğer ülkelerden ise yaklaşık 250 KBB uzmanı da toplantıya internetten katılım sağladı.
Toplantının açılış konuşmasını Medicana International Samsun Hastanesi Genel Müdürü Güner Armutlu yaptı. Armutlu, Medicana’nın bilimsel çalışmalara öncülük ettiğini söyleyerek, katılımcılara başarılı bir toplantı dileklerinde bulundu. Alanında uzman doktorlar tarafından rinoplasti ameliyatı hakkında yapılan çalışmalar hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Ayrıca yapılan canlı bir ameliyat, sunum yapılan salonda katılımcılara uzaktan bağlantı ile canlı bir şekilde izletildi. Bu doğrultuda canlı cerrahi Doç. Dr. Muhammet Dilber tarafından gerçekleştirilirken, kurs koordinatörlüğünü ise Doç. Dr. Nesrettin Fatih Turgut yaptı.

“Verimli bir toplantı gerçekleştirdik”
Medicana International Samsun Hastanesinden Doç. Dr. Nesrettin Fatih Turgut, "Estetik cerrahi alanında teknolojik gelişmeler hız kesmeden ilerliyor. Son zamanlarda, rinoplasti yani burun estetiği operasyonlarında bir devrim yaşanıyor: Rinoplasti canlı cerrahisi. Geleneksel rinoplasti operasyonları genellikle cerrahın anatomiye müdahalesini gerektirirken, rinoplasti canlı cerrahisi, gerçek zamanlı görüntüleme teknolojileri ve özel enstrümanlar kullanarak burun estetiği operasyonunu daha hızlı, daha hassas ve daha az invaziv hale getiriyor. Bu toplantı bizim için önemliydi. Çünkü canlı ameliyat toplantıları sıkıntılı oluyor. Hastane yönetimi gerçekten çok yardımcı oldular. Çok iyi bir organizasyon oldu. Konuşmacılarının tamamı bu konuyla uzman olan kişiler. Türkiye’nin her yerinden gelen bu konuyla uğraşan kişiler. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Herkes geldi ve çok güzel sunumlar gerçekleştirdi. Operasyonlar da çok güzel, olgu tartışmaları da çok verimli oldu. 75 kişi salonda, 750’ye yakın kişi ise on-line olarak katılım sağladı. Verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra da devamı gelecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uyuşturucuyla mücadele hız kesmiyor

Düzce (İHA) – Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucuyla gayret soruşturmaları kapsamında yapılan 3 başka çalışmada 4 kişi uyuşturucu husus ticareti yapmak cürmünden tutuklandı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı vilayet genelinde uyuşturucuyla gayret konusunda kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Düzce Merkez Nusrettin Mahallesi’nde Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş şubesi gruplarının yaptığı çalışmalarda B.Ç isimli şahıs yakalandı. Şahsın üzerinde yapılan aramada 74 gram sentetik kannabinoid, 2 gram A/M-sentetik kannabinoid hammaddesi, 3 gram metamfetamin ele geçirildi.
İkinci olayda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü grupları Aziziye Mahallesi’nde yaptığı çalışmada M.S isimli şahıs yakalandı. Şahsın üzerinden 5 gram sentetik kannabinoid, 16 adet sentetik ecza, cürümden elde edildiği bedellendirilen cep telefonu ele geçirildi.
Üçüncü operasyonda yeniden Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü takımlarının yaptığı çalışmada takibe alınan ve İstanbul’dan, Düzce’ye gelen bir araç durduruldu. Araçta yapılan aramada 1 kesim halinde 75 gram metamfetamin, 5 gram skunk unsuru ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Ö.C ve A.C.A isimli şahıslar yakalandı.
Yapılan çalışmalarda 4 kişi uyuşturucu unsur ticareti yapmak kabahatinden çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin