Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Eylül, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye minibüs piyasasının vitrini değişiyor

Türkiye’nin minibüs piyasasına taraf veren Samsun’un Terme ilçesi, ülke piyasasının vitrini olacak galericiler sitesine kavuşuyor.
İlçe genelinde 100’ün üzerinde galericisiyle Türkiye’nin minibüs alım satımı konusunda ülke genelinde değerli bir hisseye sahip Terme’de uzun yıllardır çabası verilen galericiler sitesi sorunu tahlile kavuşuyor. Terme Belediye Lideri Ali Kılıç, Terme’nin yeni galericiler sitesi inşasının en kısa vakitte başlayacağını müjdeledi.

Ankara’ya teşekkür ziyareti
Ankara programı kapsamında Terme Belediyesi Meclis Üyesi ve Terme Oto Galericiler Dernek Lideri Ayhan Yılmaz ve Oto Galericiler Kooperatif Lideri Osman Cengiz’le birlikte TBMM Plan ve Bütçe Kurulu Lideri ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş’u ziyaret eden Terme Belediye Lideri Ali Kılıç, "İkinci el minibüs alım-satımı konusunda Türkiye’nin yaklaşık yüzde 60’ını karşılayan ilçemizin ülke genelindeki vitrini olacak galericiler sitesinin arsa tahsisi için gösterdiği gayretler için galerici esnaflarımız ve tüm ilçemiz ismine Sayın Mehmet Muş’a teşekkürlerimizi ilettik. Uzun yıllardır çabasını verdiğimiz ve ilçemize vizyon kazandıracak olan terme oto galericiler sitesi imali en kısa müddette başlayacak" dedi.

Sektör daha gelişecek
Terme’nin ülke genelinde bilhassa ülkenin minibüs piyasasına istikamet veren bir ilçe olduğuna dikkat çeken Lider Kılıç, "Türkiye’nin dört bir yanından beşerler ilçemize minibüs almak için geliyor. İlçemizin bu potansiyelini daha da geliştirmek için uzun yıllardır Terme’ye bir galericiler sitesi kazandırmak için uğraş gösteriyorduk. Teşebbüslerimiz en sonunda meyvesini verdi. İlçemize vizyon katacak, kesimi daha geliştirecek bir proje yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemize ve hemşehrilerimize güzel olsun" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
09 Mayıs, 2025 10:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Sanayinin Gelişiminde Meslek Yüksekokullarının Rolü” Çalıştayı Düzenlendi

Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve  Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (KARORSAN) ev sahipliğinde, Karabük Valiliği, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) destekleriyle "Sanayinin Gelişiminde Meslek Yüksekokullarının Rolü" çalıştay gerçekleşti.

Çalıştaya; Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, KTSO Meclis üyeleri ve iş insanları ile öğrenciler katılım sağladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya yaptı. Ardından, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin güncel durumu hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut AK ise Türkiye'deki meslek yüksekokullarının genel durumu hakkında sunum gerçekleştirdi.

Çalıştayın 1. Oturumu KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun başkanlığında KARORSAN Konferans salonunda yapıldı. Oturumda, sanayi ve meslek yüksekokulları arasındaki iş birliği ve etkileşimi artırmaya yönelik çeşitli konu başlıkları ele alındı.

İlk olarak, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, başarılı uygulama örnekleri hakkında bilgi vererek, sanayi ile eğitim arasındaki güçlü bağların sektöre nasıl katkı sağladığını anlattı. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, sanayi ve meslek yüksekokulları arasındaki etkileşimi geliştirmek için yapılması gerekenler üzerinde durdu.

TOBB Reel Sektör Ar-Ge ve Uygulama Başkanı M. Kemal Günay, mesleki yeterlilik konusuna değinerek, iş gücü piyasasında gerekli olan beceri ve yetkinliklerin eğitim programlarına nasıl entegre edilebileceği üzerinde konuştu. Ayrıca, 21 Nisan tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile TOBB arasında imzalanan "Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği" protokolü hakkında da bilgi vererek, bu protokolün meslek yüksekokullarının sanayi ile iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Kardemir A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş, çelik sektörünün meslek yüksekokulu mezunlarından beklentilerini aktararak, sektördeki iş gücü ihtiyaçlarının eğitimle nasıl karşılanabileceği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Son olarak, Karabük Organize Sanayi Bölgesi (KARORSAN) Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Gedikoğlu, OSB'deki işletmelerin iş gücü taleplerini vurgulayarak, meslek yüksekokullarının sanayiye olan katkılarının öneminden bahsetti. Soru cevap kısmının ardından  oturum sona erdi.   

Firma ziyaretleri kapsamında Çelikoğlu Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Rolmak Döküm Sanayi ve Ticaret Limited şirketleri ziyaret edildi.

2. Oturum Başkanı olarak Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, katılımcıları okul bünyesindeki atölyeleri gezdirerek, burada gerçekleştirilen eğitim altyapısı hakkında detaylı bilgiler sundu. Atölyelerin, öğrencilere sanayiye yönelik yetkinlik kazandırma amacı taşıyan önemli eğitim alanları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökkaya, uygulamalı eğitimin önemine dikkat çekti.

blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.