Türk Sağlık-Sen'den Ek Zam ve Refah Payı Talebi - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
20 Kasım, 2024 23:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk Sağlık-Sen’den Ek Zam ve Refah Payı Talebi

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Doğdu, memur ve emeklilerin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini belirterek, bütçede bu kesimlerin beklentilerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, kamu borçlarına yüzde 43,93 oranında artış yapılırken memur maaşlarına yüzde 11,3 zam planlanmasının alım gücünü düşüreceğini söyledi. Doğdu, hedeflenen yüzde 17,5 enflasyon oranına rağmen maaş artışlarının bu seviyenin altında kalmasının memur ve emekliler için gelir kaybına neden olacağını belirtti.

Doğdu, maaş zamlarının en az gerçekleşen enflasyon oranında yapılmasını ve alım gücünü artırmak için refah payı eklenmesini talep etti. Ayrıca, geçmiş dönem kayıplarının telafisi için ek zam yapılması, 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesi, gelir vergisinin yüzde 15’te sabitlenmesi ve memurların bayram ikramiyesi alabilmesi için düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Bütçe görüşmelerinin sosyal adaleti sağlaması gerektiğine dikkat çeken Doğdu, kamu çalışanlarının afetlerde gösterdiği fedakârlıkların karşılıksız bırakılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi. 2025 bütçesinin memur ve emeklilere nefes aldıracak şekilde hazırlanması için çağrıda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fqfqfq 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
09 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 08.04.2026 14:19
0
0

BAKAN BEKLENEN MESAJI VERDİ

Karabük’te uzun süredir beklemede olan Endüstri Meslek Lisesi’nin yeniden inşasıyla ilgili süreç, Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Alparslan Bayraktar’ın Karabük’e yaptığı ziyaret ile yeniden hareket kazandı.

Karabük’ün köklü eğitim kurumlarından Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin  yeniden inşasıyla ilgili umutlar yeniden yeşerdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yaklaşık 3 yıl önce verilen “yeniden inşa” talimatı uzun süre hayata geçirilemezken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Karabük ziyaretinde konuyu yeniden gündeme taşıdı.

ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ, SÜREÇ TAMAMLANAMADI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık üç yıl önce Karabük’e yapılması planlanan çevre yolu çalışmaları kapsamında okulun atölyelerinin yıkımının gündeme gelmesi üzerine, Endüstri Meslek Lisesi’nin yeniden yapılması yönünde talimat vermişti.

O dönemde KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Bayraktar’a hitaben verilen bu talimat, kamuoyunda büyük beklenti oluşturmuş ancak çeşitli nedenlerle hayata geçirilememişti.

PROJE HAZIRLANDI, ANCAK RAFA KALDI

Bayraktar’ın ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine gelen İsmail Demir döneminde konu yeniden gündeme taşındı. Karabük Valiliği tarafından 2025 yılı Ocak ayında yapılan açıklamada, KARDEMİR tarafından hazırlanan projenin sadece Karabük için değil, Türkiye genelinde örnek teşkil edecek nitelikte olduğu vurgulanmıştı.

Açıklamada, çelik konstrüksiyon tekniğiyle inşa edilmesi planlanan yeni okul binasının, ileride yapılacak kamu yapıları için de model olacağı belirtilmiş ve projenin Karabük’ün simgelerinden biri haline geleceği ifade edilmişti. Ancak Demir’in görevden ayrılmasının ardından proje yeniden belirsizliğe sürüklendi.

YENİ YÖNETİMDEN NET TAKVİM GELMEDİ

KARDEMİR’de yönetim değişikliği sonrası göreve gelen Muhammet Ali Oflaz’a yöneltilen “Proje sizin döneminizde hayata geçirilecek mi?” sorusuna net bir takvim verilmedi. Oflaz, projeye tamamen karşı olmadıklarını ifade ederken, “imkanlar çerçevesinde katkı sağlanabileceği” yönünde bir yaklaşım sergiledi. Bu açıklamalar, kamuoyunda KARDEMİR’in projeyi öncelikli gündemine almadığı şeklinde yorumlandı.

BAKAN BAYRAKTAR: “GÜNDEMİMİZDE, YENİLENMESİ ŞART”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın Karabük ziyareti sırasında yaptığı açıklama ise sürece yeniden ivme kazandırdı. Bakan Bayraktar, Endüstri Meslek Lisesi’nin yenilenmesinin artık kaçınılmaz hale geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Kardemir’i hem Karabük’ü ilgilendiren önemli bir çalışmamız da var. Endüstri meslek lisesinin yenilenmesi konusu gündemimizde. Bu geçmişte benim dönemimde de gündem oldu ama şimdi herhalde daha anlamlı bir hale geldi. Çünkü artık oranın hakikaten tümüyle yenilenmesi gerekiyor. Kardemir inşallah imkanlarını artıracak, o artırdığı oranda da bunları Karabük’e hizmet olarak sizlere hizmet olarak inşallah sunacak

KARABÜK KAMUOYU BEKLENTİLİ

Bakan Bayraktar’ın açıklamaları, uzun süredir beklenen projenin yeniden hayata geçirilmesi yönünde güçlü bir sinyal olarak değerlendirildi. Açıklama, aynı zamanda Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin KARDEMİR tarafından yeniden inşa edileceği yönünde bir “müjde” olarak yorumlandı.

Karabük kamuoyu ise artık somut adımların atılmasını, net bir takvim açıklanmasını ve yıllardır konuşulan projenin hayata geçirilmesini bekliyor. Özellikle sanayi kenti kimliğiyle öne çıkan Karabük’te, modern ve donanımlı bir meslek lisesinin hem eğitim hem de istihdam açısından büyük katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin