Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı muhtaçlığını karşılamak, genç yetenekleri keşfetmek ve meslek planlamalarını desteklemek gayesiyle hayata geçirilen Türkiye Siber Vatan Programı kapsamında, 2025 yılının ikinci yüz yüze eğitimi olan Web Güvenliği Eğitimi başarıyla tamamlandı.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde düzenlenen program, geleceğin dijital güvenlik profesyonellerini yetiştirmeyi hedefliyor.
Programın birinci etabında çevrim içi eğitimleri muvaffakiyetle tamamlayan ve seçme imtihanında başarılı olan 40 öğrenci, Samsun’da düzenlenen yüz yüze eğitimlere katılmaya hak kazandı. Sızma Testi Eğitimi ve bu eğitimin uygulamalarını muvaffakiyetle tamamlayan 35 öğrenci, 25-28 Şubat 2025 tarihleri arasında OMÜ Ziraat Fakültesi Bilişim Merkezi’nde gerçekleşen Web Güvenliği Eğitimine katıldı.
Eğitim müddetince öğrencilere; “Web’e Giriş ve Temel Güvenlik Kavramları”, “Orta Düzey Web Güvenliği ve Zafiyetler”, “İleri Web Uygulama Zafiyetleri”, “Kimlik Doğrulama, Yetkilendirme ve Oturum Yönetimi” ve “Güvenlik Duvarları, Güvenlik Testleri ve Sonuçlar” hususları pratik ve uygulamalı olarak aktarıldı.
Eğitimi muvaffakiyetle tamamlayan 30 öğrenci, programın çevrim içi uygulamalarına devam edecek. Bu süreci de muvaffakiyetle geçen öğrenciler, OKA ve OMÜ tarafından belirlenecek tarihlerde düzenlenecek üçüncü yüz yüze eğitim olan Bilakis Mühendislik Eğitimine katılmaya hak kazanacak.
Türkiye’nin siber güvenlik ekosistemine katkı sağlayan bu program, genç yeteneklerin gelişimine dayanak olmaya devam edecek.


Türkiye Siber Vatan Programı Web Güvenliği Eğitimi tamamlandı
CHP’li Erten’in cansız bedenine ulaşıldı
Dün Yenice yolundan dönerken mola verdikleri sırada çaya düşerek kaybolan CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in cansız bedenine ulaşıldı.
Olay, Karabük-Zonguldak kara yolunun Yeşilköy mevkisinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Yenice’den Karabük yönüne gitmekte olan ve içinde CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten suya yuvarlandı. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.
İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece boyunca dere kenarında ve su üzerinde termal drone ile sürdürülen çalışmalarda Erten’e ulaşılamadı. Sabahın aydınlanmasıyla birlikte arama çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı.
Çaya düşen 72 yaşındaki Mustafa Erten, yaklaşık 11 saat sonra baraj kapağında ölü olarak bulundu.

