blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2024 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Türk Mutfağı Haftası’nda Düzce’de coğrafi işaretli ürünler görücüye çıktı

Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla düzenlenen yöresel lezzet şöleninde Düzce’nin coğrafi işaretli ürünleri ve mutfak kültürü tanıtıldı. Etkinlikte coğrafi işaretli ürünlerin yanı sıra kadınların yaptığı lezzetli yiyecekler ikram edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Türk mutfağının ve gastronomi kültürünün tanıtılması amacıyla düzenlenen Türk Mutfağı Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Hafta çerçevesinde Düzce Valiliği tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinesinde "Sürdürülebilir Türk Mutfağı; Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız" sloganıyla yöresel lezzet şöleni düzenlendi. Etkinlikte Düzce’nin coğrafi işaretli ürünleri ve kadınların hazırladığı yöresel lezzetler programa katılanların beğenisine sunuldu. Şölende yemeklerden içeceklere, tatlılardan kuru gıdalara, konserve ürünlere kadar onlarca çeşit şehre özgü yöresel lezzetin tanıtımı yapılarak, katılımcılara ikram edildi.
Etkinlikte konuşan Vali Selçuk Aslan, sağlıklı, katkısız ve atıksız mutfak anlayışı ile Düzce mutfağının hazırlandığını belirterek, "Aynı zamanda 15’i bulan coğrafi işaretli ürünümüz, Türk mutfağına sunduğu imkanlarla ciddi katkılar yapmakta. Düzce’miz son birkaç yüz yıldır göçle büyüyen bir kent. Farklı coğrafyalardan göç alan bir kent. Bu da gastronomimize yani mutfağımıza zenginlik olarak yansıyor. Her bir bölge Balkanlar’ı, Kafkaslar’ı, Kırım’ı, Anadolu’nun dört bir diyarı kendi kültürüyle beraber Düzce’ye gelmiş ve bu kültür birbirini etkileyerek Düzce kültürünü ortaya çıkarmış" dedi.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Esra Alemdaroğlu da Türk Mutfağı Haftası etkinikleriyle kentin yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımının yapılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçladıklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından Vali Selçuk Aslan ve davetliler, yöresel lezzetlerin sergilendiği stantları gezdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da gasp ettikleri telefonla dudak dolgusu yaptıran 2 kadın yakalandı

Samsun’un Atakum ilçesinde 17 yaşındaki bir kızın cep telefonunu gasp ettikleri iddia edilen 2 kadın şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerin gasp ettikleri telefonu satarak bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları ortaya çıktı.
Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Y.E. (17) isimli mağdur, E.Y. (26) ve R.Ş.A. (25) tarafından bir eve götürüldü. Burada darp edilen genç kızın iPhone marka cep telefonu gasp edildi. Şüphelilerin, gasp ettikleri telefonu yaklaşık 20 bin liraya sattıkları ve elde ettikleri parayla bir güzellik merkezinde dudak dolgusu yaptırdıkları belirlendi.
Atakum Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında E.Y. ve R.Ş.A. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.Ş.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.Y. hakkında ise elektronik kelepçe takılarak ev hapsi kararı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin