Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
20 Kasım, 2024 23:52 tarihinde yayınlandı
0

Türk Sağlık-Sen’den Ek Zam ve Refah Payı Talebi

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Doğdu, memur ve emeklilerin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini belirterek, bütçede bu kesimlerin beklentilerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, kamu borçlarına yüzde 43,93 oranında artış yapılırken memur maaşlarına yüzde 11,3 zam planlanmasının alım gücünü düşüreceğini söyledi. Doğdu, hedeflenen yüzde 17,5 enflasyon oranına rağmen maaş artışlarının bu seviyenin altında kalmasının memur ve emekliler için gelir kaybına neden olacağını belirtti.

Doğdu, maaş zamlarının en az gerçekleşen enflasyon oranında yapılmasını ve alım gücünü artırmak için refah payı eklenmesini talep etti. Ayrıca, geçmiş dönem kayıplarının telafisi için ek zam yapılması, 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesi, gelir vergisinin yüzde 15’te sabitlenmesi ve memurların bayram ikramiyesi alabilmesi için düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Bütçe görüşmelerinin sosyal adaleti sağlaması gerektiğine dikkat çeken Doğdu, kamu çalışanlarının afetlerde gösterdiği fedakârlıkların karşılıksız bırakılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi. 2025 bütçesinin memur ve emeklilere nefes aldıracak şekilde hazırlanması için çağrıda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ara secim tamamlandi 4 beldede baskanlar belli oldu EOaJ71ya
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta ara seçim tamamlandı: 4 beldede başkanlar belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla belde statüsü kazanan Tokat’ın 4 yerleşim yerinde gerçekleştirilen ara seçimlerde sandıklar kapandı. Resmi olmayan sonuçlara göre 5 bin 682 seçmenin oy kullandığı seçimlerde AK Parti 2, CHP 1 ve MHP 1 beldede belediye başkanlığını kazandı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşçu beldesinde 1001 ve 1002 nolu sandıklarda kullanılan oyların sayımının ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı rakiplerini geride bırakarak seçimi kazandı. İki sandıkta MHP toplam 373 oy alırken, Büyük Birlik Partisi (BBP) 266 oyda kaldı.

Almus ilçesine bağlı Bağtaşı beldesinde ise AK Parti açık ara üstünlük sağladı. Dört sandıkta kullanılan oyların sayımına göre AK Parti toplam 722 oy alırken, CHP 19, Yeniden Refah Partisi 13 ve Saadet Partisi 5 oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Bağtaşı’nda belediye başkanlığını kazandı.

Reşadiye ilçesine bağlı Çevrecik beldesinde seçim yarışı AK Parti ile CHP arasında geçti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda CHP toplam 877 oy alırken, AK Parti 803 oyda kaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP, Çevrecik beldesinde seçimi kazanan parti oldu.

Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü beldesinde ise AK Parti üstünlüğü dikkat çekti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda AK Parti toplam 911 oy alırken, Anahtar Parti 208 oyda kaldı. Diğer partiler ise sınırlı sayıda oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Yolüstü beldesinde belediye başkanlığını kazandı.

Tokat’ta gerçekleştirilen ara seçimlerde AK Parti Bağtaşı ve Yolüstü beldelerinde, CHP Çevrecik beldesinde, MHP ise Kuşçu beldesinde belediye başkanlığını kazanan parti oldu. Resmi sonuçların ilçe seçim kurullarının kesinleştirme işlemlerinin ardından açıklanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin