Türk Sağlık-Sen'den Ek Zam ve Refah Payı Talebi - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
20 Kasım, 2024 23:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk Sağlık-Sen’den Ek Zam ve Refah Payı Talebi

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Doğdu, memur ve emeklilerin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini belirterek, bütçede bu kesimlerin beklentilerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, kamu borçlarına yüzde 43,93 oranında artış yapılırken memur maaşlarına yüzde 11,3 zam planlanmasının alım gücünü düşüreceğini söyledi. Doğdu, hedeflenen yüzde 17,5 enflasyon oranına rağmen maaş artışlarının bu seviyenin altında kalmasının memur ve emekliler için gelir kaybına neden olacağını belirtti.

Doğdu, maaş zamlarının en az gerçekleşen enflasyon oranında yapılmasını ve alım gücünü artırmak için refah payı eklenmesini talep etti. Ayrıca, geçmiş dönem kayıplarının telafisi için ek zam yapılması, 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesi, gelir vergisinin yüzde 15’te sabitlenmesi ve memurların bayram ikramiyesi alabilmesi için düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Bütçe görüşmelerinin sosyal adaleti sağlaması gerektiğine dikkat çeken Doğdu, kamu çalışanlarının afetlerde gösterdiği fedakârlıkların karşılıksız bırakılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi. 2025 bütçesinin memur ve emeklilere nefes aldıracak şekilde hazırlanması için çağrıda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sehir girislerine estetik gorunum kazandiriliyor 7ZeJTxXB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Şehir girişlerine estetik görünüm kazandırılıyor

Karabük Belediyesi, şehir girişlerinde cephe iyileştirme ve peyzaj çalışmalarına başladı.

Karabük Belediyesi, şehir estetiğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında, dik yamaç yapısı nedeniyle bugüne kadar değerlendirilemeyen alanlarda cephe iyileştirme ve peyzaj uygulamalarını hayata geçirdi.

Çalışmaların ilk etapta üç şehir girişi ve iki battı-çıktı noktasında yürütüldüğü bildirildi. Proje ile kente girişlerde daha düzenli ve estetik bir görünüm oluşturulması hedefleniyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada, şehir genelinde estetik düzenlemelere önem verdiklerini belirtti.

Çetinkaya, dik yamaçlar nedeniyle kullanılamayan alanların projeyle değerlendirildiğini ifade etti.

Çalışmaların kent genelinde farklı noktalarda devam ettiği ve tamamlandığında şehir girişlerinde daha bütüncül bir görünüm sağlanmasının planlandığı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin