Reklam
Reklam
TURKYE jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
22 Haziran, 2024 13:47 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye ve Portekiz, EURO 2024’te 10. Kez Karşı Karşıya

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu’nda Türkiye, ikinci maçında Portekiz ile karşılaşacak. Bu, iki takımın tarihindeki 10. buluşma olacak.

Karşılaşmaların Geçmişi

İki ülke milli takımları arasında bugüne kadar yapılan 9 maçın 2’sini Türkiye kazanırken, 7’sinde Portekiz galip geldi. Bu maçlarda Türkiye 9 gol atarken, Portekiz 19 gol kaydetti. Türkiye’nin Portekiz karşısında resmi maçlarda galibiyeti bulunmuyor; her iki galibiyet de özel maçlarda elde edildi.

İlk Buluşma 1955’te

Türkiye ve Portekiz, ilk kez 18 Aralık 1955’te İstanbul İnönü Stadı’nda özel bir maçta karşılaştı. Bu karşılaşmayı, Lefter Küçükandonyadis, Metin Oktay ve Nazmi Bilge’nin golleriyle Türkiye 3-1 kazandı.

Son Buluşma 2022’de

İki takım arasındaki son maç 24 Mart 2022’de Porto’da gerçekleşti. Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off yarı finalinde oynanan bu maçı Portekiz 3-1 kazandı. İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Türkiye, Burak Yılmaz’ın golüyle skoru 2-1’e getirdi. Ancak Burak Yılmaz’ın 85. dakikada kaçırdığı penaltı ve 90+4. dakikada yenen golle Türkiye, sahadan 3-1 mağlup ayrıldı ve Dünya Kupası’na katılma şansını kaybetti.

EURO 2024’te Yeni Bir Sayfa

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024’teki ikinci maçında Portekiz ile yeniden sahaya çıkacak. Türkiye, bu önemli karşılaşmada resmi maçlardaki ilk galibiyetini almak için mücadele edecek. Ay-yıldızlılar, güçlü rakipleri karşısında tarihi bir zafer peşinde olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kereste yuklu kamyonet dere yatagina devrildi 1 olu 2 yarali AktLlVwb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kereste yüklü kamyonet dere yatağına devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Samsun’un Terme ilçesinde kereste yüklü kamyonetin yaklaşık 200 metrelik uçurumdan dere yatağına yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Yüksek Yayla Mahallesi Yumru Taş mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aykut K. (33) yönetimindeki 55 K 3209 plakalı kereste yüklü kamyonet, henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak fındık bahçesine girdi. Yaklaşık 200 metrelik uçurumdan yuvarlanan kamyonet, dere yatağında durdu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde araçta bulunan Murat Bayraktar’ın (46) olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralanan sürücü Aykut K. ile araçta bulunan Ali Ş. (59), sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Terme Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Murat Bayraktar’ın cenazesi Terme Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin