Reklam
Reklam

Turizm Haftası Etkinliklerinde Kara Çorba İkramı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Nisan, 2016 07:39 tarihinde yayınlandı
0

KASTAMONU ‘nun Pınarbaşı ilçesinde Turizm Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte ilçeye has ‘Kara Çorba’ dağıtımı yapıldı. Şehit Ayhan Sütçü Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından okul bahçesinde düzenlenen programa Kaymakam Bekir Cansız, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Program öğrenciler tarafından hazırlanan serginin açılışı ile başladı. Kaymakam Cansız ve beraberindekiler görevli öğretmen tarafından bilgiler alarak sergiyi gezdiler. Ayrıca programda ilçenin önemli tatlarından Kara Çorba ve Banak ikramı yapıldı. Pınarbaşı ilçesinin turizm anlamında çok büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Kaymakam Cansız, “Pınarbaşı ilçemiz, Kastamonu ilimizin turizm anlamında çok zengin ilçelerinden biri. Doğa turizmi anlamında kanyonlarımız, şelalemiz, mağaralarımız ve yaylalarımız bir çok turistin ilgisini çekmektedir. Bunun yanı sıra yemek kültürü ve kıyafet kültürü anlamında da bir çok güzelliğe sahibiz. Yemek çeşitlerimiz arasında bulunan Kara çorbamız ve Banak ilçemize gelen misafirlerimiz tarafından yoğun ilgi görüyor. Bir çok alanda çeşitliliği bulunan ilçemizde, turizm haftasında bu etkinliği düzenleyen başta öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve katılım gösteren arkadaşlara çok teşekkür ederim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin