Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Eylül, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye’de yaşayan göçmenler futbol turnuvasında bir ortaya geldi

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği dostluk ve kardeşliği pekiştirmek emeliyle futbol turnuvası düzenledi.

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin “İnsanlık İçin Bir Adım Daha” projesi kapsamında 2-3 Eylül 2023 tarihinde Trabzon’da “Barış ve Dostluk Turnuvası” ismi altında futbol turnuvası düzenlenecek. Akyazı Spor Kompleksi’nde düzenlenen futbol turnuvasında Sinop, Kayseri, Çankırı, Gümüşhane, Erzincan ve Trabzon’dan gelen atletler yer alırken, turnuvanın açılışına Trabzon Vilayet Göç Yönetimi Müdürü Ramazan Latifoğlu, Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Muhammed Gül, göçmenler ve atletler katıldı.

2 gün sürecek turnuvada Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü tarafından hakemler görevlendirilirken, turnuvada 16 kadro çaba edecek.

Turnuvanın açılış merasiminde konuşma yapan Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Muhammed Gül, farklı vilayetlerden gelen sportmenler ile futbol turnuvası düzenlediklerini lisana getirerek, “Turnuvada dostluk, kardeşlik kazansın. Turnuvaya katılan herkes bizim gönlümüzde yeri vardır. Hepiniz bizim için birer şampiyonsunuz. Sinop, Kayseri, Çankırı, Gümüşhane, Erzincan ve Trabzon’dan turnuvaya pahalı atletlerimiz katıldı. Umarım bu iki gün çok hoş geçecektir. Çok hoş bir biçimde bu turnuvaya inşallah bitireceğiz” dedi.

Trabzon Vilayet Göç Yönetimi Müdürü Ramazan Latifoğlu ise yaptığı konuşmada, “Anlamlı bir projeyi hayata geçirdik. Yıl uzunluğu süren bu proje kapsamında bir alt başlık olarak sporda dostluk kardeşlik barış temalarını kullanarak bir tertibe daima birlikte gerçekleştirmiş oluyoruz” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin