Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mart, 2017 15:22 tarihinde yayınlandı
0

Türk Ocaklarının Konferansları Başladı

Ulusal ve uluslararası düzeyde Türk Dünyası’na yönelik gerçekleşen tüm girişimlere ilişkin güncel konularda gerek şehir merkezimizde gerekse de Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği konferanslar ile çok sayıda bilim insanının şehrimize gelmesine öncülük eden Türk Ocakları Karabük Şubesi, 2017 yılı konferanslarına başladı.

Türk Ocakları Karabük Şubesi tarafından Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu’nda “İran (Güney Azerbaycan) Türklerinin Konumu ve Bölgedeki Son Durum” adlı konferans düzenlendi.

Tebriz Araştırmalar Enstitüsü Müdürü ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Rıza HEYET ve Tebriz Araştırmalar Enstitüsü’nden Araştırmacı Babak SHADED’in konuk olarak katıldığı ve yaklaşık 300 katılımcının izlediği konferans 2 saat sürdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Tebriz Araştırmalar Enstitüsü Müdürü ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Rıza HEYET tarafından; İran’da yaşayan Azerbaycan Türklerinin günümüzdeki siyasi ve sosyo-kültürel durumları, İran Devleti’nin İran Türklerine bakış açısı, Azerbaycan’ın bu konudaki tutum ve davranışları ele alındı. Dr. Mehmet Rıza HEYET’in ardından konuşan Tebriz Araştırmalar Enstitüsü’nden Araştırmacı Babak SHADED ise Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan gerilimler, Hocalı Katliamı, Dağlık Karabağ Sorunu, Türkiye – Rusya ve İran’ın bu konulardaki politikaları, Türk Dünyası’nın içerisinde bulunduğu sorunlar ve çözüm önerilerini dile getirdi. Daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi ve katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Türk Ocakları Karabük Şubesi Başkanı Doç. Dr. Taşkın DENİZ’in teşekkür konuşmasını ve hediye takdimini gerçekleştirmesinin ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile konferans sona erdi. Sayın Deniz, Türk Ocakları Karabük Şubesi olarak siyaset üstü duruşlarını bozmadan şehrimize hizmet etmeye devam edeceklerini, üniversitemiz ile birlikte gençlerimizin akademik gelişimlerine katkı sağlamak başta olmak üzere ne gerekiyorsa yapacaklarını, asıl olanın Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığı ve bekası olduğunu ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Mayıs, 2026 12:46 tarihinde yayınlandı
0

İhtiyaç sahibi ailelerin evine Meslek Lisesi desteği

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Ben Her Yerde Varım” projesi ile “Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik” etkinlikleri kapsamında Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde bakım ve onarım çalışmaları yürütüyor.

Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen ailelerin evlerinde gerçekleştirilen çalışmalara, okulun Elektrik-Elektronik Teknolojisi ile Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanı öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde katıldı. Öğrenciler, bir ailenin evindeki elektrik onarımı ve mobilya tadilatını tamamlayarak hem mesleki becerilerini pekiştirdi hem de toplumsal dayanışma örneği sergiledi.

Çalışmaları yerinde incelemek üzere aileyi ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Vali Oktay Çağatay’ın selamlarını ileterek devletin her zaman vatandaşların yanında olduğunu belirtti. Ziyarette Şube Müdürü Şenol Kurtipek ve Okul Müdürü Fatih Aslan da hazır bulundu.

Akbaş, okul yönetimini, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederek şunları söyledi:

“Bakanlığımızın ‘Ben Her Yerde Varım’ projesi kapsamında Valiliğimizin destekleriyle meslek liselerimiz aracılığıyla çok anlamlı çalışmalar yürütüyoruz. Ailelerimizin ihtiyaçlarına dokunuyor, öğrencilerimizin okulda edindikleri bilgileri sahada uygulamaya dönüştürmelerine imkân sağlıyoruz. Bu çalışmalar aynı zamanda yardımlaşma, dayanışma ve toplumsal sorumluluk bilincini güçlendiriyor.”

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği çalışma, meslek liselerinin eğitimin yanı sıra sosyal sorumluluk alanında da toplumun önemli bir paydaşı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin