Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mayıs, 2023 13:45 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye Gençler Boks Şampiyonası Başladı

Karabük’ün ev sahipliğinde düzenlenen, Okul Sporları Gençler-A Türkiye Boks Şampiyonası başladı. Şampiyonada, 47 ilden 500 sporcu madalya için mücadele edecek.

21-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyona 47 ilden 500 sporcu katılıyor.

Şampiyonanın açılış seremonisine, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören, Spor Şube Müdürü Lokman Mollaoğulları, antrenör ve sporcular katıldı.

Açılış seremonisinde konuşan Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, 47 ilden ve 500’e yakın sporcu ve teknik ekibin kentte yer aldığını söyleyerek, tüm sporculara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından başlayan maçlarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ediyor.

Okul Sporları Gençler A Türkiye Boks Şampiyonası 26 Mayıs tarihinde yapılacak olan final müsabakalarıyla tamamlanacak. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
fqfqfq 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Mayıs, 2026 15:11 tarihinde yayınlandı
0

GSB 2026 yaz gençlik kampları için başvurular başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), 2026 Yaz Gençlik Kampları için başvuru sürecinin başladığını açıkladı. Türkiye genelindeki gençlere yönelik düzenlenen kamplar, yaz tatilini sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle değerlendirmek isteyen gençlere ücretsiz katılım imkânı sunacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kamplara katılımın tamamen ücretsiz olduğu belirtilirken; ulaşım, konaklama, yemek ve diğer tüm giderlerin GSB tarafından karşılanacağı ifade edildi. Kamp süresince katılımcılar için ayrıca seyahat ve sağlık sigortası yapılacağı bildirildi.

Her kamp döneminin 6 gün süreceği programda, kız ve erkek gruplarının ayrı dönemlerde organize edileceği kaydedildi.

Kamplar, “Mavi (Deniz) Kampları” ve “Yeşil (Doğa) Kampları” olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleştirilecek. Buna göre Mavi Kamplar 12–15 yaş grubundaki gençlere yönelik planlanırken, Yeşil Kamplar 16–25 yaş aralığındaki katılımcılara açık olacak.

GSB, başvurularda belirli kriterlere göre öncelik verileceğini duyurdu. Gençlik merkezi üyeleri, eğitim başarısını belgeleyenler, son üç yılda başvuru yapmasına rağmen kampa katılamayanlar ve gelir durumu değerlendirmesine tabi tutulan adaylar öncelikli olarak değerlendirilecek.

Yetkililer, başvuru sürecinde sağlık bilgilerinin eksiksiz ve doğru şekilde beyan edilmesinin önemine dikkat çekerek, sonradan tespit edilebilecek ve kamp sürecini etkileyebilecek sağlık durumlarının katılımın iptaline neden olabileceğini vurguladı.

Başvuruların e-Devlet üzerinden alındığı bildirildi. 15 yaş altındaki adayların başvuruları velileri aracılığıyla “velayeti altındaki kişiler” sekmesi üzerinden yapılırken, 15 yaş ve üzerindeki gençlerin ise kendi e-Devlet şifreleriyle başvuru yapabildiği açıklandı.

İlk beş kamp dönemi için son başvuru tarihi 21 Haziran 2026, kalan dönemler için ise 26 Temmuz 2026 olarak duyuruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin