Turhal Belediyesi’nden çevre dostu torf üretimi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2024 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal Belediyesi’nden çevre dostu torf üretimi

Turhal Belediyesi, dökülen yaprakları toprak altında fermente ederek torf üretimiyle tasarruf ve çevre dostu bir çözüm hedefliyor.

Turhal Belediyesi, kış aylarında dökülen ağaç yapraklarını ekonomiye kazandırmak amacıyla örnek bir projeyi hayata geçiriyor. Toplanan yapraklar, belirlenen alanlarda biriktirilip toprakla örtülerek fermantasyona bırakılıyor. Bu süreç sonunda elde edilen torf, gelecek yıl şehir genelindeki çiçeklerin çimlendirme çalışmalarında kullanılacak. Belediye, bu uygulamayla dışarıdan torf alımını sıfıra indirerek tasarruf sağlamayı ve çevre dostu bir yaklaşımı benimsemeyi hedefliyor. Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural, Başkan Yardımcısı Hülya Benli ile birlikte yaprak toplama alanını ziyaret ederek projeyle ilgili bilgi aldı.

“Kendi imkanlarımızla üretmek istiyoruz”

İlçede yaklaşık 90 bin ağacın dökülen yaprakları ile semt pazarlarının organik atıklarının toplanarak toprak altına gömüldüğünü belirten başkan Ural, “Amacımız, çiçeklerin üretiminde kullanılan torfu dışarıdan satın almak yerine kendi imkanlarımızla üretmek ve Turhal’a katkı sağlamaktır. Bu projede emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Üretken belediyecilik anlayışımızla şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
devrekte garaja park edilen elektrikli bisiklet yandi FLRU9HzG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Devrek’te garaja park edilen elektrikli bisiklet yandı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde bir evin altındaki garaja park edilen elektrikli bisiklet çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Zonguldak’ın Devrek ilçesi Karşıyaka Mahallesi Sahil Sokak’ta meydana gelen olayda, bir vatandaşa ait elektrikli bisiklet park halindeyken alev aldı. Evin altındaki garajda çıkan yangını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Devrek Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekiplerin müdahalesiyle alevler eve sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Elektrik aksamından çıktığı tahmin edilen yangında bisiklet kullanılamaz hale gelirken, itfaiye ekipleri olayla ilgili tutanak tuttu.

Bizi sosyal medyadan takip edin