Reklam
Reklam

Türk Ocaklarının Konferansları Başladı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mart, 2017 15:22 tarihinde yayınlandı
0

Ulusal ve uluslararası düzeyde Türk Dünyası’na yönelik gerçekleşen tüm girişimlere ilişkin güncel konularda gerek şehir merkezimizde gerekse de Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği konferanslar ile çok sayıda bilim insanının şehrimize gelmesine öncülük eden Türk Ocakları Karabük Şubesi, 2017 yılı konferanslarına başladı.

Türk Ocakları Karabük Şubesi tarafından Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu’nda “İran (Güney Azerbaycan) Türklerinin Konumu ve Bölgedeki Son Durum” adlı konferans düzenlendi.

Tebriz Araştırmalar Enstitüsü Müdürü ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Rıza HEYET ve Tebriz Araştırmalar Enstitüsü’nden Araştırmacı Babak SHADED’in konuk olarak katıldığı ve yaklaşık 300 katılımcının izlediği konferans 2 saat sürdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Tebriz Araştırmalar Enstitüsü Müdürü ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Rıza HEYET tarafından; İran’da yaşayan Azerbaycan Türklerinin günümüzdeki siyasi ve sosyo-kültürel durumları, İran Devleti’nin İran Türklerine bakış açısı, Azerbaycan’ın bu konudaki tutum ve davranışları ele alındı. Dr. Mehmet Rıza HEYET’in ardından konuşan Tebriz Araştırmalar Enstitüsü’nden Araştırmacı Babak SHADED ise Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan gerilimler, Hocalı Katliamı, Dağlık Karabağ Sorunu, Türkiye – Rusya ve İran’ın bu konulardaki politikaları, Türk Dünyası’nın içerisinde bulunduğu sorunlar ve çözüm önerilerini dile getirdi. Daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi ve katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Türk Ocakları Karabük Şubesi Başkanı Doç. Dr. Taşkın DENİZ’in teşekkür konuşmasını ve hediye takdimini gerçekleştirmesinin ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile konferans sona erdi. Sayın Deniz, Türk Ocakları Karabük Şubesi olarak siyaset üstü duruşlarını bozmadan şehrimize hizmet etmeye devam edeceklerini, üniversitemiz ile birlikte gençlerimizin akademik gelişimlerine katkı sağlamak başta olmak üzere ne gerekiyorsa yapacaklarını, asıl olanın Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığı ve bekası olduğunu ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı

lastigi patlayan tir once su kanalina sonra refuje carpti 1 yarali 8kBOZHCi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.

Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin