karabuk
İmsak 05:59
Güneş 07:24
Öğle 13:08
İkindi 16:10
Akşam 18:42
Yatsı 20:01
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
turk is zonguldakta zordayiz gecinemiyoruz mitingi yapti 9xBEpLJj jpg
 Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2024 08:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

Türk-İş Zonguldak’ta “Zordayız, Geçinemiyoruz” mitingi yaptı

Türk-İş Zonguldak’ta "Zordayız, Geçinemiyoruz" mitingi düzenledi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bir ay bu ülkedeki herkes zenginler başta olmak üzere bir aylık kazançlarını devlete versinler. Biz de zaten yarı aç yarı tok yaşıyoruz. Bize de bir ay maaş vermesinler. Madem ülke düzelecekse, hadi bakalım" dedi.
Madenci Anıtı önünde gerçekleştirilen miting Madenci Korosu’nun konseri ile başladı. Ardından sahneye Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay çıktı. İşçinin zam aldığında "işçi; müdürü, daire başkanını geçti" şeklinde spekülasyonlar olduğunu söyleyen Atalay, "İşçi üç kuruş aldığı zaman diyorlar ki işçi, müdürü geçti. İşçi, daire başkanını geçti. Bu ülkede memur çok almıyor. İşçi az alıyor. İşçi yok alıyor. Emekli hiç almıyor, asgari ücretli, aldığı ücretle bir hafta geçinemiyor. Böyle şartlarda biz bu ülkede 1994 krizini gördüm. 2001 krizini gördüm. 2008’i gördüm. Şimdi de beraber bir senedir ülkede bir kriz yaşıyoruz. Biz hepimiz depremin farkındayız. Özellikle depremde madencilere can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.
Deprem ve iş kazalarında kaybolanlara ilişkin Türk-İş Genel Başkanı Atalay, "Kısa zamanda İliç’te hala o kardeşlerimizin cesetlerini bulamadılar. Biz bu ülkede canımızla da malımızla da olmayan malımızdan da bedel ödemeye devam ediyoruz. Şu ana kadar TTK’da 3 bin 773 kardeşimiz can verdi. Özel ocaklarla kurasız çalışan kapalı ocaklarda 370 civarında kardeşimiz can verdi. Zonguldak’ta 180’e yakın şehit var. Asker var, polis var. Değerli kardeşlerim bu ülkenin bizim için halkı da vatan üstü de vatan. Bizim için hiç problem yok" diye konuştu.
Atalay, Zonguldak’taki ruhsatsız işletilen maden ocaklarına yönelik sorunun da çözülmesini istedi.

"Asgari ücret öyle bir noktaya geldi ki geçim ücreti oldu"
Toplu İş Sözleşmelerinin yapıldığını hatırlatan Atalay, "Sendikacı arkadaşlarımızdan bir arkadaşımızın ’hayır’ demeden ortaklaşa kamuoyunun büyük bölümünün memnun olduğu bir sözleşme imzaladık. Ne oldu? Bu kısa zamanda darmadağın olduk. Arkadan gazetelerde, televizyonlarda işçi çok alıyor. Doktor az alıyor. Bir sürü spekülasyon oldu. Doktor da bizim. Memur da bizim, emekli de bizim. Onların meselelerini bu kürsüden Türkiye’ye haykırmaya devam edeceğim. Emekli bu ülkede, on iki bin lira para alıyor. Bir hafta geçinemezsin. Asgari ücret öyle bir noktaya geldi ki geçim ücreti oldu. Bunu kabul etmemiz mümkün değil" ifadelerine yer verdi.

"Çok alandan çok az alandan az vergi almak lazım"
Çok alandan çok az alandan az vergi almak gerektiğini söyleyen Atalay, "Bundan evvel çok alandan çok az alandan az vergi almak lazım. Ben bu alandan bir şeye seslenmek istiyorum ülkeyi yönetenlere... Fedakarlık mı isteniyor değerli arkadaşlar? Aldığımız ücret ortada. Bir ay bu ülkedeki herkes zenginler başta olmak üzere bir aylık kazançlarını devlete versinler. Biz de zaten yarı aç yarı tok yaşıyoruz. Bize de bir ay maaş vermesinler. Madem ülke düzelecekse, hadi bakalım. Çok alandan çok az alandan az. Haydi" dedi.

"Bizim ekmeğimize niye kan doğruyorsunuz?"
Bazı belediyelerin seçimlerde parti değiştiğinde işçilerin işlerine son verildiğine vurgu yapan Atalay, "Biz işçiler belediyede daire başkanı değiliz ya çöp topluyoruz, ya çöpüz, ya çaycıyız, Allah aşkına bizden ne istiyorsunuz siz? Üç kuruş para alıyoruz. Bizim ekmeğimize niye kan doğruyorsunuz? Hiç fark etmiyor. Ülkenin her bölgesinde değişik partilerdeki belediyeler, belediye değişiyor. İşçileri çıkartıyorlar. Bunu kabul etmek, inanın doğru değil. İşçilerin vebalini almamak lazım. Yetimin vebalini almamak lazım. Mazlumun vebalini almamak lazım. İki yakanız bir araya gelmez" şeklinde konuştu.

"Ek zamma ihtiyaç var. Bu alana ülkeyi yönetenler kulak versin"
Herkesin ek zam ihtiyacı olduğunun altını çizen Atalay, "Sözleşmeden evvel arkadaşlarımız ifade etti demin. Ek bir zamma ihtiyaç var mı? Herkese var. Emekliye de var. Kamu işçisine de var. Özel sektörde çalışana da var. Asgari ücret de var. Onun için bu alana ülkeyi yönetenler kulak versinler. Yarın geç olur. Biz bu ülkede bakan olmayacağız. Milletvekili olmayacağız. Zaten kimse yok. Ama şurada şunu özellikle ifade ediyorum. Benden vekil olacak hali yok. İşveren olacak hali yok. Ben demir yolları, çırak okulu mezunuyum. İşçi başladım. İşçi bu emaneti bırakıp gideceğim. Türk-İş başkanlığı öyle bir önemli görev ki 1,5 milyon insan, 5 milyonluk bir aileyiz. Sandığa giderken birbirinize konuşmadan, temsilcinizle, şube başkanınızla, genel merkezden konuşmadan, oy verdiğimiz için şu gün bu kürsülerden, sıkıntıları anlatmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Katılımcılar arasında arbede çıktı, polis müdahale etti
Öte yandan miting alanında üyeler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Üyeler arasında bulunan bir kişi ile yaşanan tartışmada üyeler havaya kaldırdıkları kişiyi barikatın önüne attı. Alandan çıkmak istediğini söyleyen adama polis ekipleri müdahale ederek miting alanından uzaklaştırıldı.
Atalay, konuşmasının ardından alanı dolduran Türk-İş’e bağlı sendikaların üyelerine karanfil dağıttı. Başına madenci bareti takarak üyelerle konuşan Atalay, miting alanından ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
25
Şubat Çarşamba
1447 HİCRİ Ramazan 7
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
05:59
  Güneş
07:24
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
13:08
  İkindi
16:10
  Akşam
18:42
  Yatsı
20:01

Çok Okunanlar

karde
Karabük

CHP Milletvekili Akay’dan KARDEMİR’e Çağrı

xaxaxa 1
Safranbolu

Safranbolu’da camilerde temizlik çalışmaları tamamlandı

22222 2
Karabük

PET Şişe Başına 25 Kuruş İade Dönemi Resmen Başladı

ilyas erbay kosesi son hali kopya
Köşe Yazıları

EMEKLİLİK SİSTEMİNİN AYARLARI İLE NEDEN OYNANDI ?

dqdqdqdq
Ekonomi

Akay’dan Ocak Ayı Bütçe Verilerine Faiz Tepkisi

xxxx 2
Safranbolu

Safranbolu’da taşıdığı sularla yangının büyümesini engelledi

fe 1
Ekonomi

BU İKİSİNDEN KURTULMADAN BİZE KURTULUŞ YOK !

ramazan 1
Karabük

Karabük’te Fırınlar Denetlendi

xxxx 1
Karabük

Başkan Çetinkaya’dan  Melike Yeşilyurt Anaokulu’nu ziyaret

ilyas
Köşe Yazıları

BU KADAR ÖNEMLİ BİR KONU BU GÜNE KADAR NASIL İHMAL EDİLİR?

Video Haberler

baru hong kong 19 apaie 2026 konferansi ve fuarinda yerini aldi 2LOcvrcA

BARÜ, Hong Kong 19. APAIE 2026 Konferansı ve Fuarı’nda yerini aldı

jandarmanin alkol kontrolunu kabul etmeyen chpli baskan yardimcisi hastanede de gerginlik cikarmis bTvjC8ah

Jandarmanın alkol kontrolünü kabul etmeyen CHP’li başkan yardımcısı, hastanede de gerginlik çıkarmış

uyusturucu hapla yakalanan supheliye adli kontrol yOn4SkKc

Uyuşturucu hapla yakalanan şüpheliye adli kontrol

maarifin kalbinde ramazan zonguldakta gerceklesti qxUZJNcm

Maarifin Kalbinde Ramazan Zonguldak’ta gerçekleşti

suat cakir konferans liginde turu gecmek istiyoruz inyKaaZy

Suat Çakır: “Konferans Ligi’nde turu geçmek istiyoruz”

karabuk belediyesinden ramazanda 450 kisiye sicak yemek destegi NzhGV3zK

Karabük Belediyesinden Ramazan’da 450 kişiye sıcak yemek desteği

karabukte ramazan coskusu sokaklara tasti fener alayi ve ramazan sokagina yogun ilgi BlqXR8ut

Karabük’te Ramazan coşkusu sokaklara taştı: Fener alayı ve Ramazan sokağına yoğun ilgi

baru hong kong 19 apaie 2026 konferansi ve fuarinda yerini aldi 2LOcvrcA
 Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BARÜ, Hong Kong 19. APAIE 2026 Konferansı ve Fuarı’nda yerini aldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Hong Kong’da "Küresel İyilik İçin Asya-Pasifik İş Birlikleri" temasıyla düzenlenen 19. Asya-Pasifik Uluslararası Eğitim Birliği Yükseköğretim Konferansı ve Fuarı’nda (APAIE 2026) yerini aldı.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) yükseköğretimde dünyanın önde gelen uluslararası platformlarından biri olan Asia-Pacific Association for International Education tarafından organize edilen 19. Asya-Pasifik Uluslararası Eğitim Birliği Yükseköğretim Konferansı ve Fuarı’na (APAIE 2026) katıldı. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ile Dış İlişkiler Genel Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş Hong Kong’da "Küresel İyilik İçin Asya-Pasifik İş Birlikleri" temasıyla düzenlenen fuarda yerini alarak çeşitli temaslar gerçekleştirdi.
Rektör Akkaya Romanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Portekiz başta olmak üzere birçok uluslararası yükseköğretim kurumu temsilcileriyle bir araya gelerek ikili görüşmelerde bulundu. Görüşmeler çerçevesinde Polonya’dan Poznan University of Technology, Kanada’dan College of the North Atlantic ve University Canada West ile Peru’dan Universidad Tecnolgica del Per temsilcileriyle önemli iş birliği adımları atıldı.
Ayrıca Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonunda "Study in Türkiye" çalışmaları kapsamında kurduğu stantta BARÜ; yürütülen akademik iş birlikleri, öğrenci ve personel hareketlilikleri ile ortak proje imkanmarı anlattı.
Rektör Akkaya, 2026 APAIE Konferansı kapsamında BARÜ’nün uluslararasılaşma çalışmaları doğrultusunda Hong Kong’da yürütülen temaslara devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
25
Şubat Çarşamba
1447 HİCRİ Ramazan 7
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
05:59
  Güneş
07:24
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
13:08
  İkindi
16:10
  Akşam
18:42
  Yatsı
20:01

Çok Okunanlar

karde
Karabük

CHP Milletvekili Akay’dan KARDEMİR’e Çağrı

xaxaxa 1
Safranbolu

Safranbolu’da camilerde temizlik çalışmaları tamamlandı

22222 2
Karabük

PET Şişe Başına 25 Kuruş İade Dönemi Resmen Başladı

ilyas erbay kosesi son hali kopya
Köşe Yazıları

EMEKLİLİK SİSTEMİNİN AYARLARI İLE NEDEN OYNANDI ?

dqdqdqdq
Ekonomi

Akay’dan Ocak Ayı Bütçe Verilerine Faiz Tepkisi

xxxx 2
Safranbolu

Safranbolu’da taşıdığı sularla yangının büyümesini engelledi

fe 1
Ekonomi

BU İKİSİNDEN KURTULMADAN BİZE KURTULUŞ YOK !

ramazan 1
Karabük

Karabük’te Fırınlar Denetlendi

xxxx 1
Karabük

Başkan Çetinkaya’dan  Melike Yeşilyurt Anaokulu’nu ziyaret

ilyas
Köşe Yazıları

BU KADAR ÖNEMLİ BİR KONU BU GÜNE KADAR NASIL İHMAL EDİLİR?

Video Haberler

baru hong kong 19 apaie 2026 konferansi ve fuarinda yerini aldi 2LOcvrcA

BARÜ, Hong Kong 19. APAIE 2026 Konferansı ve Fuarı’nda yerini aldı

jandarmanin alkol kontrolunu kabul etmeyen chpli baskan yardimcisi hastanede de gerginlik cikarmis bTvjC8ah

Jandarmanın alkol kontrolünü kabul etmeyen CHP’li başkan yardımcısı, hastanede de gerginlik çıkarmış

uyusturucu hapla yakalanan supheliye adli kontrol yOn4SkKc

Uyuşturucu hapla yakalanan şüpheliye adli kontrol

maarifin kalbinde ramazan zonguldakta gerceklesti qxUZJNcm

Maarifin Kalbinde Ramazan Zonguldak’ta gerçekleşti

suat cakir konferans liginde turu gecmek istiyoruz inyKaaZy

Suat Çakır: “Konferans Ligi’nde turu geçmek istiyoruz”

karabuk belediyesinden ramazanda 450 kisiye sicak yemek destegi NzhGV3zK

Karabük Belediyesinden Ramazan’da 450 kişiye sıcak yemek desteği

karabukte ramazan coskusu sokaklara tasti fener alayi ve ramazan sokagina yogun ilgi BlqXR8ut

Karabük’te Ramazan coşkusu sokaklara taştı: Fener alayı ve Ramazan sokağına yoğun ilgi