08 Aralık, 2023 13:42 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:25
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum:0
Türkiye genelinde eş zamanlı denetim yapıldı
Tarım ve Orman Bakanlığının talimatlarıyla 2 hafta boyunca tüm Türkiye’de eş zamanlı yürütülen zeytin ve zeytinyağı üretim ve satış yerleri denetimleri Karabük’te de yapıldı.
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bakanlığın talimatlarıyla 2 hafta boyunca tüm Türkiye’de eşzamanlı yürütülen Zeytin ve Zeytinyağı Üretim ve Satış Yerlerine gıda denetimleri Müdürlüğün Gıda Kontrol Görevlileri tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, zeytin ve zeytinyağı sektöründe sahteciliğin önüne geçmek için denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.
Ayvalık, “Zeytin ve zeytinyağı, ülkemizin en önemli gıda ürünlerinden biridir. Bu ürünlerin kalitesini ve güvenilirliğini sağlamak için Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda denetimlerimizi sürdürüyoruz. Tüketicilerimizin sağlığını korumak ve haklarını savunmak için sahtecilik yapanlara göz açtırmayacağız. Tüketicilerimiz, zeytin ve zeytinyağı alırken mutlaka etiket bilgilerini okumalı, üretici, üretim yeri, son kullanma tarihi, parti numarası, menşei, asitlik derecesi gibi bilgileri kontrol etmeli, ambalajı hasarlı, etiketi yırtık, silik veya eksik olan ürünleri almamalıdır. Ayrıca, zeytin ve zeytinyağı alırken çok ucuz fiyatlı ürünlere itibar etmemeli, bilinen ve güvenilir markaları tercih etmelidir.” dedi
(Yusuf Korkmaz)
Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında sahasında Beşiktaş’ı ağırlayacak olan Trabzonspor, hazırlıklarını sürdürüyor. Bordo-mavililerde, tedavi sürecini tamamlayan Savic de takımla birlikte çalışmalara katıldı.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Teknik Direktör Fatih Tekke, yönetiminde yapılan çalışmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. 5’e 2 ile devam eden antrenman taktik çalışması ile sona erdi.
Galatasaray ile oynanan maçta sakatlanan Stefan Savic de bugün yapılan antrenmanda yer aldı. Oyuncunun Beşiktaş maçı öncesi yapılacak olan antrenmanlarda kendini deneyeceği, durumunun ise maç günü netlik kazanacağı öğrenildi.
Bordo-mavililer, yarın saat 15.00’te yapacağı antrenmanla Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürecek.