KASTAMONU ‘nun Pınarbaşı ilçesinde Turizm Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte ilçeye has ‘Kara Çorba’ dağıtımı yapıldı. Şehit Ayhan Sütçü Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından okul bahçesinde düzenlenen programa Kaymakam Bekir Cansız, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Program öğrenciler tarafından hazırlanan serginin açılışı ile başladı. Kaymakam Cansız ve beraberindekiler görevli öğretmen tarafından bilgiler alarak sergiyi gezdiler. Ayrıca programda ilçenin önemli tatlarından Kara Çorba ve Banak ikramı yapıldı. Pınarbaşı ilçesinin turizm anlamında çok büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Kaymakam Cansız, “Pınarbaşı ilçemiz, Kastamonu ilimizin turizm anlamında çok zengin ilçelerinden biri. Doğa turizmi anlamında kanyonlarımız, şelalemiz, mağaralarımız ve yaylalarımız bir çok turistin ilgisini çekmektedir. Bunun yanı sıra yemek kültürü ve kıyafet kültürü anlamında da bir çok güzelliğe sahibiz. Yemek çeşitlerimiz arasında bulunan Kara çorbamız ve Banak ilçemize gelen misafirlerimiz tarafından yoğun ilgi görüyor. Bir çok alanda çeşitliliği bulunan ilçemizde, turizm haftasında bu etkinliği düzenleyen başta öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve katılım gösteren arkadaşlara çok teşekkür ederim” dedi.


Turizm Haftası Etkinliklerinde Kara Çorba İkramı
Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar
Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.
Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


