Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ağustos, 2017 06:41 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye Hane Halkı Sağlık Araştırma Uzatıldı

17 Nisan 2017’de başlayan “Hane Halkı Sağlık  Araştırması’nın Ağustos ayı sona kadar uzatıldığı bildirildi.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “ Bakanlığımızca Ülkemizde bulaşıcı olmayan hastalıklar ve risk faktörleri konusundaki mevcut durumun katılımcıların bildirimine dayalı verilerin yanı sıra fiziksel ve biyokimyasal ölçümler (kan ve idrar) ile de desteklenerek belirlenmesi amacıyla Dünya Sağlık Örgütü işbirliği ile Türkiye Hanehalkı Sağlık Araştırması”  (Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların Risk Faktörleri) çalışması yürütülmektedir. İlimizde de yapılmakta olan saha araştırması Ağustos ayı sonuna kadar uzatılmıştır. Saha çalışması hanelere ziyaret şeklinde olup anketörler tarafından yüz yüze görüşmeler, sağlık ekipleri tarafından tansiyon, boy, kilo ve bel çevresi gibi fiziksel ölçümler yapılacak, parmak ucundan kan ve idrar numuneleri de alınarak yürütülecektir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
eee
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 14:19 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de aç kalan çakal yerleşim yerine indi

Yenice ilçesinde aç kalan bir çakal, yerleşim yerine yakın bir bölgede yiyecek ararken görüntülendi.

Olay, ilçeye bağlı Değirmenyanı köyünde meydana geldi. Alagözler ile Kadıoğlu Mahallesi arasındaki Kapan Boğazı mevkisinde görülen çakalın, yiyecek aradığı anlar vatandaşlar tarafından kaydedildi.

Bölgede zaman zaman yaban hayvanlarının yerleşim alanlarına indiği belirtilirken, geçtiğimiz günlerde aç kalan kurtların bir manda yavrusunu telef ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin