Reklam
Reklam
turkiye siber vatan programi web guvenligi egitimi tamamlandi JicwdA3y
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye Siber Vatan Programı Web Güvenliği Eğitimi tamamlandı

Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı muhtaçlığını karşılamak, genç yetenekleri keşfetmek ve meslek planlamalarını desteklemek gayesiyle hayata geçirilen Türkiye Siber Vatan Programı kapsamında, 2025 yılının ikinci yüz yüze eğitimi olan Web Güvenliği Eğitimi başarıyla tamamlandı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde düzenlenen program, geleceğin dijital güvenlik profesyonellerini yetiştirmeyi hedefliyor.

Programın birinci etabında çevrim içi eğitimleri muvaffakiyetle tamamlayan ve seçme imtihanında başarılı olan 40 öğrenci, Samsun’da düzenlenen yüz yüze eğitimlere katılmaya hak kazandı. Sızma Testi Eğitimi ve bu eğitimin uygulamalarını muvaffakiyetle tamamlayan 35 öğrenci, 25-28 Şubat 2025 tarihleri arasında OMÜ Ziraat Fakültesi Bilişim Merkezi’nde gerçekleşen Web Güvenliği Eğitimine katıldı.

Eğitim müddetince öğrencilere; “Web’e Giriş ve Temel Güvenlik Kavramları”, “Orta Düzey Web Güvenliği ve Zafiyetler”, “İleri Web Uygulama Zafiyetleri”, “Kimlik Doğrulama, Yetkilendirme ve Oturum Yönetimi” ve “Güvenlik Duvarları, Güvenlik Testleri ve Sonuçlar” hususları pratik ve uygulamalı olarak aktarıldı.

Eğitimi muvaffakiyetle tamamlayan 30 öğrenci, programın çevrim içi uygulamalarına devam edecek. Bu süreci de muvaffakiyetle geçen öğrenciler, OKA ve OMÜ tarafından belirlenecek tarihlerde düzenlenecek üçüncü yüz yüze eğitim olan Bilakis Mühendislik Eğitimine katılmaya hak kazanacak.

Türkiye’nin siber güvenlik ekosistemine katkı sağlayan bu program, genç yeteneklerin gelişimine dayanak olmaya devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida saganak ulasimi felc etti iEHq3uVt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Alaplı’da sağanak ulaşımı felç etti

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Zonguldak-İstanbul kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi.

Sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran yağış sonrası, özellikle duble yol köprü güzergâhında su birikintileri oluştu. Yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bazı araçlar suyla kaplanan bölgede mahsur kaldı.

Sağanak yağışın etkisiyle Alaplı-Akçakoca istikametindeki kara yolunun bazı bölümleri kısa sürede sular altında kaldı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Alaplı İtfaiye ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin, yolun yeniden güvenli şekilde ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin