Reklam
Reklam
turkiyede 1 eylulde baslayan balik avi sezonu 15 nisanda sona erecek VJhyGDrq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mart, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye’de 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonu 15 Nisan’da sona erecek

Türkiye’de 1 Eylül’de başlayan balık avı dönemi 15 Nisan’da sona erecek. Dönem bitmeden birtakım tekneler erken paydos ederek daha şimdiden gelecek dönem hazırlıklarını başlarken hususla ilgili değerlendirmede bulunan Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Lideri Ahmet Keyifli, av yasağı mühletinin 15 Nisan’da başlayasının kendi görüşüne nazaran fazla olduğunu belirtti.

Bu dönem hamsinin uzun müddetli olmadığını fakat tekrar de av verecek biçimde olduğunu kaydeden Memnun, “Bana nazaran 2024-2025 dönemi hoş, kimilerine nazaran ise makus geçti. En sevindirici yanı denizde çeşitliliğin bol oluşu ve uzunluk oranında her hangi bir dert yaşanmaması. Palamut ile başladık, palamut çok yeterliydi. Hamsi çok uzun vadeli olmazsa da tekrar de av verecek halde oldu. Mazot 50 TL, ÖTV’siz alınıyor fakat bir şey değişmiyor. Makineler güçlü, gemiler güçlü münasebetiyle masraflar fazla oluyor. Örneğin geçen yıl 30-40 bin TL maaş alanlar bugün 50 bin TL alıyor. Dönem tahminen hoş geçti fakat masraflarda ona nazaran hakikaten arttı. Genel olarak kıymetlendirecek olursak buna da şükürler olsun bu dönem bereketli geçti diyebiliriz” dedi.

Nisan 15 bana nazaran fazla

Kendi görüşüne nazaran av yasağının 15 Nisan’da başlamasının kendi fazla olduğunu belirten Memnun, “Hamsi pelajik balık çoğunluk teşkil eden bir eser. Bugüne kadar bir buçuk, iki ay üzere bir mühletle avlanabilen bir eserdi. Hamside risk görmüyorduk. 1988-1989’larda azalma üzere oldu. Daima Çok avcılık söyleniyor. Çok avcılık varsa bakanlık düzenleyecek. Kanunlar, yönetmenlikler var. Tarım Bakanlığı’na tüm yetkileri verdiler Tarım Bakanlığı incelesin gerekli olanı yapsınlar. Bir arkadaşımız olağanda dönemin bitmesi gerekir derken, öteki bir arkadaşımız kendi ekonomik durumuna nazaran hayır sürsün diyor. Bu tartışmayı biz balıkçılar yapmayacağız. Bu tartışmayı kanunla yetki verilmiş Bakanlıklar var altı yedi Bakanlığa bağlıyız. Örneğin balıkçı barınağıyla ilgili bir sorun yaşıyoruz Çevre Bakanlığı duruma el koyuyor. Biz nereye bağlıyız? Bu türlü bir şey yok. Balıkta da tıpkı. Madem stoklarda çok avlanma var buna devletin müdahale etmesi lazım. Bizi birbirimize düşürmenin hiçbir manası yok. Bana nazaran mantıklı olarak düşünüldüğünde, arkadaşlarımız ne düşünür bilemiyorum ancak sonuçta bu insanları temsil ediyorum. Nisan 15 bana nazaran fazla. Daha şimdiden hamsi tekneleri paydos etti. Bundan sonraki yıllarda hamsicilik mi olacak, dönem Nisan 15’ine kadar gidecek. Tarım Bakanlığına yetki verilmiş dur derse durdurur, devam et derse devam eder. Şayet avcılık varsa devam ettirir şayet avcılık yoksa devam etme der. Yani Nisan 15’ine kadar kural koymanın şayet trolcülere ziyanı varsa trolcüleri baz al. Gırgırcılara ziyanı varsa onları baz al” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ozel bireylerin gurur gunu ucXcmSBn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Özel bireylerin gurur günü

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen temsili askerlik uygulamasında 9 özel gereksinimli birey bir günlüğüne askerlik yaparak yemin etti.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen programda özel gereksinimli bireyler sabah saatlerinde aileleriyle birlikte Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na geldi. Büyük heyecan yaşayan temsili askerler, ilk olarak asker üniformalarını giydi.

Daha sonra asker tıraşı olan özel bireyler, jandarma personeli eşliğinde temel askerlik eğitimlerine katıldı. Eğitim alanında düzenlenen yürüyüş ve çeşitli uygulamalarda renkli görüntüler ortaya çıktı. Eğlenceli ve duygusal anların yaşandığı program kapsamında özel bireyler temsili olarak nöbet tuttu. Ardından yemek duası yapılarak aileleriyle birlikte öğle yemeği yenildi.

Programın devamında düzenlenen törende Türk bayrağına el basarak yemin eden temsili askerler, bir gün de olsa askerlik yapmanın gururunu yaşadı. Tören sonunda özel bireylere Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, Jandarma Kıdemli Albay Bilal Sarıdoğan ve il protokolü tarafından temsili terhis belgeleri takdim edildi.

“Evladımızın asker olduğunu da gördük”

Askerliğin yeğeninin hep hayali olduğunu söyleyen Serpil Öz, “Yeğenim bugün çok güzel bir askerlik yaptı. Allah bu duyguyu herkese nasip etsin. Çok sevindi, biz de onun adına çok sevindik. Askeriyemize, jandarmamıza çok teşekkür ederiz, bu günlerini de gördük” dedi.

Oğlu İbrahim Öz ile gurur duyduğunu ifade eden Zeki Öz de, “Çok mutluyuz, oğlum çok merak ediyordu askerliği. Bu günleri gördüğümüz için çok gururluyuz. Bize bu günleri gösteren herkese çok teşekkür ederiz. Oğlumu asker kıyafetleri içerisinde görünce çok duygulandım” diye konuştu.

“Hayallerim gerçekleşti”

1 günlüğüne temsili askerlik yapan ve çok mutlu olduğunu belirten Jandarma Er İbrahim Öz, “Sabah buraya geldik tıraş olduk. Jandarmamıza her şey için teşekkür ederim. Çok beğendim, çok mutlu oldum. Nöbet de tuttum çok güzeldi, hayalim de gerçekleşti çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

51 yaşında askerlik hayalini gerçekleştiren Uğur Demirci ise “Bugün burada yemek yedim, eğitim yaptım, gezdim. Eskiden asker olma hayalim vardı gidemeyince üzüldüm ama şimdi gitsem güzel olurdu. Bugün askerlik yaptım mutluyum” dedi.

Oğlu Uğur Demirci’yi asker kıyafetleri içerisinde görünce duygulandığını aktaran Ali Kemal Demirci ise “Oğlum bugün askerlik yaptı, mutluyum, gururluyum. Allah devletimize zeval vermesin. Askerimize zeval vermesin. Günümüz güzel geçti. 1975 doğumlu 51-52 yaş grubuna girmiş. Onu asker kıyafetleri içerisinde görünce mutlu oldum, gururlandım” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin