Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Nusret Hacısüleymanoğlu; "Sorunlar Katlanılamaz Bir Hal Almıştır" - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Mayıs, 2017 14:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Nusret Hacısüleymanoğlu; “Sorunlar Katlanılamaz Bir Hal Almıştır”

 

Türk Sağlık-Sen şube başkanı Nusret Hacısüleymanoğlu 12-18 Mayıs Hemşireler haftası dolayısı ile yazılı bir açıklama yaptı.

Hemşirelerimiz sorunlarının çözümü ve taleplerinin bir an önce hayata geçmesi temennisiyle 12-18 Mayıs Hemşireler haftasını karşılamakta olduğunu belirten başkan Hacısüleymanoğlu konularla ilgili şu görüşlere yer verdi.

“Ne yazık ki tüm sağlık çalışanları gibi hemşirelerimizde sabrı taşmış ve çalışma hayatındaki sorunlar katlanılmaz bir hal almıştır. Taleplerin sürekli göz ardı edilmesi derin bir ümitsizliğe neden olmaktadır.

Ağır iş yükü, mobbing, ve şiddetin sürekli varlığını koruması ve ekonomik olarak sürekli bir geriye gidişin yaşanması nedeniyle hemşirelerimiz tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar.

Sözleşmeli hemşire, vekil ebe hemşire gibi istihdam türleri ile çalışanlar özlük hakları açısından mağdur edilmektedirler. Geçici görevlendirmeler, görev dışı çalıştırmalar nedeniyle de sıkıntılar çekmektedirler.

OECD ortalamasında 100 bin kişiye 1071 ebe-hemşire düşerken, Türkiye’de bu rakamın sadece 261 olması iş yoğunluğu ve fedakârca verilen hizmeti anlatmakta, başka bir söze de gerek bırakmamaktadır.

Sorunların adeta sıradağlar gibi dizildiği sağlık alanında çalışanların taleplerinin  hayata geçmesi acil bir hal almıştır.

Sağlıkta ikinci faza geçildiği ve bu dönemde sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm üretileceği açıklanmıştır. Ayrıca Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’da Genel Başkanımız Önder Kahveci ile yaptığı görüşmede 5 yıla 1 yıl yıpranma payının verileceğini ifade etmiştir. Bu konuları içeren bir torba yasa hazırlığı olduğu da bilinmektedir.

Türk Sağlık-Sen olarak bizim talebimiz bu torba yasanın çalışanların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde TBMM’ye sunulması ve kabul edilmesidir. Bunun içinde sosyal taraflarla istişare edilmelidir. Sağlık Bakanlığı ’da bu konuda hassasiyet göstermelidir.  Torbanın ucunu bağlamadan, son imzayı atmadan önce mutlaka sosyal taraflardanda görüş ve öneriler alınmalı, uyarılarımıza kulak verilmelidir. Daha iyi çalışma şartları sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirmesi arzumuzdur. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gereklidir. Hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkânlar tüm sağlık çalışanlarına sunulmalıdır.

Fedakârlık timsali, devletin şifa ve şefkat eli hemşire arkadaşlarımız en iyi çalışma şartlarında hizmet üretmeye layıktırlar. Onların verdikleri hizmetinde ödemenin bir kaşlığı yoktur ama alın terlerinin ve hak ettiklerinin verilmesi de elzemdir. Artık yıllardır süregelen ihmalkarlık sonlandırılmalıdır.

Bu temennilerle tüm hemşire arkadaşlarımızın 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’nı kutluyor, kendilerine çalışma hayatlarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru asyadaki en basarili yuksek ogretim kurumlari arasina girdi P1WBJ7fl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ Asya’daki en başarılı yüksek öğretim kurumları arasına girdi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) dünyanın en iyi yükseköğretim kurumlarının değerlendirildiği Times Higher Education (THE) 2026 Asya Üniversite Sıralamalarnda yer alma başarısı gösterdi.

Dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından “2026 Asya Üniversite Sıralamaları” (Asia University Rankings 2026) açıklandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) 36 ülke/bölgeden 929 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada Asya’nın en başarılı yükseköğretim kurumları arasında yer aldı.

BARÜ, “Araştırma Kalitesi” göstergesinde Türkiye’de 5’inci

THE Asya Üniversite Sıralamaları; öğretim, araştırma kalitesi, araştırma ortamı, uluslararası görünüm ve sanayi ana başlıklarında farklı performans göstergelerine göre yapıldı. Değerlendirmeler neticesinde BARÜ, dünyada 401-500 bandında yer alırken “Araştırma Kalitesi” göstergesinde 220’nci sıraya yerleşti. Türkiye’de genel sıralamada 21’inciliği 8 üniversite ile paylaşan BARÜ, “Araştırma Kalitesi” göstergesinde ise önemli bir derece elde ederek 5’inci olma başarısı gösterdi.

Rektör Akkaya: “Uluslararası sıralamalarda daha üst basamaklara yükseleceğiz”

BARÜ’nün uluslararası görünürlüğüne katkı sunan başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Üniversitemizin nitelikli yayın ve araştırma odaklı gelişim vizyonunun neticesi olarak uluslararası sıralamalarda önemli başarılar elde ediyoruz. THE Asya Üniversite Sıralamalarında yer almaktan da memnuniyet duyuyor, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her geçen yıl uluslararası sıralamalarda daha üst basamaklarda yer alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin