Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2024 04:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türk Mutfağı Haftası’nda Düzce’de coğrafi işaretli ürünler görücüye çıktı

Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla düzenlenen yöresel lezzet şöleninde Düzce’nin coğrafi işaretli ürünleri ve mutfak kültürü tanıtıldı. Etkinlikte coğrafi işaretli ürünlerin yanı sıra kadınların yaptığı lezzetli yiyecekler ikram edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Türk mutfağının ve gastronomi kültürünün tanıtılması amacıyla düzenlenen Türk Mutfağı Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Hafta çerçevesinde Düzce Valiliği tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinesinde "Sürdürülebilir Türk Mutfağı; Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız" sloganıyla yöresel lezzet şöleni düzenlendi. Etkinlikte Düzce’nin coğrafi işaretli ürünleri ve kadınların hazırladığı yöresel lezzetler programa katılanların beğenisine sunuldu. Şölende yemeklerden içeceklere, tatlılardan kuru gıdalara, konserve ürünlere kadar onlarca çeşit şehre özgü yöresel lezzetin tanıtımı yapılarak, katılımcılara ikram edildi.
Etkinlikte konuşan Vali Selçuk Aslan, sağlıklı, katkısız ve atıksız mutfak anlayışı ile Düzce mutfağının hazırlandığını belirterek, "Aynı zamanda 15’i bulan coğrafi işaretli ürünümüz, Türk mutfağına sunduğu imkanlarla ciddi katkılar yapmakta. Düzce’miz son birkaç yüz yıldır göçle büyüyen bir kent. Farklı coğrafyalardan göç alan bir kent. Bu da gastronomimize yani mutfağımıza zenginlik olarak yansıyor. Her bir bölge Balkanlar’ı, Kafkaslar’ı, Kırım’ı, Anadolu’nun dört bir diyarı kendi kültürüyle beraber Düzce’ye gelmiş ve bu kültür birbirini etkileyerek Düzce kültürünü ortaya çıkarmış" dedi.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Esra Alemdaroğlu da Türk Mutfağı Haftası etkinikleriyle kentin yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımının yapılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçladıklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından Vali Selçuk Aslan ve davetliler, yöresel lezzetlerin sergilendiği stantları gezdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2025 19:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uyuşturucu operasyonlarında 9 kişi yakalandı

Karabük'te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 9 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri uyuşturucu veya uyarıcı madde temin ve ticaretinin önlenmesine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Bu çerçevede Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 28 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 3 ayrı operasyonda 19,35 gram metamfetamin, 7,92 gram esrar maddesi, 17,67 gram kokain olabileceği değerlendirilen madde ile esrar öğütücüsü ele geçirilirken, Ş.G, O.H., T.B., R.Y., A.C.Ç., A.N., K.Y., Ö.F.T ve H.İ.E gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.N. ve K.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler hakkında da uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak ve kullanmak (TCK-191) suçundan adli işlem yapıldığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.