Türkiye’de yaşayan göçmenler futbol turnuvasında bir ortaya geldi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Eylül, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’de yaşayan göçmenler futbol turnuvasında bir ortaya geldi

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği dostluk ve kardeşliği pekiştirmek emeliyle futbol turnuvası düzenledi.

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin “İnsanlık İçin Bir Adım Daha” projesi kapsamında 2-3 Eylül 2023 tarihinde Trabzon’da “Barış ve Dostluk Turnuvası” ismi altında futbol turnuvası düzenlenecek. Akyazı Spor Kompleksi’nde düzenlenen futbol turnuvasında Sinop, Kayseri, Çankırı, Gümüşhane, Erzincan ve Trabzon’dan gelen atletler yer alırken, turnuvanın açılışına Trabzon Vilayet Göç Yönetimi Müdürü Ramazan Latifoğlu, Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Muhammed Gül, göçmenler ve atletler katıldı.

2 gün sürecek turnuvada Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü tarafından hakemler görevlendirilirken, turnuvada 16 kadro çaba edecek.

Turnuvanın açılış merasiminde konuşma yapan Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Muhammed Gül, farklı vilayetlerden gelen sportmenler ile futbol turnuvası düzenlediklerini lisana getirerek, “Turnuvada dostluk, kardeşlik kazansın. Turnuvaya katılan herkes bizim gönlümüzde yeri vardır. Hepiniz bizim için birer şampiyonsunuz. Sinop, Kayseri, Çankırı, Gümüşhane, Erzincan ve Trabzon’dan turnuvaya pahalı atletlerimiz katıldı. Umarım bu iki gün çok hoş geçecektir. Çok hoş bir biçimde bu turnuvaya inşallah bitireceğiz” dedi.

Trabzon Vilayet Göç Yönetimi Müdürü Ramazan Latifoğlu ise yaptığı konuşmada, “Anlamlı bir projeyi hayata geçirdik. Yıl uzunluğu süren bu proje kapsamında bir alt başlık olarak sporda dostluk kardeşlik barış temalarını kullanarak bir tertibe daima birlikte gerçekleştirmiş oluyoruz” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
toptan ali osmanlari cogaltmamiz lazim VWzGY7pa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Toptan, “Ali Osman’ları Çoğaltmamız Lazım”

Çaycuma’da, Doç. Dr. Hikmet Yazıcı’nın Avukat Ali Osman Odabaş’ın yaşamını konu alan kitabının tanıtım toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu’nda düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, “Cumhuriyet çok başarılı oldu ancak daha gidecek yolumuz var. Bunun için Ali Osman Odabaş’ları çoğaltmamız lazım.” dedi.

Programda konuşan yazar Hikmet Yazıcı, eserin klasik bir biyografi olmadığını belirterek, Odabaş’ın hayatının “sessizce iyilik yapmanın ve paylaşmanın” önemli bir örneği olduğunu ifade etti.

Avukat Ali Osman Odabaş ise Yolgeçen köyünden çıktığını hiç unutmadığını vurgulayarak, yıllardır kazandığını topluma geri verdiğini ve kapısını çalan kimseyi geri çevirmediğini söyledi.

Toplantıya protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılırken, program sonunda düzenlenen imza gününde yaklaşık 200 kitap okurlarla buluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin