Reklam
Reklam
Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
28 Ekim, 2022 11:31 tarihinde yayınlandı
0

Türk Ocakları’ndan Bölge İstişare Toplantısı

Türk Ocakları Genel Merkezi Bölge İstişare Toplantısı 29 Ekim 2022 tarihinde Türk Ocakları Karabük Şubesi ev sahipliğinde kuzeyin yıldızı Karabük’te  gerçekleştirilecek.Toplantıya ilişkin olarak Türk Ocakları Karabük Şubesi Başkanı Prof. Dr. Taşkın Deniz şunları dile getirdi:

“2017 yılında olduğu üzere 2022 yılında da Genel Merkezimizin bölge istişare toplantısına şehrimizde ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Genel Merkez yöneticileri ile 20’ye yakın ilin şube başkan ve başkan yardımcılarını konuk edeceğimiz bölge istişare toplantısı 29 Ekim 2022 tarihinde Karabük Öğretmenevinde gerçekleşecektir. Cumhuriyetimizin ilanının 99. Yıl dönümüne denk gelmesi bizleri ayrıca gururlandırmaktadır. Toplantının sabahki oturumunda genel başkanımızın ve genel merkez yöneticilerimizin, öğleden sonraki oturumunda ise şubelerin sunumları gerçekleşecektir. 2008 yılında faaliyetlerine başlayan ocağımız, kısa sayılabilecek sürede Karabük ve Safranbolu’da düzenlediği ocak sohbetleri, konferanslar ve sosyo-kültürel etkinlikler ile ilimize yeni bir bakış açısı ve ivme kazandırmıştır. Türk Ocakları Karabük Şubesi olarak, görevde kalacağımız süre içerisinde, gündelik siyaset ve partiler üstü duruşumuzu devam ettireceğiz. Necip Türk milletini oluşturan milli ve manevi değerleri yüreğinde taşıyan ve bu mensubiyet duygusunu benimseyen kültürel milliyetçilik, bizim temel ülkümüzdür. Bu kavramı, gençliğe esas mecrasında anlatmak, Türk Ocakları çatısı altında milli birlik ve beraberlik duygusuyla hareket ederek ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı milletimizi uyanık tutmak; vatan ve millet sevgisi imandandır düşüncesine sahip Türk Ocaklılar olarak bizim esas şiarımız olacaktır. Bu amaçlar doğrultusunda inşallah gerek üniversitemiz gerekse de şehrimizdeki konferanslarımızı sürdüreceğiz. Türk Ocakları Karabük Şubesi her zaman aziz milletimizin ve devletimizin hizmetindedir. Herkes bilmeli ki, Türk Ocakları Karabük Şubesi tüzüğü kapsamı dışında herhangi bir davranışta bulunmaz,hiç kimsenin keyfince hareket etmez. Şükürler olsun ki hiçbir zaman ne haddimizi aştık ne de mağrur olduk. Karabük’ümüzde gerçekleştirilecek toplantının milletimize, devletimize ve ocağımıza hayırlı olmasını diler, toplantının gerçekleşmesinde maddi ve manevi desteğini esirgemeyen ocak yönetimimize, gençlik kollarımıza ve tüm gönül dostlarımıza teşekkür ederim.” (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tarihi kentte tulum sesi yukseldi iTdM8F2V
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tarihi kentte tulum sesi yükseldi

Düzce Belediyesi’nin yürüttüğü kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkan Konuralp Antik Kenti, bu kez tarihin içinden yükselen tulum ezgilerine ev sahipliği yaptı. 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman, tarihi atmosferde tulum çaldı, geleceğe dair en büyük hayalini paylaştı.

Yakın zamanda restorasyon çalışmalarının başlayacağı Konuralp Antik Kenti bir yandan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, diğer yandan da sanatla ilgilenenlerin uğrak noktası haline geldi. Konuralp İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman da babası ile birlikte tulum provalarını Konuralp Antik Kenti’nde yapıyor. Enstrümana ilgisinin babası sayesinde başladığını söyleyen Toraman; “Tulum çalmayı babamdan öğrendim, sonra kendi kendime geliştirdim. İleride de bu işi yapmayı düşünüyorum” dedi.

Provalar; arabada, tarlada ve Konuralp sokaklarında

Oğlunun müziğe olan ilgisini büyük bir gururla destekleyen baba Nedim Toraman ise tulum serüveninin küçük bir hediye ile başladığını anlattı.

Tulum sanatçısı bir arkadaşının hediye ettiği küçük tulumun ardından Ahmet Semih’in kendini geliştirdiğini ifade eden Toraman, oğlunun her fırsatta prova yaptığını söyledi.

Kendisi de kemençe çaldığını belirten Toraman, “Akşamları arabada çalıyoruz, Konuralp’in sokaklarında ve bazen hafta sonu tarlaya gittiğimizde prova yapıyoruz. Kültürünü yaşatıp geliştirmesi çok kıymetli. Başka enstrüman çalarsa da yardımcı olacağım” diye konuştu.

Konuralp’in tarihi dokusunun kendileri için çok özel olduğunu vurgulayan Toraman, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından antik kentte oğluyla birlikte konser verme hayali kurduklarını belirterek, “Burada yürümek, burada çalmak, burayı hissetmek farklı bir duygu. İnşallah restorasyon bittikten sonra bu atmosfer içerisinde baba oğul bir konser vermek istiyoruz. Çocuğumla birlikte aynı sahneyi paylaşmayı hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediyesi’nin çalışmalarıyla tarihi mirası yeniden ayağa kaldırılan Konuralp Antik Kenti, kültür ve sanatın buluştuğu özel anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin