Reklam
Reklam
66c2f56e80aaf jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Ağustos, 2024 10:34 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye Genelinde Kavurucu Sıcaklar Bekleniyor

Meteoroloji’den Sıcak Hava Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının bu hafta mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, özellikle kıyı bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 1 ila 3 derece, Marmara’nın güneyi, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde ise 4 ila 8 derece daha yüksek olacağı belirtildi.

Özellikle Sivas, Kayseri, Gümüşhane, Samsun ve Ordu’nun iç kesimleri ile Elazığ ve Malatya’da termometrelerin 40 dereceyi aşması bekleniyor. İstanbul’da ise sıcaklıkların 33 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

MGM, kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşları, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ila 16.00 arasında açık alanlarda bulunmamaları konusunda uyardı.

Ege Bölgesi’nde Bunaltıcı Hava Bekleniyor

Ege Bölgesi’nde, yangınlarla mücadeleyi zorlaştıran kuvvetli poyrazın hızını azaltacağı, ancak yerini nemli ve bunaltıcı bir havaya bırakacağı ifade edildi. MGM, bölgede etkili olacak karayelin, nem oranını artırarak sıcaklıkları daha da bunaltıcı hale getireceğini belirtti.

Vatandaşların aşırı sıcaklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 14:51 tarihinde yayınlandı
0

Gençlik Haftası Şiir Akşamı düzenlendi

15-21 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük Gençlik Merkezi tarafından “Gençlik Haftası Şiir Akşamı” programı düzenlendi. Stadyum Genç Ofis’te gerçekleştirilen anlamlı etkinlikte tarih, şiir ve müzik aynı sahnede buluştu.

Programa Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu ve Karabük Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Yalı katıldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gecede şiir dinletileri, müzik performansları ve tarihi hikaye anlatımları sanatseverlerle buluştu.

Etkinlikte bir konuşma yapan İl Müdürü Coşkun Güven, gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlerde aktif rol almasının önemine vurgu yaparak, “Gençlik Haftası’nın ruhuna uygun, anlamlı bir program gerçekleştirdik” dedi.

Programın hazırlanmasında Gençlik Liderleri Melek Ören Bayındırlı ve Funda Erdoğdu görev aldı. Şiir ve müzik eşliğinde keyifli bir akşam geçiren katılımcılar, etkinlikten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin