Türkiye Kültür Yolu Festivalleri Trabzon’la sürüyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka son --:--
turkiye kultur yolu festivalleri trabzonla suruyor 4AtYAOJV jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri Trabzon’la sürüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Trabzon ayağı bugün yapılan etkinliklerle başladı.

Trabzon 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda folklor gösterisiyle başlayan festivale Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yanı sıra çok sayıda katılım oldu. Folklor gösterilerinin ardından açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türkiye Kültür Yolu Festivali 5.’sinin Trabzon’da düzenlendiğini belirterek “Türkiye Kültür Yolu Festivallerimizin 5.’sini düzenlediğimiz Trabzon’daki festivalimizi muhteşem gösteriyle başlatmış olduk. Dokuz gün boyunca Trabzon’umuzda Kültür Sanat alanında şölenler yaşayacağız. Kırk noktada 500’den fazla etkinliğe bin sanatçımız katılacak. Halkımız kültüre sanata doyacak hayırlı olsun diyorum” dedi.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım da yaptığı konuşmada “Kültür bir milletin yüz yıllar boyunca oluşturduğu değerlerdir. Bunların bazıları tamamen sahne oyunlarına dayanır bazıları sadece anlatımlardır. Ama gastronomi, kıyafet, oyunlar bunların hepsi kültürün birer parçası. İnşallah dokuz gün süreyle Trabzon’umuz kültüre doyacak” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise festivali çok faydalı bulduğunu kaydederek “Bu kadim şehrin üç tane alametifarikası var; tarih, kültür ve sanat. Trabzonumuz gibi kadim tarihi, kültürel ve sanatsal geleneğe sahip olan bir şehirde geçtiğimiz yıl ülke genelinde Kültür Bakanlığımız tarafından başlatılan Kültür Yolu Festivali bu yıl da 16 şehrimizde artarak devam ediyor. Bu festivali kültürün ve sanatın bütün iç disiplinlerinin bir arada eş zamanlı olduğu bir festival olarak değerlendirerek şehrimizde yapılmasını kültür sanat şehri olan Trabzon adına çok olumlu buluyorum çok faydalı da buluyorum. Bu festivali sadece bir müzikal gösteri şeklinde değil kültürün sanatın bütün disiplinlerinin yaşandığı bir festival havasında geçmesi bizi çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil takla atti 3 yarali TpyMbRqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin refüjdeki aydınlatma direğine çarparak takla atması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, Çorum-Alaca karayolu 32. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alaca istikametinde seyir halinde olan Orhan A. idaresindeki 19 KF 350 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Burakcan A. ve Ramazan A. otomobilde sıkışarak yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan sürücü, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin