Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitimleri Devam Ediyor - Karabük Haber Postası
66d969eca6c78 jpg
Nuray Öztürk Avatarı
Nuray Öztürk tarafından
05 Eylül, 2024 11:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitimleri Devam Ediyor

Karabük’te Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında düzenlenen hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor. Karabük’te 17 branşta toplam 34 farklı hizmet içi eğitim semineri ile öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sunuluyor. 1650 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimler, 3 gün boyunca devam edecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Cansız, Karabük Öğretmenevi ve ASO Toplantı Salonu’nda Türk Dili ve Edebiyatı branşındaki seminere katıldı. Akbaş, öğretmenlerle bir süre eğitimlerine eşlik ederek, programın işleyişi hakkında bilgi aldı ve öğretmenlere hitap etti.

Nevzat Akbaş konuşmasında, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’na Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile güçlü bir başlangıç yapacaklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Okullarımızda gerçekleştirdiğimiz yeniliklerle ve Karabük’te yürüttüğümüz Eğitim Kenti Karabük Projesi ile bu yıl büyük adımlar atacağız. Bakanlığımızın hazırladığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitim süreçlerinin kalitesini artırmayı hedefleyen geniş çaplı bir projedir. Eğitimden bireye, aileye, topluma ve tüm insanlığa uzanan bir süreci kapsayan bu model, ülkemizin eğitim standartlarını daha da yukarı taşıyacaktır.”

Seminerlere olan yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Akbaş, “Burada gördüğüm kadarıyla eğitim semineri oldukça verimli geçiyor. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kiz cocugu attigi mesajla kurtarildi 4 gozalti ngjlcwKV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kız çocuğu attığı mesajla kurtarıldı: 4 gözaltı

Samsun’un Atakum ilçesinde alıkonulduğunu iddia ederek cep telefonundan mesaj atıp yardım isteyen 16 yaşındaki kız çocuğu, polis ekiplerince kurtarıldı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi 5082 Sokak üzerindeki bir bekar evinde saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 yaşındaki B.B. adlı kız çocuğu uyuşturucu içilen ortamda alıkonulduğunu ve evden çıkmasına izin verilmediğini ileri sürerek bir yakınına cep telefonuyla mesaj atıp yardım istedi. Olay polise haber verildi. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, belirlenen adrese operasyon düzenledi.

Polis ekipleri tarafından eve yapılan baskında B.B. adlı kız çocuğu kurtarılırken, evde N.T. (17) adlı bir kız çocuğunun daha bulunduğu tespit edildi. Yapılan incelemelerde evde bulunan şahısların uyuşturucu kullandıkları tespit edildi. Operasyonda uyuşturucu içme aparatları ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, olayla ilgili yardım isteyen kızın ablası E.G. (20) ile N.B. (19), C.K. (23) ve C.Ö.Ç. (27) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 1’i kadın 4 kişi bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin