Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Haziran, 2023 16:47 tarihinde yayınlandı
0

TÜİK Mayıs Ayı Dış Ticaret İstatistiklerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dış ticaret istatistiklerine göre Karabük’te ihracat Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,9, ithalat ise 34,2 arttı.
TÜİK’ten yapılan açıklamada, Türkiye’de Genel Ticaret Sistemine göre ihracat 2023 yılı Mayıs ayında 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 14,4 artarak 21,7 milyar dolar, ithalatın ise yüzde 15,5 artarak 34,2 milyar dolar olduğu belirtildi.
Karabük’te ihracat, geçen yıl Mayıs ayına göre yüzde 0,9 artarak azalarak 21,8 milyon dolar, ithalat yüzde 34,2 artarak 125,3 milyon dolara ulaştı.
Zonguldak’ta ihracat yüzde 27,3 azalarak 40,1 milyon dolar, ithalat yüzde 34,3 azalarak 144,6 milyon dolar olurken, Bartın’da ihracat yüzde 6,8 azaldı, ithalat yüzde 0,4 arttı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin