“Türk Saray Geleneği” Konferansı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Nisan, 2015 13:25 tarihinde yayınlandı
0
0

“Türk Saray Geleneği” Konferansı

Karabük Üniversitesi Kültür ve Sanat Kulübü’nün düzenlemiş olduğu “ Türk Saray Geleneği” konferansı Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda yapıldı.
Konferansa konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, Üniversite Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin, Akademik, İdari personel ve öğrenciler katıldı.
Konuşmalarına sarayın tanımından başlayan Prof. Dr. Hamza Gündoğdu: “Saray denilince aklımıza ilk olarak padişahın konutu ikametgâhı aklımıza gelir, burası sadece ikametgâh anlamında düşünülmemelidir. Devletin idare edildiği en yüksek makam anlamına da gelir.” dedi. Tirmizi Sarayı, Gazne Leşker-i Bazar Sarayı, Halep İç Kale Sarayı, Diyarbakır Artuklu Sarayı, Konya II. Kılıçarslan (Alaeddin) Köşkü, Kubadabad Sarayı, Bursa Eski Sarayı, Edirne Yeni Sarayı, İstanbul Eski Sarayı, Topkapı Sarayı, Çinili Köşk, Bağdat Köşkü, Revan Köşkü, Mecidiye Köşkü, İshak Paşa Sarayı, Harem Taç Kapısı, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Saraylarını anlatarak bu sarayların süslemelerinden, genel görünümlerinden, duvar resimlerindeki ayrıntılardan ve çinilerinden örnekler vererek; planları ve günümüze kalan yapılardan oluşan durum hakkında slayt eşliğinde katılımcıları bilgilendirdi.
Programın sonunda Prof. Dr. Hamza Gündoğdu’ya Teşekkür Belgesi’ni Üniversite Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin takdim etmesinin ardından hediyesini de Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfiye Göktaş Kaya takdim ettikten sonra program sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplidaki imam hatip ortaokulu insaatinda denetim gerceklestirdiler iDWnRTQF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’daki İmam Hatip Ortaokulu İnşaatında Denetim Gerçekleştirdiler

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yapımı İmam Hatip Ortaokulu inşaatı sürüyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ve ilçe protokol üyeleri, Alaplı’da yapım süreci hızla ilerleyen İmam Hatip Ortaokulu inşaat sahasını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret programına Milletvekili Saffet Bozkurt’un yanı sıra Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, AK Parti İlçe Başkanı Altan Güngör ve teşkilat mensupları katılım sağladı. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan okul binasını gezen heyet, yüklenici firma yetkililerinden teknik detaylar ve projenin teslim süreciyle ilgili kapsamlı bir brifing aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı’nın eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla yatırımların takipçisi olduklarını vurguladı. Bozkurt, çocukların modern ve güvenli alanlarda eğitim görmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, okulun donanımı ve mimarisiyle ilçeye değer katacağını ve planlanan takvimde tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise okulun tamamlanmasıyla bölgedeki derslik ihtiyacının önemli ölçüde giderileceğini kaydetti. Modern laboratuvarlar, kütüphane ve sosyal donatı alanlarıyla projelendirilen okulun, ilçenin eğitim kalitesine yeni bir soluk getirmesi hedefleniyor. Protokol üyeleri, incelemelerin ardından şantiye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin