Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Şubat, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Tüfekle vurulan köpek hastane bahçesine sığındı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından tüfekle vurulan ve ağır yaralanan iki köpek, tedavi altına alındı.
Olay, Kastamonu’nun Cide ilçesi Bağyurdu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından iki sokak köpeği tüfekle vuruldu. Kanlar içerisinde kalan sokak köpeklerinden bir tanesi yaralı halde Cide Devlet Hastanesinin önüne geldi. Saçmaların isabet ettiği diğer yaralı köpek ise düştüğü derede bulundu. İhbar üzerine Cide Belediyesi Veteriner Hekimlik Müdürlüğü ekiplerince yaralı köpekler, bulundukları yerden güvenli bir şekilde alınarak veteriner kliniğine götürüldü. Veteriner kliniğinde tedavi altına alınan yaralı köpeklerin vücudundan çok sayıda saçma çıkartılırken, durumlarının da ağır olduğu öğrenildi.

“Son zamanlarda insanlar, çok fazla sokak hayvanlarına zarar vermeye başladı”
Cide’de adli vakalara bakan Veteriner Hekim Hakan Çolak, “Öncelikle yaranın yerini tespit edeceğiz. Daha sonra saçmalar vücudun içinde mi dışında mı olduğunu kontrol edeceğiz. Eğer vücudun içinde saçma kaldıysa operasyonla çıkartacağız. Sonra yaralanan yerleri temizleyeceğiz. Köpeklerin vücuduna birden fazla saçma isabet etmiş. Durumları ağır. Saçmaların isabet ettiği yerdeki yaralar ölümcül yaralar. Vücudunun çeşitli yerlerine saçmalar isabet etmiş. Bizlerde şimdi o giriş yerlerini bulup tek tek temizliyoruz. Bazı saçmalar köpeklerin vücudundan çıkmış yani vücudu delip geçmiş. Köpekleri öldürme kastıyla atılmış gibi görünüyor. Saçmalar köpeklere yakın mesafeden atılmış. Çünkü saçmalar çok fazla dağılmamış, belli bölgeye zarar vermiş. Korkutma amaçlı değil, bilinçli bir şekilde öldürmeye yönelik saçmalar atılmış” dedi.

"İnsanların verdikleri zararlarla ilgili vakalarla çok sık karşılaşmaya başladık”
Son dönemde çok sayıda sokak köpeğinin silahla vurulduğunu söyleyen Çolak, “Adli vaka olarak hayvanlar geldiği için öncelikle iğnelerini yapıyoruz. Burada hayvanların kırık ya da çıkıklarına bakmıyoruz. Amacımız iç kanamadan ötürü hayvanı kaybetmek istemiyoruz. Yaralı bölgeyi temizleyip vücutta saçma kaldıysa saçmalar çıkartılarak vücudun enfeksiyon kapmasını engelleriz. Ondan sonra hayvan müşahede altına alınıp 3-4 gün boyunca gözetim altında tutular. Bu sıralarda silahla yaralanmalar sıklaştı. Travma yarası çok fazla kliniğimize gelmeye başladı. Hayvan sahiplerinin ya da dışarıdaki insanların hayvanları yaralamasıyla ilgili vakalara sıkça rastlıyoruz. Önceden sadece bizlere birbirlerine zarar veren hayvanlar geliyordu ama şimdi insanların verdikleri zararlarla ilgili vakalarla çok sık karşılaşmaya başladık” diye konuştu.
Köpekleri yaralı halde bulduklarını söyleyen Cide Belediyesi Veteriner Hekimlik Müdürlüğü personeli Sabri Orman ise, “Cide Devlet Hastanesinin önünde ikisine de ateş edilmiş vaziyette köpekleri bulduk. Köpeğin bir tanesini derede, suyun içerisinden çıkarttık. Dereden çıkarttığımız köpek ağır yaralı. Diğer köpek de hastanenin bahçesine sığınmış. Hastane personeli sahip çıkmıştı. Bizlerde gidip iki köpeği de bulundukları yerden alarak veteriner hekime götürdük” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
İncelemeler kapsamında Milletvekili Şahin’e Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile belediyenin ilgili daire müdürleri eşlik etti. Heyet, yapımı devam eden Beşbinevler Sosyal Tesisleri ile tesis çevresinde oluşturulan park ve yeşil alanlarda incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Şahin, sosyal tesis çevresinde planlanan yeşil alanlar ile yapılacak çevre düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cem Şahin, daha sonra 100. Yıl ve Ergenekon mahallelerinde Karabük Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Programın devamında yenilenen terminal binası inşaat alanını da ziyaret eden Şahin, çalışmaların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.
Yapılan hizmetlerin Karabük’ün yaşam kalitesine önemli katkı sunduğunu ifade eden Milletvekili Cem Şahin, belediyecilik hizmetlerinin planlı ve kararlı bir şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise kentin ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin