Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi ortasında imzalanan protokol ile eğitim, araştırma ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayat Valiyev, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki üniversite ortasında eğitim, araştırma ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Ortak projeler ve akademik çalışmaların ele alındığı görüşmede, geleceğe yönelik iş birliği imkanları değerlendirildi.
Görüşmede iki üniversite ortasında akademik ve bilimsel iş birliğini güçlendirmek amacıyla bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak araştırma projelerinin yürütülmesi ve kültürel aktifliklerin düzenlenmesi üzere alanları kapsıyor. Her iki taraf da protokolün, iki ülke ortasındaki akademik ilgileri derinleştireceğini ve somut sonuçlar doğuracağını söz etti.
İmza merasiminde konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getirerek, Türkiye ve Azerbaycan’ın "iki devlet, bir millet" anlayışıyla güçlü bağlara sahip olduğunu ve bu bağların akademik alanda da sürdürülebilir projelerle daha da pekişeceğine inandığını tabir etti.
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayat Valiyev ise Türkiye ile Azerbaycan ortasındaki güçlü dostluk bağlarının bilimsel iş birliğiyle pekişmesinden duyduğu memnunluğu lisana getirerek, ilgi ve misafirperverliklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür etti.
Ziyarette Rektör Topal ile Rektör Valiyev ortasında ikram takdiminde bulunuldu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2025 20:58 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te tehlikeli taşımacılık kamerada

Karabük’te bir kamyonetin kasasından yola düşen yatağın sürüklenmesi tehlikeli anlara neden oldu. O anlar bir başka sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Olay, Albay Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde meydana geldi. Seyir halindeki kamyonetin kasasında yüklü bulunan baza ve beş yataktan biri yeterince sabitlenmediği için yola düştü. Ancak tamamen kopmayan yatak, halatla bağlı olduğu yerden sürüklenmeye devam etti. Kaldırımda yürüyen iki vatandaş durumu fark ederek sürücüyü uyardı. Uyarılara rağmen kamyonet sürücüsünün yoluna devam etmesi ise dikkat çekti. O anlar, arkadan gelen bir araç sürücüsü tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.