Türkiye’de 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonu 15 Nisan’da sona erecek - Karabük Haber Postası
turkiyede 1 eylulde baslayan balik avi sezonu 15 nisanda sona erecek VJhyGDrq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mart, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’de 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonu 15 Nisan’da sona erecek

Türkiye’de 1 Eylül’de başlayan balık avı dönemi 15 Nisan’da sona erecek. Dönem bitmeden birtakım tekneler erken paydos ederek daha şimdiden gelecek dönem hazırlıklarını başlarken hususla ilgili değerlendirmede bulunan Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Lideri Ahmet Keyifli, av yasağı mühletinin 15 Nisan’da başlayasının kendi görüşüne nazaran fazla olduğunu belirtti.

Bu dönem hamsinin uzun müddetli olmadığını fakat tekrar de av verecek biçimde olduğunu kaydeden Memnun, “Bana nazaran 2024-2025 dönemi hoş, kimilerine nazaran ise makus geçti. En sevindirici yanı denizde çeşitliliğin bol oluşu ve uzunluk oranında her hangi bir dert yaşanmaması. Palamut ile başladık, palamut çok yeterliydi. Hamsi çok uzun vadeli olmazsa da tekrar de av verecek halde oldu. Mazot 50 TL, ÖTV’siz alınıyor fakat bir şey değişmiyor. Makineler güçlü, gemiler güçlü münasebetiyle masraflar fazla oluyor. Örneğin geçen yıl 30-40 bin TL maaş alanlar bugün 50 bin TL alıyor. Dönem tahminen hoş geçti fakat masraflarda ona nazaran hakikaten arttı. Genel olarak kıymetlendirecek olursak buna da şükürler olsun bu dönem bereketli geçti diyebiliriz” dedi.

Nisan 15 bana nazaran fazla

Kendi görüşüne nazaran av yasağının 15 Nisan’da başlamasının kendi fazla olduğunu belirten Memnun, “Hamsi pelajik balık çoğunluk teşkil eden bir eser. Bugüne kadar bir buçuk, iki ay üzere bir mühletle avlanabilen bir eserdi. Hamside risk görmüyorduk. 1988-1989’larda azalma üzere oldu. Daima Çok avcılık söyleniyor. Çok avcılık varsa bakanlık düzenleyecek. Kanunlar, yönetmenlikler var. Tarım Bakanlığı’na tüm yetkileri verdiler Tarım Bakanlığı incelesin gerekli olanı yapsınlar. Bir arkadaşımız olağanda dönemin bitmesi gerekir derken, öteki bir arkadaşımız kendi ekonomik durumuna nazaran hayır sürsün diyor. Bu tartışmayı biz balıkçılar yapmayacağız. Bu tartışmayı kanunla yetki verilmiş Bakanlıklar var altı yedi Bakanlığa bağlıyız. Örneğin balıkçı barınağıyla ilgili bir sorun yaşıyoruz Çevre Bakanlığı duruma el koyuyor. Biz nereye bağlıyız? Bu türlü bir şey yok. Balıkta da tıpkı. Madem stoklarda çok avlanma var buna devletin müdahale etmesi lazım. Bizi birbirimize düşürmenin hiçbir manası yok. Bana nazaran mantıklı olarak düşünüldüğünde, arkadaşlarımız ne düşünür bilemiyorum ancak sonuçta bu insanları temsil ediyorum. Nisan 15 bana nazaran fazla. Daha şimdiden hamsi tekneleri paydos etti. Bundan sonraki yıllarda hamsicilik mi olacak, dönem Nisan 15’ine kadar gidecek. Tarım Bakanlığına yetki verilmiş dur derse durdurur, devam et derse devam eder. Şayet avcılık varsa devam ettirir şayet avcılık yoksa devam etme der. Yani Nisan 15’ine kadar kural koymanın şayet trolcülere ziyanı varsa trolcüleri baz al. Gırgırcılara ziyanı varsa onları baz al” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
omukam kadinlar korosundan miras konseri Oh1vl5cy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

OMÜKAM Kadınlar Korosu’ndan “Miras” konseri

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) görev yapan kadınlardan oluşan OMÜKAM Kadınlar Korosu, “Anadolu’dan Ezgiler: Miras” temalı konserinde 15 eseri seslendirerek izleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni sundu.

OMÜKAM Kadınlar Korosu, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren koro, izleyicilere müzik dolu bir akşam yaşattı. 2019 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren ve üniversitenin ilk kurumsal korosu olma özelliğini taşıyan OMÜKAM Kadınlar Korosu’nun konserinde, Anadolu’nun farklı yörelerinden seçilen 15 eser seslendirildi. “Anadolu’dan Ezgiler: Miras” temasıyla gerçekleştirilen konserde ağıtların yanı sıra oyun havası türünde eserlere de yer verildi.

“Çok eğlenceli bir konser gerçekleştirdik”

Konserin ardından açıklamalarda bulunan Koro Şefi Prof. Dr. Bahar Güdek, koronun uzun bir hazırlık sürecinin ardından sahneye çıktığını belirterek, “OMÜKAM Kadınlar Korosu, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde, üniversitemizin ilk kurumsal korosu olarak 2019’dan beri çalışmalarını sürdürüyor. Bu koronun şefi olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Uzun bir çalışma sürecinden sonra konserimizi gerçekleştirdik. Konserimizin teması ‘Anadolu’dan Ezgiler: Miras’tı. Farklı yörelerden türkülerimizi seslendirdik. Ağıtların yanı sıra, biraz da oyun havası diyebileceğimiz türkülerimiz de vardı. Çok eğlenceli bir konser gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Koro üyelerinin üniversitede görev yapan kadınlardan oluştuğunu ifade eden Güdek, kadın akademisyenlerin yanı sıra farklı birimlerde çalışan personelin de koroda yer aldığını söyledi. Orkestranın ise Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinden oluştuğunu belirten Güdek, yaklaşık 6-7 yıllık bir emeğin ürünü olan koronun kurumsal yapıya kavuşmasının kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Yoğun ilgi gören konser, izleyicilerden tam not aldı. Konsere ayrıca CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, Genel Sekreter Prof. Dr. Erhan Burak Pancar da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin