Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Kasım, 2021 13:00 tarihinde yayınlandı
0

Tüketici Fiyat Artışında Karabük, Türkiye ortalamasının üzerinde

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye’de aylık ve yıllık bazda tüketici fiyatlarının verilerini açıkladı.

TR81 Bölgesi (Zonguldak-Karabük-Bartın) hem aylık hem de yıllık verilerde Türkiye ortalaması üzerinde artış yaşandı. Bu artış, Ekim ayında aylık yüzde 2.97, yıllık ise yüzde 21.62 oranında oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Ekim ayında İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) 2. düzeyde bulunan 26 bölge için veriler açıklandı.

Türkiye’de Ekim’de yıllık bazda tüketici fiyatlarının en fazla arttığı bölge, yüzde 24,18 ile “Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli” olarak belirlendi.

Karabük, Zonguldak ve Bartın’ın yer aldığı TR81 bölgesi ise yüzde 21.62 ile Türkiye ortalamasının üzerinde artışlar yaşadı.

26 bölge içinde, aylık bazda en yüksek artış yüzde 3,61 ile “Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane” bölgesinde oldu.

TR81 bölgesi (Zonguldak-Karabük-Bartın) ise yüzde 2.97 ile ortalamanın üzerinde artış yaşadı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin