Türk Müziği Topluluğu’ndan Muhteşem Konser - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Haziran, 2014 14:56 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk Müziği Topluluğu’ndan Muhteşem Konser

Karabük Türk Müziği Topluluğu Derneği tarafından Sadık Hüner’in Şefliğinde Türk Halk Müziği Konseri gerçekleştirildi.

Üniversite Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’ndaki  Karabük Türk Müziği Topluluğu’nun Konseri’ ne Garnizon Komutanı Albay Samit Tokmak, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Üniversitemiz Genel Sekreteri Av. Yaşar Alpay ve Türk Sineması’nın usta ismi Sinema Sanatçısı Metin Akpınar, Bartın Musiki Cemiyeti’nin yanı sıra İtalya, Yunanistan, Arjantin ve İspanya’dan misafirlerin de yer aldığı konsere Türk Halk Müziği’ne gönül verenler ve Karabük Halkı da katıldı.

Konser öncesi açılış konuşmalarında, Koroya ev sahipliğinden dolayı Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a ve Üniversite yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan, Karabük Türk Müziği Topluluğu Derneği Başkanı ve Program Sunucusu Hürmet Özdemir; “Hiçbir maddi çıkar gözetmeksizin amatör bir ruhla Türk Sanat Musikimize sahip çıkıp, onun güzel eserlerini sizlerle paylaşmaya çalışan topluluğumuz için en büyük ödül beğenilerinizi ve alkışlarınızı alabilmektir. Karabük Türk Müziği Topluluğu ve Derneğin kuruluşunda emeği geçenleri, geçmişten bugüne kadar koro ses ve saz üyelerine, farklı dönemlerdeki koro şeflerimiz Ahmet Akgün, Nursel Vural, Yurdaer Uysal Mustafa Uzuner ve Hasan Hacısüleymanoğlu’na teşekkürlerimizi sunarken ebediyete intikal eden üyelerimizi de rahmetle anıyoruz.” dedi. Koroyu tek tek tanıttıktan sonra su gibi akıp geçen konser seyircilerle buluştu.

İki bölümden oluşan koro şefliğini Müzik Öğretmeni Sadık Hüner’in yaptığı muhteşem konserde zaman zaman dinleyiciler de alkış ile tempo tutarak şarkılara eşlik etti.

Konserin sonunda Karabük Türk Halk Topluluğu Derneği Başkanı Hürmet Özdemir, Oyuncu Metin Akpınar’a çiçek takdiminde bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin