Yusuf Korkmaz tarafından
08 Aralık, 2023 13:42 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:25
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Türkiye genelinde eş zamanlı denetim yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının talimatlarıyla 2 hafta boyunca tüm Türkiye’de eş zamanlı yürütülen zeytin ve zeytinyağı üretim ve satış yerleri denetimleri Karabük’te de yapıldı.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bakanlığın talimatlarıyla 2 hafta boyunca tüm Türkiye’de eşzamanlı yürütülen Zeytin ve Zeytinyağı Üretim ve Satış Yerlerine gıda denetimleri Müdürlüğün Gıda Kontrol Görevlileri tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, zeytin ve zeytinyağı sektöründe sahteciliğin önüne geçmek için denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi. blank Ayvalık, “Zeytin ve zeytinyağı, ülkemizin en önemli gıda ürünlerinden biridir. Bu ürünlerin kalitesini ve güvenilirliğini sağlamak için Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda denetimlerimizi sürdürüyoruz. Tüketicilerimizin sağlığını korumak ve haklarını savunmak için sahtecilik yapanlara göz açtırmayacağız. Tüketicilerimiz, zeytin ve zeytinyağı alırken mutlaka etiket bilgilerini okumalı, üretici, üretim yeri, son kullanma tarihi, parti numarası, menşei, asitlik derecesi gibi bilgileri kontrol etmeli, ambalajı hasarlı, etiketi yırtık, silik veya eksik olan ürünleri almamalıdır. Ayrıca, zeytin ve zeytinyağı alırken çok ucuz fiyatlı ürünlere itibar etmemeli, bilinen ve güvenilir markaları tercih etmelidir.” dedi (Yusuf Korkmaz)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çorum’da halı yıkama merkezinde yangın

Çorum’da bir halı yıkama merkezinde çıkan yangın korku dolu anlara neden oldu.
Olay, Osmancık Caddesi üzerindeki halı yıkama iş merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle halı yıkama merkezi olarak kullanılan iş yerinde yangın çıktı. Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına hızla müdahale ederek, alevleri çevredeki binalara sıçramadan kontrol altına aldı. Yangın sırasında iş yerinde kimsenin olmadığı öğrenildi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, iş yerindeki makineler ve malzemeler zarar gördü. Soğutma çalışmalarının ardından, polis ekipleri yangınla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin