TÜİK, Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısını 167 bin 408 olarak açıkladı - Karabük Haber Postası
tuik kastamonuda trafige kayitli arac sayisini 167 bin 408 olarak acikladi N3exZebM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

TÜİK, Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısını 167 bin 408 olarak açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2025 yılı Haziran ayı bilgilerine nazaran, Kastamonu’da trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 167 bin 408 oldu.

TÜİK’in “Motorlu Kara Taşıtları Haziran 2025” bültenine nazaran, Kastamonu’daki taşıtların yüzde 45,1’ini arabalar oluştururken, yüzde 22,7’si traktör, yüzde 13,5’i motosiklet, yüzde 12,9’u kamyonet, yüzde 3,5’i kamyon, yüzde 1,4’ü minibüs, yüzde 0,6’sı otobüs ve yüzde 0,4’ü özel niyetli taşıtlar olarak kaydedildi.

Haziran ayında 678 yeni taşıt trafiğe kaydedildi. Kaydı yapılan taşıtlar ortasında motosikletler yüzde 62,2 ile birinci sırada yer alırken, bunu yüzde 17,3 ile araba, yüzde 14,9 ile traktör ve yüzde 4,6 ile kamyonetler izledi.

Öte yandan, geçen ay trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı, bir evvelki aya kıyasla 25 adet azaldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
lise ogrencilerine dijital farkindalik semineri duzenlendi 9KONv8Tx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Lise öğrencilerine dijital farkındalık semineri düzenlendi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencileri, lise öğrencilerine dijital şiddet konusunda bilgilendirme yaptı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Dijital Şiddetle Mücadele Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığının ÜNİDES projesi kapsamında Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Dijital Şiddetle Mücadele” konulu seminer düzenledi.

Seminerde konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, gençlerin bilinçli yetişmesinin önemine dikkat çekerek dijital şiddetle mücadelenin eğitimle mümkün olacağını ifade etti.

Program kapsamında kulübün akademik danışmanı Hülya Özçağlar Eroğlu ile Proje Koordinatörü Cansel Arı tarafından sunum gerçekleştirildi. Sunumda, dijital şiddetin yalnızca hakaretle sınırlı olmadığı; özel hayatın ihlali, kimlik hırsızlığı ve çevrim içi dolandırıcılık gibi farklı boyutlarının bulunduğu vurgulandı.

Eroğlu, dijital şiddetin toplumun tamamını etkileyen bir sorun olduğuna işaret ederek, gençlerin hem dijital ortamda hem de günlük yaşamda daha dikkatli hareket etmesi gerektiğini belirtti. Siber zorbalığın anonimlik ve hızlı yayılma gibi özellikleri nedeniyle daha yıkıcı sonuçlar doğurabildiği ifade edildi.

Seminerde ayrıca öğrencilere, dijital şiddetle karşılaştıklarında izlemeleri gereken yollar hakkında bilgi verildi. İçeriklerin engellenmesi, dijital kanıtların saklanması, yetkili kurumlara başvurulması ve psikolojik destek alınmasının önemine dikkat çekildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin