Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Nisan, 2015 14:51 tarihinde yayınlandı
0

Turizm Haftası Turizm Kentinde Kutlandı

Turizm Haftası, Karabük’ün tarihi güzellikleriyle öne çıkan Dünya Miras Kenti Safranbolu’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları kapsamında ilk tören Safranbolu Kazdağlıoğlu Meydanında yapıldı.
Törene; Vali Orhan Alimoğlu, Alay Komutanı Jandarma Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Turizm alanında ülke genelinde yapılan çalışmalardan bahsederek, Turizm’de Karabük ve ilçelerinin geldiği nokta ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ise Safranbolu Turizmin önemine değinerek, Safranbolu’da Turizmin daha üst seviyelere gelmesi için Safranbolu Turizm Mastır Planının bir an önce hazırlanıp, uygulamaya konulması gerektiğini söyledi. Bu yönde her kesime büyük görev düştüğünü ifade eden Başkan Aksoy, aynı zamanda hizmet sektörünün gelişmesi, satılan hediyelik eşyalardan üretilen ürünlere kadar her şeyin kalitesinin artırılması turiste en iyi sunumun yapılması içinde gereken çalışmanın yapılması gerektiğini vurguladı.
Vali Orhan Alimoğlu da turizmde tanıtımın büyük önem kazandığına değinerek, bunun sadece, broşür ve diğer argümanlarla yeterli olmayacağını, Safranbolu’ya gelen turiste en iyi hizmeti, en iyi ürünü sunmanın tanıtımdan daha etkili olacağını, gelip gezip görenin en büyük tanıtım aracı, turizm elçisi olacağını vurguladı.
Daha sonra Turizm Haftası nedeni ile açılan şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren şiir ve kompozisyonlar okundu, dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Kazdağlıoğlu Meydanındaki program Halk Oyunları gösterisi ile son bulurken, ardından eski çarşıda Safranbolu Belediyesi İktisadi İşletmesinin açılışı gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta takla atan otomobildeki 1 kisi oldu 5 kisi yaralandi lu9vDttE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde kontrolden çıkarak takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saat 07.30 sıralarında D-100 Karayolu Irmak köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Reşadiye istikametinden Sivas’ın Koyulhisar ilçesi yönüne seyir halinde olan O. D. (36) yönetimindeki 16 AY 840 plakalı Kia marka otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak takla attı. Kazada sürücü Osman Dündar ile araçta bulunan Ö. S. D. (9), S. D. (37), A. T. D. (5) ve E. Y. (48) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Meliha Dündar (60) ise olay yerinde hayatını kaybetti. Meliha Dündar’ın cenazesi, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunup bulunmadığının yapılacak tetkiklerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin