Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Eylül, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye’de yaşayan göçmenler futbol turnuvasında bir ortaya geldi

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği dostluk ve kardeşliği pekiştirmek emeliyle futbol turnuvası düzenledi.

Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin “İnsanlık İçin Bir Adım Daha” projesi kapsamında 2-3 Eylül 2023 tarihinde Trabzon’da “Barış ve Dostluk Turnuvası” ismi altında futbol turnuvası düzenlenecek. Akyazı Spor Kompleksi’nde düzenlenen futbol turnuvasında Sinop, Kayseri, Çankırı, Gümüşhane, Erzincan ve Trabzon’dan gelen atletler yer alırken, turnuvanın açılışına Trabzon Vilayet Göç Yönetimi Müdürü Ramazan Latifoğlu, Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Muhammed Gül, göçmenler ve atletler katıldı.

2 gün sürecek turnuvada Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü tarafından hakemler görevlendirilirken, turnuvada 16 kadro çaba edecek.

Turnuvanın açılış merasiminde konuşma yapan Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Muhammed Gül, farklı vilayetlerden gelen sportmenler ile futbol turnuvası düzenlediklerini lisana getirerek, “Turnuvada dostluk, kardeşlik kazansın. Turnuvaya katılan herkes bizim gönlümüzde yeri vardır. Hepiniz bizim için birer şampiyonsunuz. Sinop, Kayseri, Çankırı, Gümüşhane, Erzincan ve Trabzon’dan turnuvaya pahalı atletlerimiz katıldı. Umarım bu iki gün çok hoş geçecektir. Çok hoş bir biçimde bu turnuvaya inşallah bitireceğiz” dedi.

Trabzon Vilayet Göç Yönetimi Müdürü Ramazan Latifoğlu ise yaptığı konuşmada, “Anlamlı bir projeyi hayata geçirdik. Yıl uzunluğu süren bu proje kapsamında bir alt başlık olarak sporda dostluk kardeşlik barış temalarını kullanarak bir tertibe daima birlikte gerçekleştirmiş oluyoruz” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
devrekte 19 mayis bayrami etkinligi Va5GJXBZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Devrek’te 19 Mayıs Bayramı etkinliği

Devrek İlçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Devrek’te coşku ile kutlandı.

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşku ile kutlandı. Kutlama programlarına sabah saat 10’da başlandı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ’ın Cumhuriyet Alanında ki anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Devrek Cumhuriyet Alanında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklere geçildi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra halk oyunları gösterileri, gençlerden müzik etkinliği, gruplardan jimnastik gösterileri, şiirlerin okunması, çeşitli dallarda spor gösterileri, çeşitli dallarda ki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin verilmesinin ardından program sona erdi.

Düzenlenen etkinliklere; Devrek Kaymakamı Onur Alp Bıçakçı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, daire müdürleri, muharip gaziler, öğretmenler, öğrenciler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldu

Bizi sosyal medyadan takip edin